Honnan kerekítik felfelé az osztályzatot? (beszélgetés)
Hát igen..ha szóvá tennéd, a gyereked alatt vágnád a fát, mert a tanár megjegyezné.
Nálunk is vannak olyan dolgok amit mi szülők csak egymás között beszélünk meg és puffogunk, a szülői ért.-en meg mindenki kussol, mert senki nem akar a saját gyerekével kicseszni.
Különben nem is foglalkozom már vele, mert eldöntött dolog, hogy a lányom itt marad ebben a suliban (szeret idejárni, vannak barátai, ami fontos).
Ez az eltérő megítélés pedig jó lesz a vérnyomásom szinten tartására.
Igen, a kettős mérce.
Azért, ha ezen sok ember ennyire meglepődik, akkor még bízom abban, hogy ez nem általános jelenség minden suliban.
Hát, érdekes dolgok ezek. Én most nem kérdezem meg, mert a lányom 20 db angol ötösre ötöst kapott év végén. De ha megint (mint tavaly) 19 db ötösre és 1 db négyesre négyest kap, na akkor megérdeklődöm.
(Amúgy amit nálunk meg mernek csinálni, azt nekem senki el nem hiszi, nem is akarom ragozni, csak azért írtam, hogy ilyen is van.)
Tudod, a mi giminkben ez nem olyan kirívó, 8-10 csókos gyereknek bármilyen jegyei lehetnek, akkor is "meg vannak csinálva" kitűnőnek.
Mondjuk az engem is érdekelne, ha egy szülő bemenne az önkormányhoz, kérne egy ellenőrzést, mi lenne. (Bár ha ilyet teszünk, akkor jó, ha már megvan a gyerekünk következő sulija, ahova visszük).
És az hogy lehet, (6. osztályban), hogy 3,5-ös átlaggal 5-ösre (!!) zárnak le valakit?
Ilyenkor a tanár leköpi az egész évi saját munkáját? (Merthogy ez olyan szerintem, mintha én nem az egész évben könyvelt adatok alapján készíteném a mérleget, nem?)
-75 századra végződő vagy a feletti átlag esetén felfelé kell kerekíteni,
-5 tized és 749 ezred között a szaktanár mérlegel és dönt a félévi vagy év végi osztályzatról,
-499 ezredtől lefelé kell kerekíteni az osztályzatot.
Az is számít, hogy a jobb jegyek kis dolgozatok, vagy nagyok. Például ha a témazáró kettes, akkor hiába ötös a röpdolgozat.
A másik, hogy a folyamatos órai aktivitást csak a tanár látja, csinál-e a gyerek szorgalmikat, hogy áll a tantárgyhoz. Ez is sokat számít, a valódi átlag sokkal kevésbé. (mondom ezt tanárként)
Iskolája válogatja, és hogy csókosok vagytok-e.
Lányom tavaly angolból 4,9-re (javuló tendencia mellett, mert az 1 db 4-es első félévben volt), 4-esre lett lezárva. Az osztálytársnője meg 3,5-re állt angolból, és 5-ös lett.
Katka, ne idegeld magad, én ettől már begolyózhattam volna. De állítólag van valami szabály is, meg lehet fordulni az önkormányzathoz is.
Ez már szerintem csak "szőrözés".
Bár az is igaz, hogy néhol az is számít, hogy az utolsó 2-3 jegy milyen volt. Tehát láthatóan rontott, vagy sem.
További ajánlott fórumok:
- Ducik, 54-es mérettől felfelé, hol kaptok magatoknak ruhát megfizethető áron?
- Ti jutalmazzátok gyermeketek jó osztályzatait?
- Mi a véleményetek a szám szerinti osztályzás visszaállításáról alsóban?
- Édesanyámnak bedagadt a jobb lába vádlitól lefele elkezdett felfele menni a combjára, óriási foltokkal, mit tegyünk?
- Kapott-e már rosszabb osztályzatot iskolás gyermeked a magatartása miatt más tantárgyból.Tapasztalatokat, véleményeket, megoldásokat várok.
- Továbbtanulás 8. után. A felvételi lapra mely osztályzatok kerülnek fel?