Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Holnap fogyókúrába kezdek, velem tart valaki? fórum

Holnap fogyókúrába kezdek, velem tart valaki? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8
2011. ápr. 4. 20:42

Szia Melcsi! Az én apukámnak holnapután lesz a szülinapja, a 84. Mi egy kicsit előre hoztuk, már a hétvégén felköszöntöttük. Én csak piskótatekercset sütöttem neki, nagyon örült neki, mert imádja a piskótát. A munkahelyen elég sok a zűr, mert a programokat áttelepítették másik gépre, és nem minden stimmel, a dokumentumokat meg nem hozták át, és úgy vitték ki a gépet területre. Szóval van mit pótolni, meg rendbe tenni. A héten pedig áruismeretből is vizsgázunk.

Ma voltam a klinikán kontrollon a vérnyomásom miatt, az egyik gyógyszeremet jól megemelték, mert mióta dolgozom, magasabb a vérnyomásom.

Ti hogy vagytok? Gondolom, a gyerkőcök örülnek a jó időnek.

228. melcsi21 (válaszként erre: 227. - Depirinko)
2011. márc. 27. 20:36

Szia Depirinko! A kisfiam szeptember óta óvodás, amilyen nehezen szokott hozzá, annyira örömmel megy. Nekem nehezebb elfogadni, hogy nincs itthon velem. Ez az év az ami kicsit nyugisabb, hogy nincs már iskola és akkor most ő nincs itthon. Nekem augusztus 19-én jár le a gyes, úgyhogy tényleg nincs sok hátra.

Az én apukámat is Sándornak hívják, ráadásul ma van a szülinapja. Sütöttem neki tortát, de mivel cukorbeteg, ezért édesítőporral készítettem. Nagyon ízlett neki. Sajnos nekem sem sikerül úgy főznöm, hogy tartani tudjam a súlyom. Próbálok hat után nem enni, de azt sem sikerül mindig betartanom. Nem is állok már rá mindennap a mérlegre ;-)

Hogy megy a munka, hogy most már egyedül vagy? A suli neked is júniusig tart?

2011. márc. 20. 15:50

Szia Melcsi! Úgy tűnik, hogy most már ritkábban tudok írni, a munka és a suli miatt. Még ha úgy is tűnik, hogy itt voltam, az azért van, mert elkezdtem dominózni, és a férjem is rákapott, ha olvasgat a neten, mindig figyeli a dominóórákat és kattint. :-))

Nagyon örülök, hogy a kisfiad lába szinte nyomtalanul meggyógyult. Hát, igen, a fiatal csont még könnyen összeforr. Az én sógornőm csuklója karácsony előtt tört el - igaz, hogy csak új év után gipszelték be, de a múlt héten a harmadik gipszet rakták rá 6 hétre. Remélem, lassan az ő keze is meggyógyul. Most azt mondta, hogy elkezd szedni valami csonterősítő készítményt. Jár már a kisfiad az oviba? Te gyesen vagy a kislányoddal? Gondolom, már nem sok van belőle hátra.

Ez a hét most sem kedvezett a fogyókúrának, hétfőn Sándor napot ünnepeltünk. Igyekeztem ugyan könnyű ebédet főzni (jól is sikerült), de a desszert Somlói galuska volt, hát azt nem lehetett kihagyni. De azért igyekszem egészségesen enni. A múlt héten elkezdtem magokat csíráztatni, egyelőre zsázsát, mustárt, lucernát és vörös káposztát. Margarinos kenyérrel, vajkrémmel, sajttal nagyon finom. Már nagyon kívántam a friss vitamint.

Ezen a héten már több munkám volt, a jövő héten meg már úgy tűnik, folyamatosan tudok dolgozni. Hétfőtől már a kolléganő sem jön, aki helyett felvettem. Ő április 1-től nyugdíjas lesz, megvan a 40 év szolgálati ideje. Boldog ember! Nekem még kb. 9 évet kell dolgoznom, pedig két évvel vagyok fiatalabb nála. (A 40 évbe nem számít be az ápolási díj és a munkanélküli ideje). Nem baj, így fiatalabbnak érzem magam. ;-)

226. melcsi21 (válaszként erre: 225. - Depirinko)
2011. márc. 11. 20:35

Szia Depirinko! Köszi szépen jól vagyunk, a fiam úgy fut mint a nyúl. A hét elején még úszni jártak apával, mert sántított, most már észre sem lehet venni, hogy el volt törve.

