Holnap (húsvét hétfőn) nyitva lesz a McDonald's? (tudásbázis kérdés)
Köszi, Neked is:)!
Én is lépek.
Ne aggódj, eljön majd az, aki tényleg megérdemel Téged:). Akivel közösek a terveitek, aaki nem helyez saját maga elé, aki figyel rá, ha hozzá beszélsz. Alapelvem, hogy egy kapcsolatban sem szabad megalkudni!
Azt hiszem én most megyek. Majd holnap még felnézek. Jó éjszakát kívánok! És persze Kellemes húsvétot!
Szia
Igazad lehet. Ezért is lett vége. Nem működött.
Mint egy hisztis kisgyerek. Ha nem kapja meg amit akar akkor balhét csap.
Valószínüleg nem ez volt az egyetlen probléma a kapcsolatotokban, ez valószínüleg csak a jéghegy csúcsa volt...
Igen. Ez a kompromisszum azonban részéről abból állt volna, hogy én "fejezzem be ezt a baromságot" és maradjak itthon a seggemen. De mérgesen azt is mondta, hogy szakitsak és menjek őt nem érdekli.
Ez volt a max. amire képes volt. Földhözragadt? Nem is tudom mi a jó szó rá de idegesit.. Ő persze aztán érvényesitheti ám az akaratát, csak nekem nincs jogom a saját életemet élni.
Te dolgoztál hajón vagy esetleg ismerösöd?
De ha szeretitek egymást akkor kompromiszumokra van szükség, nem? Minden kapcsolat erről szól.
Ha ezt nem tudja megtenni, megérteni akkor tényleg az volt a legokosabb, ha lezártad. Akármennyire is fáj.
ha még csak a lehetőséget nem látná. Akkor még nem lenne ennyire erősen ellene, de ő olyan szinten hogy "meg ne halljam többet, nem akarok erről beszélni" :S
Nem. Ő egy vállalkozás oszlopos tagja. De ismerem annyira, hogy ki merjem jelenteni: nem csak emiatt van ellene. Túl erős a kötődése mindenhez ami itthon van. És attól még az én kedvemért sem válik meg. Többet közt ezért is lett vége köztünk a dolognak. Nincs ugyanis esély közös jövőre, egymás idejét vesztegetni meg felesleges.
Kissebb hajókon többnyire nincsen szabadnap, napközben akkor tudsz pihenni, ha senki értsd, semmilyen vendég nem marad a fedélzeten pl. városnézés alkalmával, ha marad ugyanúgy szolgálatban kell lenned.
De ő miért nem kar kimenni? nem látja a lehetőséget?
Pont hajón kell sokkal többet dolgozni. Itt is van a Hoxán egy cikk, ha jól tudom több hónapot dolgozott a leányzó szabadnap nélkül-és még így is megérte.
De nem várna rám ha kimennék. Szóval magamra lennék utalva és egyedül azért nem könnyű külföldön megállni a helyed. Félek is ettől, a sulit még befejezem fejlesztem a nyeltudást és utána ha nem találok munkát minenképpen megpróbálom. Csak nehogy túl idős legyek hozzá. Ott a fiatalság nagyon számit. Egy au-pairnél meg főleg. Az 28 évesen már nem igazán pálya..a neten olvastam. Persze szobalánynak még talán akkor is elmehetek.
Sajnos én. Bár ez is megoldódni látszik, ugyanis szakítottunk. (egyenlőre)
Gondoltam kint azért csak jobban adottak a feltételek ehhez. Persze megfelelő nyelvtudással és készségekkel felvértezve.
De egyetértek veled. Én pl nagyon szívesen mennék ki pl egy hajóra, vagy hotelbe szobalánynak, felszolgálónak. Lehet,hogy szolga vagy de ott még a szolgákkal is jobban bánnak. Legalábbis én azt hiszem. Lehet kicsit naiv vagyok..bogarat ültettek a fülembe.
Enyém ugyan nem zárkozik el:). Együtt tervezgetünk:). nővére kint él már lassan 4 éve.
Te vagy ebben a helyzetben? Miért nem akar menni?
Vagy nem tud összehangolni két dolgot.
Pl van egy barátod akit szeretsz, de ő elzárkózik attól hogy kimenjen veled. Ő itthon akar boldogulni. Te viszont érzed, hogy itthon nincs jövőd :S
Külföldön mindig csak szolgák leszünk...ezt ne felejtsd el! Főleg a kezdeti időkben. Ha itthon nem tudod megvalósítani az álommelóhelyet,akkor kint hogy várhatnád?
Mindig van lehetőség. Aki azt mondja, hogy nincs, az csak nem mer lépni!
Én úgy gondolom, hogy megirt sorsunk van, de Mi teszünk érte, hogy az, hogy is alakul. A keretet mi adjuk meg.
Én csak álmodozom....azt a legkönnyebb. De végülis minden azzal kezdődik, nem? :)
Mi tagadás tényleg ambiciótus vagy. Ezzel nincs is semmi baj, sőt csak így tovább. Így kell csinálni. Sajnos nem mindeki tud ilyen lenni :(
Ebben igazat adok. Aki a jövőjét építgeti az sajnos nem hazánkat veszi alapul. Itthon egyre kevésbé lehet.. én is a külföld mellett vagyok.
Ami a másikat illeti, hogy keresnél mást.. Sajnos ez nem ilyen egyszerü. Válság, cégbezárások, munkanélküliség...
Egy gyárban 3 műszakban szalag mellett is lehetne álmodozni egy tunéziai nyaralásról? vagy beérnéd a balatonnal?
Persze, kellenek a célok mert növelik a motivációt és lökést adnak a munkához de azért ennek is megvannak a keretei.
Keresnék új helyet. Nincs lehetetlen csak tehetlen. Aki nem mer változtatni, az csak saját magát okolhatja sorsa alakulásáért.
De pl teljesen más a mentalitásunk is. Mi külföldön szeretnénk először dolgozni, pénzt gyűjteni. Előre tudom, hogy lesz egy pár kemény évünk, de ez van. Ez is csak egy kompromisszum. Inkább minthogy 25-30 évig hitelt fizessek vissza...ha van ilyen lehetőségem, akkor nem hagyom ki.
Mostoha munkakörülmények közt is bevállalnád ugyanezt? Pl elviselhetetlen lenne a légkör, a kollégák fúrnának, a főnök ferdén néz, a munkád is unalmas, monoton alig várod hogy szabadulj.
Persze mindennek egy jó munkahely a feltétele. :( Nem mondom, hogy öröm legyen ott dolgozni, mert az már nagy elvárás lenne, de azért ne legyen elviselhetetlen a légkör és a munka stb.. :(
Mert igy aztán nem leszek motivált a céljaim érdekében sem többet dolgozni.
voltál mostanában a Balatonon?
Mert ha igen, akkor tudnád, hogy milyen árak vannak ott is.
Szemfülesnek kell lenni. Mi pl tavaly last minute-tel voltunk Tunéziában 12 napot 5*-os szállodában...diák fizetésből!
És hogy többek lettünk-e Mi ettől? A válaszom az, hogy IGEN! Élményekkel mindenképpen-amit ugye senki nem vehet el tőlünk.
További ajánlott fórumok: