Hókocka másképp recept
45 perc
Szénhidrátszegény
560 kcal
30 gramm
Tésztához:
7 tojás
35 dkg porcukor
25 dkg lisz
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
(A kikenéshez vaj,liszt,vagy sütőpapír)
A krémhez:
1 cs vaníliapuding
Ízlés szerint cukor
3 dl tej
20 dkg vaj
(A hempergetéshez kókuszreszelék)
A Hókocka másképp elkészítési módja:
Tészta: 7 tojássárgábol,35 dkg porcukorból,7 evőkanál vízből habot keverünk,majd hozzáadjuk a 7 tojásfehérjéből vert habot,továbbá 25 dkg liszt,2 evőkanál kakaó,és 1 csomag sütőpor: Kikent lisztezett tepsiben megsütjük A krém: 1 csomag vaníliapudingot cukorral és 3 dl tejjel krémmé főzünk.Ha kihült,20 dkg vajat keverünk hozzá: Összeállítás: A piskótát kockákra vágjuk,majd keresztbe kétfelé, s a közepén megtöltjük krémmel,ezután az oldalait is bevonjuk s meghempergetjük a kókuszreszelékben
Lehet a tetejét is kókuszreszelékkel bevonni,de szerintem ugy gusztusosabb ha barna marad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: &zsuz&, 2009. febr. 1. 11:24
A hókocka másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.