Milyen a munkahely? Már biztos mindent megtanultál. Gondolom alig várod a hétvégét, akkor lehet pihizni. Amikor dolgoztam a pénteknek nagyon tudtam örülni. Jó pihenést a hétvégére!

2011. márc. 5. 22:17

Szia Melcsi! Hogy vagytok? Mennyire tudjátok féken tartani azt a törött lábacskát? Az ilyen ifjú csontok még gyorsan gyógyulnak.

A munkahelyemen ez a hét már egy kicsit változatosabb volt,egyre több munkába bele tudok folyni. De péntekre már nagyon fáradt voltam, egyelőre kicsit sok a munka és a suli együtt. De biztosan belerázódok.Kellemes, nyugodt hetet kívánok Nektek!

224. melcsi21 (válaszként erre: 223. - Depirinko)
2011. febr. 27. 21:06

Szia Depirinko! A munkába hamar belejössz, a kollégáid rendesek, hogy nem dobtak be a mély vízbe és szépen fokozatosan adagolják a munkát.

A vizsgádhoz gratulálok, biztos sokat tanultál és meglett az eredménye. Ne idegeskedj sokat, nem jó a magas vérnyomás. Homeopátiás bogyóval nem próbálkoztál az idegességre? Nekem nagyon bevált szülés előtt.

Csütörtökön levették a gipszet, most fáslizzuk a lábát a fiamnak, de nem érti, hogy még nem szabadna rohangálni, sántán is, de futkos.

2011. febr. 26. 16:29

Szia Melcsi! Eltelt az első hét. Az első két nap nagyon unalmas volt, a legizgalmasabb munka leporelló-tépkedésből állt. Aztán minden nap egy kicsit több feladatot kaptam. Az elődöm még dolgozik, április 1-től lesz nyugdíjas, március 21-ig dolgozik. Így át tudja adni a munkát. Hát, számomra elég új a dolog, mert könyveléssel még nem foglalkoztam, az előző munkahelyeimen bért számfejtettem és tb-ellátásokat folyósítottam.Így egy kicsit nehezebb lesz belezáródnom, de nem tartom lehetetlennek.

A pénteken vizsgáztam áruterítésből - 5-ösre -, úgyhogy nagyon szoros volt a hét. Tegnap a vérnyomásom is megmutatta, az este 180/100 volt. Nagyon remélem, hogy ez csak átmeneti, és belerázódok ebbe a szoros tempóba. (Most ugyan egy kicsit kétségbe vagyok esve.)

A súlyom most szinte egy helyben topog, de legalább tartom azt a 66,5-67 kilót. Az étkezési rendszer is felborult, mert este tudok főtt ételt enni. A főzés is hétvégére és hét közepére korlátozódik, mert hétfőn, kedden és pénteken este fél nyolc körül esek haza.

Mi újság nálatok? A kisfiadnak mit mondott az orvos? Remélem, gyógyul már a lába.

222. melcsi21 (válaszként erre: 221. - Depirinko)
2011. febr. 20. 18:08

Szia Depirinko! Gratulálok az új munkádhoz. Majd mesélj milyen volt az 1. nap. Biztos fárasztó lesz a munka és mellette a tanulás (magamból indulok ki, mert nekem is volt egy ilyen időszakom), de látszik, hogy te tele vagy energiával és boldogan csinálod az iskolát is és a munka is egy változás az életedben.

A héten volt az oviban a farsang, gondoltam mivel nekünk ez az első, ezért beviszem Janót lássa milyen is ez. Persze beöltözött ő is (elefánt volt) és csinálta amit a többiek, ezért sikeresen megint eltört a gipsze. Csütörtökön megyünk megint a dokihoz, biztos lesz nagy leszúrás. A fogyókúrával hogy állsz? Én 68 és 69 kg között ingázok.

2011. febr. 18. 09:06

Szia Melcsi! Sok erőt, türelmet kívánok Neked ezekben a hetekben. Biztosan nagyon nehéz lehet egy örökmozgót megfékezni, együtt érzek Veled!

