Hogyan/hol kell beállítani a sz.gépen, hogy ne a startmenü kikapcsolás menüjével hanem a gép bekapcsoló gombjával tudjam kikapcs. a gépet? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Nem tudom tudtok e nekem segíteni?
A gépem teljesen magától készenléti állapotba helyezi magát,de csak 1 pillanatra.Van amikor egymás után 10-15 ször is.Nagyon idegesítő nem tudom mi lehet az oka.Előre is köszönöm a segítséget!csik.t@citromail.hu
Tuti-tui jól beszél,de ezt meg lehet próbálni:
Asztal-jobb egér-új parancsikon.
Elem helyéhez:shutdown -s -t 00.
Tovább értelemszerűen,akár ikon képet is változtathatsz.
Jelenlegi tudásom ott tart, hogy az Alt+F4 Windowsban az éppen aktív ablakot csukja be. Ezen módon egymás után be lehet zárni a programokat. Közben amikor olyan a kedve, megkérdezi, hogy akarja-e menteni a menthetőt.
Amikor már csak az "Asztal" látszik akkor Alt+F4-re előjön "Kikapcsolás-Újraindítás-Mégse" ablak, ekkor egy "K" lenyomásával szabályosan leállítható a gép. Az alant leírt dolgokat még nem láttam, de el tudom képzelni, hogy már léteznek. Egyszeri gyorsbillentyű? Lehet, hogy van ilyen, esetleg programozható, nem tudom.
A már említett dolgok alkalmasak erre. Ha nem, akkor a Windowsban ilyen beállítás hivatalosan nincs.
Maximum azt a start menüs leállításos gombot lehetne kirakni az asztalra ikonba...
A mostani gépeken ez a bekapcsoló gomb úgy van megcsinálva, hogy ha egyszer benyomod(legalább is az enyém ilyen), akkor ugyan úgy bezárja a programokat, és kikapcsol, mintha a startmenűben hajtanád végre a kikapcsolást.
Vagy pedig a billentyűzeten, ha van "Power" gomb, az szintén jó erre.
Húúú ezek szerint ez most olyan hülye kérdés volt...
Természetes tisztában avgyok vele,ha nyomoom mint állat akkor fogja magát és lelövi a vinyót.
De én nem erre a megoldásra gondoltam , hanem arra,hogy nem e lehet esetleg a gyorsbillentyűt ugy beállitani hogy az egyszeri megnyomás ugyan azt eredményezze mint a startmenüs kikapcsolás.
Azért enniyre hülye azért nem vagyok, de köszi :-)
Szia,
Az újabb gépeknél, ha egyszer, röviden megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor szépen kijelentkezik a felhasználói felület, és kikapcsol a gép.
További ajánlott fórumok:
- Hol tudom beállítani, hogy jelszót kérjen a gép bekapcsoláskor? Nem fiókjelszó, hanem mielőtt elindul a Windows.
- A TV-m, ha bekapcsolom, rögtön kikapcsol, a képen egy színes-fehér kör villan fel. Mi lehet a baja?
- Nem működik a Zanussi Easyiron mosógépem! Bekapcsolom és 2perc múlva kikapcsol. Mi lehet a baj?
- Hol/hogyan kell kikapcsolni a sz.gép bekapcsolásakor induló "indítódallamot"?
- A telefonom magától kikapcsol és utána bekapcsol. Előfordult ez már másnál is?
- Samsung Galaxy Ace 3 kikapcsolás után magától bekapcsol.Miért?