Horgoljunk házicipőt, vagyis tutyit (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Horgoljunk házicipőt, vagyis tutyit
Még valami,
Ha vékony fonalaid vannak, akkor kettőt fogj össze.
Kedves Velence90!
Bocs, csak most néztem meg újra a cikkemet. Szóval a fonal vastagságától függ, milyen vastag horgolótűt használsz. Ha boltban veszel fonalat, a papírjára rá van írva, hányas kötőtűt és hányas horgolótűt ajánlanak hozzá. Vastagabb fonalat érdemes vastagabb(4,5) horgolótűvel horgolni, hogy ne legyen túl szoros a horgolás. Ki kell próbálni, de 3-asnál kisebb tűt szerintem ne használj.
Jó munkát!
mit tudsz horgolni? pálcát tuti...
hiszen a pálca az alapja mindennek... az meg hogy a fonalat hányszor "tekered" a tű köré, mielőtt beleböknél a szembe... már csak számolni tudás kérdése :D
ez az egyráhajtásos pálca: [link]
a videa-n és a youtube-on vagy akár a googlebe beírod amit keresel, akkor találsz jó kis videókat. Én is innen tanultam
vagyis horgolás
elnézést
:D
hello...én tudok kötni de ezeket a szakszavakat nem értem hogy egyráhajtásos meg hogy meg kétráhajtásos
valaki nem tudna segíteni?
Üdv:ildikó
remek ötlet.
ki is próbálom
egész feldobódtam!!
Köszi! Megnéztem a linket is! Nagyon állat azzal a nagy gombbal és a pánttal! :D
Tényleg nagyon jó ötlet, ilyeneket gyártok karira! :D
Szia.Szóval egy szem van a tűn, felszedsz még hozzá 3 szemet, lesz 4 szemed a tűn(pont mint a kötőtűn). A fonalat előtt 3 szemen húzod át, majd az így lett egy szemet a legelső szemen. Ettől lesz kerek a sarka. Remélem érthető volt:-)
Eredeti tutyi itt
Köszi az ötletet ki is próbáltam 7végén! :D Egész jól sikerült, de lenne egy kérdésem:
Az utolsó sornál: "majd 3 szemet egyszerre befejezünk" ezt hogy kell érteni?
Köszi ha tudsz segíteni! ;)
ÓÓÓ, de ügyes vagy!
Nekem nagyon tetszik, nagyon régóta szerettem volna ilyet (a kozmetikusnál mindig ilyet kapok), de hogy horgoljak?! Áááá, nem tudok! :-)))
Ha esetleg ipari mennyiség gyártására adod a fejed, akkor az első megrendelőid között lennék. :-) Kellene vagy 5 pár.
én is akarok tutyit!!! :)
de sajnos még nem vagyok kész a fára szánt csillagokkal :s
De jó:) Nekem utoljára a nagyanyám kötött tutyi...., nagyon szerettem.
Én sajnos nem tudok se kötni, se horgolni.:( Illetve, lehet, hogy megoldanám, ha tudnám, mi az az "egyráhajtásos", vagy "kétráhajtásos" pálca...:((
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Te félsz a fogorvosnál? Vagyis a fogorvostól?
- Tiltanak a szülők, vagyis csak a fiú szülei, pedig már nem vagyunk gyerekek (21/26) mit tehetünk, van értelme?
- Minden másnap diéta, vagyis az ADF diéta - csatlakozik valaki?
- Love story 2. - vagyis egy beteljesült szerelem
- A szakítás "művészete", vagyis miként kell csinálni?