Kapott-e már rosszabb osztályzatot iskolás gyermeked a magatartása miatt más tantárgyból.Tapasztalatokat, véleményeket, megoldásokat várok. (beszélgetés)
Nekem az egész tanuláshoz való hozzáállásomat tették tönkre az igazságtalanságok. Tudom, hogy túl érzékeny vagyok, de szvsz az iskola egyáltalán nem egy korrekt rendszer. (Egy +: legalább ennyivel felkészített a nagybetűs életre)
Ha egy szülő tehet vmit, tegye meg, mert könnyen elronthatják a gyerekét. :(((
A fórumtémához képest asszem kissé fordított történet következik:
1. Tesiből majdnem meghúztak, mert nem tudtam kötelet mászni, fejen állni, kézen állni, sőt még bukfencezni sem, mert azonnal beparáztam, a magasban, vagy fejjel lefelé kellett lenni. Pánik na, mit tettem volna ellene kiskamaszként? Megaláztatás, szidás, "hülyevagygyerekem", csak mert nem mertem ezeket megcsinálni.
2. Aztán jött egy töritanár, aki tuti h találomra osztályzott, vagy nemtom mi alapján, de semmi normális pontozási rendszere nem volt, csak írt egy jegyet a végére és kész. Akárhogy tanultam 3-asnál nem voltam jobb, pedig azelőtt jó voltam történelemből. Mindenkiről eldöntötte hányast kap és azon aztán nem lehetett változtatni.
3. A magatartás jegyem rossz lett, mert romlottak a tanulmányi eredményeim is. (hol az összefüggés? én semmi rosszat nem tettem) De minek tanultam volna, ha úgysincs eredménye? El volt döntve minden pofára.
4. És ha már rossz a magatartásom a jegyeim miatt, akkor miért ne legyek tényleg rossz? Úgyis mindegy, nem? Legalábbis akkor így éreztem és lógós, tanulni nem akaró, rossz kamasz lettem. (és most nőtt be a fejem lágya h tanulni kell, de iskolapadba nem tudok visszaülni, nem látom értelmét)
5. Hozzá tartozik, hogy a szorgalom jegyeket közösségi munkáért adták. De könyörgöm, egy ilyen helyen ki fog teperni?
Hát ezt elég rosszul gondolod, már ne sértődj meg. Mondjuk általában nem csak azzal van gond. Viszont lehet valaki hiperaktív és amelett lángész. Az nem a tanár hibája, mert az a gyerek egész órákat tehet tönkre egy normál, nagylétszámú osztályban és a tanár nem túl sokat tehet ellene.
A másik típus, mikor esetleg a gyerkőc otthon is azt hallja, hogy kit hogy lehet kijátszani, becsapni, és hülye a tanár-na ezzel se olyan sok lehetőség van zöld ágra vergődni.
rossz osztályzat?:) én érettségi előtt kaptam egy igazgatói intőt, amitől egész évben 2-es lett a magatartásom, és ki is akartak rúgni, épphogy megúsztam. de mindig jól tanultam, mit számít akkor a magatartásjegy?
általánosban egyszerre kaptam igazgatói dícséretet és intőt, ugyanazon a napon... kicsit sűrű gyerek voltam:)
szerintem ha csak a magatartással van gond, akkor az a tanár hibája. komolyan így gondolom.
Köszönöm szépen, hogy leírtad, miként tartják kordában a fiadékat. Ellopom az ötletet, mert már az én ötlettáram kimerült az értékelést illetően is.
Milyen finoman fogalmaztál!☺ Akik viselkedés alapján értékelik a szaktárgyat, én a pályáról küldeném el!!!!
Nekem a középső egy eleven gyerek, a tanulással nincs baj, az egyik legjobb tanuló az osztályban. A második héten már 3-as volt a magatartása, így a szorgalom nem lehet 5-ös. Érdekes egy osztályzás, de túléljük, csak tanuljon ügyesen.
