Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hortobágyi töltöttpaprika recept

Hortobágyi töltöttpaprika recept

A Hortobágyi töltöttpaprika hozzávalói:
40 dkg sertéscomb, lapocka vagy dagadó
pár darab szép egészséges tölteni való paprika
1 pohár (3 dl) rizs - kétszer annyi víz
4 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
olaj

késhegynyi őrölt bors
1 poharas tejföl


A Hortobágyi töltöttpaprika elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük. Beleadjuk a kockára vágott húst és mikor zsírjára sült, a pirospaprikát, megborsozzuk és bő vízzel felengedjük .Mikor a hús megfőtt, tányérra szedjük, húsdarálón ledaráljuk. A rizst olajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel és kevés sóval puhára pároljuk, - egyharmad részét összekeverjük a darált hússal, a masszával megtöltjük a kicsumázott paprikákat, visszarakjuk a pörköltszaftba és megfőzzük. Mikor a paprika beráncosodik, és a szaft is felére főtt, rátálaljuk a maradék rizsre, s meglocsoljuk a tejföllel.


Kategória: Húsételek receptjei


A hortobágyi töltöttpaprika elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook