Horgolt bikinik (beszélgetés)
Sziasztok Kedves Lányok. Aki horgolt bikinit/trikinit szeretne:
1.) A neten a keresőben beütitek horgolt fürdőruha/horgolt bikini/horgolt ruha/ horgolt trikinó szöveget - bármelyiket- akkor számtalan termékelőállítót találtok, melyeknél sokszor lényegesen olcsóbban vásárolhattok meg ilyen termékeket.
2.) Horgolást most tanuló még véletlenül se essen neki fürdőruci gyártásnak, mert azok szabásmintája, és fazonja alapján ilyesmi előállítására nagyon sok gyakorlat szükséges.
3.) Valóban igaz, hogy e termékek elsősorban napozásra valók, de az is igaz, hogy a legdivatosabbak, főleg ha azokon gyöngyök, flitterek, egyéb díszítő elemek vannak. Figyeljetek azonban arra, hogy a horgolt fürdőruci alapanyaga az alábbi legyen:
- horgolócérna kettes szála
- tiszta pamut fonal
-legfeljebb 50 %-ban akril és tiszta pamut fonal.
Szegeden is lehet venni? Mert hozzám Szeged van a "legközelebb", annál messzebb kétlem, hogy elmennék egy bikiniért... Meglepődtem, hogy nem is olyan egetrengető összegbe kerülnek. Köszi azoknak, akik küldtek linket :) Egyik oldalon nagyon "mű" az egész, nem hiszem, hogy kézzel készülnének, inkább sorozatgyártásban nyomják, a másik viszont nagyon tetszik, nagyon szép a mintája is, minden, úgy, ahogy van. A napokban tanulok majd horgolni (csak legyen már vége a vizsgaidőszaknak!!!), remélem, tanulok majd egy-két olyan mintát, amiből akár én magam is elkészíthetek egy szép darabot. Egyébként egyetértek azzal, hogy ki kell bélelni. Én sem hordanék csak úgy egy horgolt bikinit, ami csupa lik-luk. :D Alávarrnék egy egyező színű anyagdarabot, és már nem is átlátszó.
Ami meg a vizesedési-indexet illeti :D Amennyit én fürdök... Pont jó lesz :) Vagy babarózsaszínt szeretnék, vagy türkizkéket. A fekete hajamhoz uff, de király lenne!! :D
Nekem is nagyon tetszik!:)
Tavaly tele voltak a netes boltok horgolt bikinikkel, tudom, mert én is olyat akartam:P Most, hogy írtad, megint rámjött, hogy olyan kéne-elkezdem böngészni a netet, hátha találok valamit!
Lehet.
Egyébként, ha megtanulsz horgolni, szerintem ki fogod tudni alakítani a bikinit. Magadnak is tudsz mintát csinálni nem? :)
További ajánlott fórumok:
- Hol adhatnám el a saját készítésű horgolt mamuszaim és egyéb saját készítésű dolgaimat?
- Színes cérnából horgolt dolgokat hogyan, mivel lehet keményíteni úgy, hogy az eredeti színük is megmaradjon?
- Hogyan lehet horgolt gömböt keményíteni?
- Szerinted (is) nagymamis a horgolt, kötött téli fülvédő?
- Hogyan készül az a horgolt sapka, ami úgy néz ki hátul egy hosszanti csíkban, mintha összeöltötték volna?