Horvátországi jó és kevésbé jó élmények, tapasztalatok. (beszélgetés)
Sziasztok!
Járt már valaki Novi Vidonski környékén? Mi oda tervezzük az utazást augusztusban a Punta povile kempingbe.
Vagy esetleg tudtok ajánlani valami olcsó kempinget, ami nincs túl messze?
Halitok. Mi is most hétvégén jöttünk haza. Plitvicén és a tengerparton, no meg a fővárosban voltunk. Plitvice miatt jelentkeztem az útra (munkahelyi kirándulás volt), mert már régen meg szerettem volna nézni. Hát most sikerült és nem bántam meg annak ellenére, hogy a tavaknál végig esett az eső :) mégis csodálatos képeket csináltam és élveztem a látványt. Hát, igen, ezt látni kell, igaziból, legalább 1x. Majd készülök oda visszamenni férjestől, gyerekestől is, ha a négy éves lányunk nagyobb lesz, mert gyerekkel szerintem veszélyes. Nincs korlát és nagyon magasan, sokszor szűk helyeken kell felmászni, a pallók esőben csúsznak és persze szemben is jönnek... szóval van veszélye is a dolognak, de ezt akkor is látni kell!!!!!!!!!!!!!!!!! Én mindenkinek ajánlom.
A tengerpart nem volt újdonság, mert voltam már jópárszor tengerparton, bár a horváton még nem. Kicsit fura volt, hogy a horvát tengerparton egyáltalán nincs homok, csak kövek és sziklák. Nagyon szép, bár ez is csúszós és hát nekem töri a kis talpam :) Mindenesetre a látvány és a hangulat megéri ezt a kis kellemetlenséget elviselni!
Zágrábba este értünk, megnéztük a dómot, meg elmentünk egy kis esti városnézésre a főutcáira. Nagyon kellemes, tele van zsúfolt éttermekkel, kávéházakkal, kiskocsmákkal, zajlik az élet még késő este is. Nekem tetszett. Lényegileg minden.
Ja, és a hosszú úton sem lehet unatkozni, mert nagyon szép helyeken visz az út, sok-sok mediterrán növények díszítik a házakat, szóval nekem bejön Horvátország.
Voltunk már Rab-on, az nagyon jó kis sziget jól éreztük magunkat.
Már három éve Krk-re járunk az is nagyon szuper. Mi a szigeteket szeretjük jobban, mert azok általában nem olyan zsúfoltak és a pihenés szempontjából nekünk jobban bejön.
Imádjuk Horvátországot.
Szerintem nem sok rossz hely van Horvátországban.
Porecbe is jártunk sokszor. Ott is jó volt.
Szia! Mi 3x voltunk Loparban, a kempingben. Nagyon tiszta, klassz hely. A strandja homokos, gyönyörű. Ha gyerekkel mentek, nagyon jó hely, mert klassz a víz.
A kemping is jól felszerelt, van minden, boltok, pékség, étterem stb.
Lopar is nagyon kedves hely, a pizzák és a fagyik tök finomak.
Úgy érdemes menni, hogy a komphoz reggel 7 előtt érjetek oda, akor nincs sorbanállás meg tülekedés.
Nagyon kultúrált hely, minden szempontból.
Irigyellek, ha odamész!!!!
Ha kempingbe mentek nem fogtok csalódni. Ahol eddig voltunk mind szép környezetű, tiszta mosdójú hely volt.
Mi általában Moscenicka Dragaba megyünk, de bejártuk már az egész Isztriát.
Szia!
Én kb 10 évvel ezelőtt voltam. Azóta sok más helyen is nyaraltam Horvátországban, nekem Rab volt a legszebb. Van homokos tengerpart a kempingben, sziklás is elég közel, lehet búvárkodni, szeretnék visszamenni.
Béreltünk motorcsónakot Rab városban, kicsit csónakáztunk a part mentén, gyönyörű elhagyott helyeket találtunk.
Szóval csak jót tudok mondani, illetve annyit, hogy kb fél napot álltunk sorban a kompnál, jól kell időzíteni az érkezést.