Hol találok olyan oldalt a neten, melyen BNO kódok szerint megtalálom, hogy mely betegségre jár emelt családi pótlék/közgyógyellátás? (tudásbázis)
A BNO-kód a betegség kódja,a közgyógyellátást pedig az adott gyógyszer támogatási szintje alapján adhatják közgyógyra,eü-emeltre,eü-kiemeltre,stb.
Ha közgyógyellátást szeretnél,menj a háziorvoshoz,ő összeírja az állandóan szedett gyógyszereidet-már ami jár közgyógyra-beviszed a ph-ba a lezárt,lepecsételt borítékot,leadod,megvan a közgyógy-ha megítélik.
Érdemes előtte-amennyiben van krónikus betegséged-ezen osztályokat felkeresni,gyógyszerjavaslatot kérni,és papírmunka előtt háziorvosnak odaadni.
Ha emelt családi pótlékot szeretnél,menj be a Családsegítő Központba,ott megmondják a tutit..,.remélem,érthető volt.
Ez nem teljesen igaz (pl. ételallergia esetén - itt nem a lisztrem hanem pl. a tejre gondolok).
A BNO-t a diagnózis megjelöléseként használják, tudom, de pl. neurológiai problémák esetén sem mindenfélére jár kgy, és em. csp, ez kellene pontosan, hogy melyikre.
Ilyen nincs fenn sajna.
Meg nem is konkrétan BNO alapján ítélik meg hogy jár-e, hanem tartósság alapján. Pl. ha az adott betegség 1 éven belül gyógyul, akkor nem jár emelt családi.
hát nem tudom hogy olyat felraknak e, mert az az orvos dolga annak alapján diagnózist írni
milyen betegségről van szó?
Köszi a választ.
A törvénykezést megnéztem ( [link] nekem kimondottan a BNO-ra lenne szükségem.
További ajánlott fórumok:
- Felső légúti betegségre jó lehet a kurkuma?
- Miért tűnnek el a barátnők ha megtalálod az igazit?!
- Hogyan lehet visszaszerezni egy kutyát, ha a megtalálók nem akarják visszaadni?
- A hashimoto thyroiditis betegségről / tapasztalatok
- Egy kevésbé ismert betegségről - Limfóma
- Ezek a tünetek milyen betegségre utalhatnak?