Az én hetem nagyon eseménydús volt. Képzeld, hétfőtől megyek dolgozni. 6 órában, készletgazdálkodás, áfa-elszámolás lesz a feladatom. Kedden hívtak fel, hogy másnap menjek állásinterjúra, ott meg azt mondták, jó lenne, ha hétfőn tudnék menni dolgozni. Ezért a héten mindent el kellett intéznem: a Munkaügyi Központot, a Start-kártyát és az orvosi alkalmassági vizsgálatot is. Hát, 12 év után furcsa lesz megint dolgozni, és hozzá a tanulás, remélem, jól fogom bírni.

220. melcsi21 (válaszként erre: 219. - Depirinko)
2011. febr. 13. 23:33

Szia Depirinko! Bíztunk abban, hogy ma leveszik a gipszet, erre leletünk szidva, mert nem pihentette a kisfiam a lábát. Hiába szólunk, kiabálunk rá, hogy ne járkáljon, nem érti meg, a talpán el is tört a gipsz és a lábát is szépen feltörte, mert mozgott benne. Még két hétig kell (elvileg) a lábán lennie, akkor újra megröntgenezik és ha már gyógyult akkor nem kell gipsz.

Jó kis suliba jársz, ha a tanárnő sem tudja, hogy ossza be az órákat, hogy amit kell azt megtanítson. Nekem is volt ilyen angol tanárom, aki meg se szólalt magyarul, hát nekem nem jött be én így nem sokat tanultam.

Nem akarnak a lányodék közelebb költözni hozzátok? Úgy neked is könnyebb lenne, sokat babázhatnál. Az én apukám a város másik végében lakik, így csak hétvégén találkozunk, de mindennap beszélünk telefonon. A telefonba be nem áll a szájuk, mindent elmesélnek, amikor odaérünk és személyesen is elmondhatnák akkor meg mindketten bújnak és kb. kell egy óra, hogy felengedjenek.

2011. febr. 2. 17:18

Szia Melcsi! Nagyon sajnálom a kisfiadat, de nagyon bátor volt a kórházban. Hát, ilyen balesetek könnyen előfordulnak, ha valaki ilyen intenzíven "sportol". Kívánok Nektek mielőbbi gyógyulást. Egy ilyen stramm fiatalembernek gyorsan összeforr a csontja.

A második félévben az Áruterítés és az Üzleti adminisztráció lett az új tantárgyunk. A számítástechnika számunkra váratlanul fejeződött be, még előtte kezdtünk hozzá az Excelhez. A tételekkel nem is foglalkoztunk. Mint utólag kiderült, csak azzal kellett foglalkozni, de a tanárnő jóhiszeműen (valószínű, hogy nem megfelelően világosították fel) részletesen meg akart ismertetni ezekkel az alkalmazásokkal. Az Accesre már nem i maradt idő. Most megpróbálunk pót órákat kérni az igazgatónőtől, amire legfeljebb a következő évben lesz lehetőség. Az angollal sem volt igazán szerencsénk, új tanárnőt kaptunk (talán még jobbat, mint az első félévben), de 3 óra után tőle is elvettek bennünket, és megint új tanárnőnk van. Az ő módszere nekünk, a 3 kezdőnek elég szokatlan, mert sokkal többet beszél angolul, mint magyarul. De majd megszokjuk. Reméljük, lesz rá módunk.

Lili "babát" (ő hívja így magát) úgy vettem észre, mostanában zavarja a Skype-on való társalgás, mindig az a vége a dolognak, hogy kijelenti, hogy Pirinkó mama jön hozzánk, vagy megyünk Pirinkó mamáékhoz. Nehezen kezd bele a beszélgetésbe, és talán nem tud mit kezdeni azzal, hogy csak a képernyőn lát bennünket. Hát, kár, hogy ilyen messze vannak.

218. melcsi21 (válaszként erre: 217. - Depirinko)
2011. jan. 29. 21:11

Szia Depirinko! Nem éreztünk mi semmit a földrengésből.

Láttam az új képet, nagyon édes a kisunokád, milyen aranyos kis fürtjei vannak, a mama nagyon büszke lehet rá.

Nekünk most mozgalmas volt a hét. Jánoskát nem vittem oviba, gondoltam legyen egy ilyen hét is amikor itthon játszunk és amúgy is nagyon hideg van. Hétfőn és kedden alig bírtam velük, nagyon rosszak voltak és hiába szóltam rájuk, mintha nem is nekik beszélnék. Csütörtökön apa elment velük szánkózni és csodálkoztam is, hogy fél óra elteltével már jönnek is haza, persze baj történt. Jánoska csúszkával csúszott apa és a lánya szánkóval utána, Janó befordult az apja elé keresztbe, apa meg a szánkóval átment a jobb lábán. Szegénykém nem bírt ráállni ezért lementünk a sebészetre megnézetni, röntgeneztetni. Sajnos a bokája felett a sípcsontjánál eltört, mehettünk a János kórházba, mert ott van ügyelet és ott kapott egy gipszet. Hősiesen viselkedett, sehol nem sírt. Úgyhogy a jövő héten se lesz ovi, aminek persze nagyon örül.

Milyenek az új tantárgyak? Volt már suli?

2011. jan. 29. 20:03
Melcsi! Most olvasom, hogy földrengés volt a Dunántúlon, meg Budapesten. Nálatok lehetett-e érezni?
2011. jan. 22. 12:38

Szia Melcsi! Hát, elég régen voltam itt. Az elmúlt időszak elég eseménydús volt. A múlt hét végén vendégek voltak, és a lányunk meg a kicsi unokánk is itt volt szerdáig. Alig látszik ki a földből, de olyan szövege van, hogy végig nevettük ezt a néhány napot. Ittam minden szavát, mozdulatát. Sajnos, azóta a skype-on se láttam, mert ellopták az utcájukban a telefonkábelt, így nem volt internetük. Már alig várom, hogy jelentkezzenek. (Ilyenkor már akkor hiányzik, amikor kigördül az autó a kapun.

A súlyom most stagnál, köszönhető a hétvégi vendégeskedésnek. Tegnap délig csak gyümölcsöt ettem, de ma úgy gondoltam, hogy a hólapátoláshoz több energia kell, és ettem normálisan. Persze, módjával. Hihetetlen (bár én ezt már évek óta tapasztalom), hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér mennyivel laktatóbb, mint a fehér. 6 dekától úgy jól laksz, mintha megettél volna 15 deka fehéret. Persze ettem jó sok savanyú paprikát és uborkát is, meg néhány szinte átlátszó szelet szalámit. Én úgy gondolom, ez egy egészséges reggeli volt. (Az életmód változtatás része).

Az okosok azt mondják, (és biztos igazuk is van), hogy sok minden a fejünkben dől el. Ha elfogadjuk magunkat testestől-lelkestől, lelkileg rendben vagyunk, könnyebb megőrizni az ideális súlyunkat. No, nekem ezen nagyon kéne dolgoznom.Majd igyekszem.

Ti hogy vagytok?

215. melcsi21 (válaszként erre: 214. - Depirinko)
2011. jan. 14. 21:14

Szia Depirinko! Gratulálok a vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy! Hát a diéta nagyon nehezen megy, mindig sikerül egy kicsit hozzáenni. Jelenleg 68,4 kg vagyok és az a fránya mérleg nem akar kevesebbet mutatni. De jó neked, akkor most jó sokat babázhatsz, tanulnod most úgyse kell. Ezért jó a nagymamáknak, kényeztethetik az unokákat.

A kislányom augusztusban lesz 3 éves, 20 hónap a korkülönbség köztük. Így volt tervezve :-) Hát nagydumások az biztos. Reggel amikor megyünk Janóval az oviba, Melinda rohan a dadushoz és kéri a reggelit. Gondolhatod, hogy ég a fejem. Szerencsére a dadusoknak tetszik az én állandóan mosolygó, cserfes lányom és így mindig kap valamit.

2011. jan. 12. 06:11

Szia Melcsi! Szerintem még így is ügyes vagy! Én még mindig nem tudtam magam elszánni a szigorúbb diétára (igaz, azért az "életmód változtatás"-ból adódó előírásokat nagyjából betartom), de a hétvégén vendéged jönnek, úgyhogy lesz eszem-iszom. Pénteken jönnek a lányomék is, szerdáig itt lesznek, élvezhetem a kis csicsergő unokámat.

A vizsgáim ötösre sikerültek. Nagyon jó az osztályunk, az osztály 70 %-a jelessel lett lezárva veszélyes áruból.

