Hol tudom megnézni, hogy 2024-ben év közben igénybe vettem -e, a családi adó és járulék kedvezményt? (tudásbázis)
Köszönöm az érdemi segítséget.
Szerintem úgy a logikus, hogy ha nem adtam le igénylő lapot, akkor nem igényeltem (sem év közben, sem sehogy), de mivel 5 évig visszamenőlegesen lehet igényelni, ezért majd most a bevallásban erre sort kerítek.
Minden évben újra le kell adni a nyomtatványt. Akár van benne változás, akár nem.
Nem tudom az érdemben mit számít, hogy nem adtál le.
De azon simán be kell jelölni, hogy nem kéred havonta érvényesíteni, hanem majd egy összegben fogod bevalláskor.
Igen, valaki segítene: a NAV ügyfélszolgálat!
Egyedül náluk van hiteles infó arról, hogy milyen kedvezményeket vettél már igénybe, és a többi kérdésedre is ott tudnak választ adni ez alapján.
GYED-en vagyok a gyerekkel és én már nem emlékszem mi volt egy éve.
Az biztos, hogy 2023-ban nyilatkoztam arról, hogy havi szinten, év közben szeretném érvényesíteni egy gyerek után. 2024-ben ilyen nyilatkozatot nem adtam le. Viszont nem egyértelmű, hogy ez a nyilatkozat folytatólagos vagy minden évben újra és újra nyilatkoznom kell-e?
Illetve megnéztem az SZJA tervezetet, de azon nem igazodom ki, hogy ott esetleg hol kéne látom vagy pontosabban mit kéne látnom. Valaki segítene?
További ajánlott fórumok:
- Köztisztviselőként milyen kedvezményeket lehet igénybe venni?
- Fogyatékossággal élők kedvezményei, mi vehető igénybe a fogyatékos plasztikkártyával?
- Nagycsaládosok!Milyen állami kedvezmények, támogatások, vehetők igénybe 5 éves gyerek, és egy most született ikerpár esetén?Köszi
- Lábujj amputáció után, milyen kedvezményeket tudok igénybe venni?
- Igénybe veheti-e a kedvezményezett az adókedvezményt? Kell hozzá igazolás?
- MÁV-nál 33%-os kedvezményt 2 gyerekkel utazó 1 szülő is igénybe vehet vagy csak 2 gyerek 2 szülővel?