Hortobágyi töltöttpaprika recept
A Hortobágyi töltöttpaprika hozzávalói:40 dkg sertéscomb, lapocka vagy dagadó
pár darab szép egészséges tölteni való paprika
1 pohár (3 dl) rizs - kétszer annyi víz
4 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
olaj
só
késhegynyi őrölt bors
1 poharas tejföl
A Hortobágyi töltöttpaprika elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük. Beleadjuk a kockára vágott húst és mikor zsírjára sült, a pirospaprikát, megborsozzuk és bő vízzel felengedjük .Mikor a hús megfőtt, tányérra szedjük, húsdarálón ledaráljuk. A rizst olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel és kevés sóval puhára pároljuk, - egyharmad részét összekeverjük a darált hússal, a masszával megtöltjük a kicsumázott paprikákat, visszarakjuk a pörköltszaftba és megfőzzük. Mikor a paprika beráncosodik, és a szaft is felére főtt, rátálaljuk a maradék rizsre, s meglocsoljuk a tejföllel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 18. 08:33
A hortobágyi töltöttpaprika elkészítési módja és hozzávalói.