Azt tudom, hogy a kisfiadnak most volt a 4. születésnapja a múlt hónapban. A kislányod hány éves? Nekem úgy tűnik, nem nagy a korkülönbség köztük. Biztosan nekik is jó szövegük van.

213. melcsi21 (válaszként erre: 212. - Depirinko)
2011. jan. 11. 20:25
Szia Depirinko! Nehéz volt az 1. hét, mert én hétfőn elkezdtem a lúgosítást, de sajnos nem tudtam teljesen betartani, hozzáettem. Nem baj, még mindig 6-tal kezdődik a súlyom. A héten már jobban figyelek az étrendemre, majd csak elindul lefele megint. Hogy sikerültek a vizsgáid?
2011. jan. 8. 18:36

Szia Melcsi! Örülök, hogy jól teltek az ünnepek, nincs is annál jobb, mint amikor együtt van a család. Hogy telt az új év első hete? Rá tudtad már szánni magad a diéta folytatására. Nekem elég nehéz. Ilyenkor télen az ember kalóriásabb étkeket kíván. Én egyébként is elég fázós vagyok, és úgy érzem, ha nagyon könnyűt eszem, nem melegít annyira. De azért igyekszem vigyázni. Ma sütöttem tököt, valószínű, hogy csak azt vacsorázok, most mást nem kívánok, esetleg még egy kis gyümölcsöt. A héten 3X jógáztam is egy kicsit ;-)), de most a sok tanulás után egy kicsit leeresztettem.

Tegnap megírtuk az utolsó vizsgát Veszélyes áruk-ból. Hétfőn derül ki, hogy hányas lett. Úgy érzem, elég jó lett ez is, meg a hétfői is. Aztán 17-én már másik tantárgyat kezdünk.

Legyen szép a hétvégétek!

2011. jan. 4. 22:09

Szia Depirinko! Boldog új évet kívánok én is Nektek! Mi Bakonybélen voltunk az anyósomékkal, ők már tavaly is ott szilvesztereztek és akkor eldöntötték, hogy most is ott lesznek velünk. Jó volt a gyerekek is bírták a bulit.

Nekem is feljött 2 kg, ne bánkódj, most majd ledolgozzuk.

Ügyes vagy biztos jól sikerül a vizsgád, a péntekihez szorítok.

Az ünnepek gyorsan és jól teltek. A gyerekeknek nagyon tetszett a karácsonyfa és az ajándékok is. 24-én a délutáni alvás után jött a Jézuska és hozta a karácsonyfát ajándékokkal. Amikor a kisfiam bejött a szobába úgy tettünk mintha aludnánk és mi is csak csodálkoztunk a karácsonyfa láttán. A kisfiam szóhoz sem jutott, dadogott, annyira tetszett neki a karácsonyfa az ajándékok nem is annyira érdekelték. Rohant ébresztette a húgát, hogy jöjjön gyorsan és együtt örültek, nagyon édesek voltak.

2011. jan. 4. 08:26

Szia Melcsi! Boldog Új Évet kívánok Nektek. A fénykép szerint jól töltöttétek a szilvesztert. Aranyosak vagytok. Hát, mi kettecskén, csendesen szilvesztereztünk. Nem nagyon igényeltük a hangos szilveszterezést. Jól volt ez így.

Megadtam magam az ünnepi lakomának, sikerült is felszedni két kilót. :-(( De majd ledolgozom.

Tegnap volt veszélyes áruból az első modulzáró vizsga, úgy érzem, jól sikerült. Pénteken írjuk a másikat. Utána a második félévben már másik szakmai tárgyat tanulunk. Az angol és a számítástechnika marad.

Nektek hogy teltek az ünnepek? A gyerekek jól vannak? Írj Te is.

209. melcsi21 (válaszként erre: 207. - Depirinko)
2010. dec. 21. 22:11

Szia Depirinko! Nálunk is nagy a készülődés, apa is holnaptól szabin lesz, legalább tud segíteni. Még a kisfiamnak nem találtunk ajándékot, a többieknek már megvan. Én is örülnék, ha kicsit nagyobb lennék, de így legalább nem vagyok magasabb a páromnál (ő 170 cm) :-))

Mennyi idős a fiad? Nem szabad erőltetni, előbb utóbb megtalálja ő is az igazit és akkor majd lesz sok kis édes unokád.

