Hol lehet olyan sprét venni, ami megkönnyíti a cicám szőréből a csomók kifésülését? (tudásbázis)
Szia! Én erről a fürdetős dologról még sosem hallottam, tulajdonképpen állatorvos azt mondta, hogy nem tesz jót a bőrének a fürdés, és csak nagyon elvétve fürdessük. Gondolom a már kialakult csomóknak inkább árt, mint használ.
Esetleg a kiállítási cicák azért olyan szépek, mert így tartják rendben a szőrüket?
Szia! Én használtam ilyen spray-t, a nevére már nem emlékszem. Tényleg könnyebb volt kifésülni a csomókat, viszont a cica megbetegedett már egy alkalom után is. Ki is dobtam, úgy döntöttünk, inkább küzdünk a csomókkal.
Sajnos marad a fésű és olló kombináció. Ráadásul a kisebbik cicánk valóságos szabaduló művész, képtelenség normálisan megfésülni, pedig ő nálunk is született, és rendszeresen kezelem, de sivának kellene lennem, hogy minden rendbe menjen nála.
F..napfban lehet venni,aránylag elfogadható áron.De ha fürdetés után valamilyen jobb minőségű balzsammal is kezeled a szőrét (pár percig rajta hagyod és alaposan! leöblíted) az sokat segít abban,hogy kevésbé filcesedjenek össze a szálak,fésülni is könnyebb.
Rendszeres fürdetés,fésülés az igazán szép perzsa titka.Persze a fürdetést nem kell túlzásba vinni :-)
Én úgy tudom, hogy a perzsák szőrét napi fél órán keresztül kell fésülni, különben csomós lesz és akkor lehet levágni azokat a csomókat, mert kifésülhetetlen lesz.
Esetleg megpróbálhatsz babák hajára való kifésülő spray-t használni rá, hátha segít.
További ajánlott fórumok:
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- A málnalevél tea rendszeres ivása a terhesség utolsó heteiben, valóban megkönnyíti a vajúdást?
- Többgyerekesek, milyen praktikáitok vannak, amik megkönnyítik az életeteket?
- Vékonyszálú, hosszú, nehezen fésülhető hajra, mit használjak, hogy megkönnyítsem a kifésülését?
- 1 hónapos babánál mivel lehetne megkönnyíteni a széklet ürítést?
- Természetes szülésre készülök. Milyen teákat, vagy homeós szerket szerezzek be, hogy megkönnyítsem a szülésemet?