Ritka madár a jó pedagógus. Sajnos az idősebbek nem veszik észre, hogy nyugdíjba kellene menni, mert, ha meggyengül az ideg, a gyerek sínyli meg az egészet. A tanáron meg rajta marad a hárpia jelző, pedig lehet, hogy pár éve még szuper pedagógus volt.
Fiam meg is jegyezte ..... néni annyira de annyira szereti a jó gyerekeket, hogy a rosszakra már nem marad ideje.....
Az idén a javulás jelei mutatkoznak. Kezd lecsendesedni, figyel, és a tanártól is kapott dicséretet. Tudom, nehéz gyerek, de kezelhető.:)
Egyetértek veled,a tanár ne a viselkedése alapján értékelje a gyerek tudását.Szomorú,hogy ez sok helyen így van.
Ha az elején úgy mutatkozik be a gyerkőc,hogy esetleg kicsit elevenebb a többitől,meg van bélyegezve.A későbbiekben bármit tesz az nem megfelelő a tanárnak,szinte lesi a gyereket,mikor köthet bele.Nálunk ez így van,elmeséli a gyerek.Most hatodik osztályos és okos gyerek,érzékeny és nagyon elítéli az igazságtalanságot.Nem védeni akarom a gyerekemet,nem égetnivalóan rossz,inkább csicsergős,virgonc,mozgékony.De röhejes,hogy sportoló létére kapott kettest testnevelésből.Matekból szintén.
Tanárok!Tisztelet a kivételnek!!
Sziasztok!
Az én nagyfiam most első osztályos és az osztályfőnök tanító néni új módszert vezetett be a gyerekeknek a "kordában tartáshoz".
Minden gyerek év elején kapott névre szólóan 8db magatartás és 8 db szorgalom feliratú kártyát.
Ez arra szolgál, hogyha az órán a tanító néni nem bír már mit kezdeni a gyerkőccel, akire már 100szor rászól, hogy hagyja abba a trécselést, inkább elvesz tőle egy magatartás kártyát. Ugyan ez a sztori a szorgalom kártyával is, ami el nem készített lecke, hiányos felszerelés esetén fogy.
Hó végén az elvett kártyák alapján kapják a magatartás és szorgalom jegyet. Azért 8 darab, mert egy hónapban 4 hét van, heti 2-2 kártyával számolnak. Ez rendesen visszafogja a gyerekeket, már akit. Persze, aki olyan, annak mindegy, azzal nem tudnak nagyon mit kezdeni.
Egyébként nem vettem még észre, hogy a magatartása miatt kapott volna megrovást.
Az én fiam sem egy angyal, szépen fogynak a magatartás kártyái, de rengeteg piros pontja van, mindenből.
Amelyik tanár a viselkedés alapján értékeli a gyerek tudását, az nem való az iskolába...., szerintem.
Sajnos még ma is így próbálkoznak a tanárok ezzel a módszerrel. A tánári előtt zajlott a következő:
-Mért vagy ideges?
-A ... Józsi már megint egész órán bohóckodott. Elegem van belőle!
-Na jó, majd én is ráfigyelek!
Suli végén megkérdeztem ... Józsit, hogy felelt-e. A válasz igen. A második tanárnő feleltette és azt mondta az elő baki után: bármit kérdezek úgysem fogod tudni a választ.1.
Az osztálytársak szerint is csak egy kérdés hangzott el. ????
Azt tapasztaltam nem hajlandó a tanár a szülővel együtt működni. Nem állítja le a szülőtársakat, saját véleményét hajszolja. Nem rugalmas. Miért van az látszólag nem figyel a gyerek, játszik, zavarja az órát, és mégis tudja az anyagot????... Tanultunk olvasni 2-3 leckével előbb járt a lányom mint ahol tartottak.
Azt már tudja, új infó érdekelné, és unatkozik. Zavarja az órát, és beírja a rossz jegyeket. De tanárként ezeket sokkal jobban tudod... Én így látom!
Nem csak annakidején, hanem mostanság is "divat" így fegyelmezni.:(((
Tanítónőként/Tanárként elítélem ezt a pedagógus magatartást! A kollégáim között is sokan vannak, akik így tesznek, s ez nagyon bosszant.