Gratulálok a vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy. Látom hamarabb meglesz a nyelvvizsgád, mint nekem.

A szemed az nem a monitortól gyullad be? Én is, amikor dolgoztam egész nap a gép előtt ültem és nekem is begyulladt.

Én is kívánok neked és mindenkinek áldott, boldog karácsonyt!

2010. dec. 21. 09:31
Bbibe, Pinklady! Teljesen eltüntetek! Nektek is és minden Hoxás társamnak boldog karácsonyt kívánok!
207. depirinko (válaszként erre: 206. - Melcsi21)
2010. dec. 21. 09:28

Szia Melcsi! Megkezdődött az ünnepi készülődés. Azt hiszem, most, szinte az év végéig, már csak néhány percre kukkantunk be. Biztosan Te is lázasan tevékenykedsz már, hogy bensőséges legyen az ünnep.

Ahogy írod, a magasságod 160 cm, az enyém 159, úgyhogy szinte egyforma magasak vagyunk. A fényképeken nem látszik a súlytöbblet, én a kép alapján azt gondoltam, hogy 170 körül lehetsz.

Az unokám tényleg nagyon szereti a mamákat, nagyon szerencsés, mert még egy dédnagymamija is él, velük laknak együtt (a dédiék a főépületben, ők udvari kis lakásban, ami nagyon aranyos). Epedve várom, hogy karácsonykor hazajöjjenek, és együtt legyen a család. Nagyon szeretném már, ha a fiam is megtalálná az igazit.

Ma egy hete vizsgáztam angolból, 5-ös lett. Azt a tételt sikerült húznom, amit a legjobban tudtam, és a tanárnőnk is nagyon jóindulatú, segítőkész.

Az allergiavizsgálatra azért volt szükség, mert mostanában sorozatosan begyullad a szemem (most is), és a doktornő gondolt arra is, hogy esetleg allergia miatt lehet. A teszt negatív lett, még 28-án megyek vérvételre.

Ha karácsonyig nem tévednék ide, békés, boldog karácsonyt kívánok Neked és az egész családodnak.

206. melcsi21 (válaszként erre: 205. - Depirinko)
2010. dec. 16. 21:15

Szia Depirinko! Hát az messze van, most örülök annak, hogyha megtartom a súlyom. Ne gondold, hogy magasabb vagyok kb. 160 cm. Pontosan nem tudom még nem jutottam el oda, hogy magasságot mérjek :-) Biztos boldog baba az unokád, szerencsés a lányod, hogy látogatod őket. Sajnos én pont ma 3 éve, hogy elveszítettem az anyukámat, az én gyermekeimet nem is ismerte.

Hogy sikerült a vizsgád? Az allergia vizsgálat miért kellett, voltak valamilyen tünetek? Januárban én is újra kezdem a diétát, nyárra sikerülni fog az álomsúly ;-)

2010. dec. 13. 22:00
Szia Melcsi! Azt hiszem, nincs okod az elkeseredésre. Lassan utolérsz. Persze, Te biztosan magasabb vagy, mint én, és ezért karcsúbb is. A múlt csütörtökön voltam a lányoméknál, nagyon aranyos az unokám, 20 hónapos, és már mondatokat mond. Most pedig tanulom az angolt, mert holnap délután szóbeli vizsgánk lesz, 4 tételből. Hát, nem tudom, hogy megy majd. Ma meg allergia vizsgálaton voltam, most ragasztók vannak a hátamon. Jó lenne, ha nem lenne semmiféle allergiám. A súlyom most megállt itt 64,5-65,5 kg között, de én ennek is nagyon örülök, hiszen már nem diétázok szigorúan, csak kevesebbet és zsírszegényebben, mint régen (ezt meg is kell tartanom). Lehet, hogy jövő tavasszal még azt a 3-4 kilót is megpróbálom leadni, ami az "álomsúly"-omhoz még hiányzik.
204. melcsi21 (válaszként erre: 203. - Depirinko)
2010. dec. 7. 20:17
Szia Depirinko! A hétvége nagyon jól sikerült, de én totál kifáradtam. Csütörtökön autós torta volt, hát mire a 4 piskóta kisült + a krém és a díszítés, hétvégére már nem vállaltam, inkább maci tortát sütöttem (van ilyen szilikonos formám), muffin recept alapján. De ezek mellett még sós és édes süteményeket kellett készítenem a sok vendégnek. Szerencsére mindenki jól érezte magát és boldogan távoztak. Vasárnap este jött a Mikulás is hozzánk, a kisfiam, félve, de azért válaszolt a kérdéseire, a kislányomat le se tudtam magamról szedni, úgy szorított, de azért megköszönte az ajándékokat. Ma reggel ráálltam a mérlegre és 67,2 kg voltam, nem keseredtem el. Ilyenkor több helyre teszem a mérleget, hogy biztos legyek abban jót mutat-e.
2010. dec. 7. 07:24

Szia Melcsi! Hogy sikerült a hétvégi ünneplés? Milyen tortát sütöttél.Biztos kitettél magadért. Gondolom, a gyerekeknek a Mikulás is sok ajándékot hozott. Rá mertél állni a mérlegre? Én is sütöttem a hétvégén, a fiam névnapja volt. Nem tortát, hanem egy "Gyerekek álma" nevű süteményt. Ezt a receptet nem találtam meg sehol a neten, gondolom, ezt a nevet a lányom egyik általános iskolai tanár nénije adta neki (ő diktálta le a nebulóinak annak idején. Az alja kakaós piskóta, a tetejére vaníliapudingos krémet kenünk, amibe előtte darabos diót és mazsolát kevertünk. A krémet megszórjuk reszelt csokival vagy tortadarával. Egyszerű, mégis finom süti. Nem bírtam ki, hogy ne egyek.

Hát, most nem éppen fogyókúrás témát választottunk! ;-))

2010. dec. 2. 21:18

Szia Depirinko! Nagyon szépen köszönjük a jókívánságot a kisfiam nevében is. Megsütöttem a tortát, nem olyan lett formára, mint amilyennek kellett volna, de ízre mindenkinek tetszett. Hétvégére egyszerűbb tortákat fogok sütni.:-) Látom, te sem az egyszerűbb tortákat sütötted a gyermekeidnek. Ez a hétvége biztos betesz a fogyókúrámnak, nembaj januárban annál keményebben fogom venni.

12 év az nagyon sok idő. Nem volt más megoldás, nyugdíjas otthon vagy ahol tudtak volna vele foglalkozni?

201. depirinko (válaszként erre: 200. - Melcsi21)
2010. nov. 30. 21:02
Szia Melcsi! Mindenekelőtt a "FIATALEMBERNEK" nagyon sok boldogságot, jó egészséget kívánok, és persze a családnak is. Az autós torta sütés jó móka lesz.;-)) A gyerekeimnek én is sütöttem régebben, még néhány évvel ezelőtt is. A lányom kedvence a narancstorta és a fekete-erdő torta, a fiamé a dobostorta. A dobostortával különösen megküzdöttem, a teteje nem igazán sikerült úgy mint a cukrászoknak. Az autós se kutya! Ez a 12 év nem munkahelyen volt, hanem az az időszak, amikor apósomat ápoltam. Fizikailag és lelkileg is megviselt, azóta nem igazán találom a helyem.
200. melcsi21 (válaszként erre: 199. - Depirinko)
2010. nov. 30. 18:02

Szia Depirinko! Szerencsére meggyógyult a csapat. A héten nem ment a nagyfiú oviba, mert holnapután lesz a 4. születésnapja és apa is szabin van, úgyhogy együtt a család. Hétvégén gyerekzsúr lesz, szombaton a kisbarátok, vasárnap a nagyszülők jönnek, úgyhogy készülhetek rendesen. Csütörtökre autós tortát kell sütnöm, ez a kérése az ünnepeltnek.

Ismerem a homeopátiát, nekem a szoptatásnál sokat segített (14 l tej volt a fagyasztóba). Megelőzésként szoktam adni nekik egy héten egyszer az influenza ellenit, de az oviba nagyon sokan betegek, meg nagyon csúnyán köhögnek a többiek, úgyhogy az ellen már nehezen tudott a kicsi szervezetük tenni. Nekik a kakaóba szoktam belekeverni, mivel még nem értik meg mi az hogy szopogatni kell, cukrot sem adtam még nekik.

Mi történt a munkahelyeden ami így lehangolt? Ha nem akarod nem kell elmondani, csak ha nem gond. Ne legyél elkeseredve, biztos jóra fordul minden.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook