Hol tudom beállítani, hogy jelszót kérjen a gép bekapcsoláskor? Nem fiókjelszó, hanem mielőtt elindul a Windows. (tudásbázis kérdés)
valaki tudna segiteni abban,hogy mikor a laptopot a tv re csatlakoztatom ,miert NEM megy el a kep a laptopomon? es ha le csukom a fedelet akkor meg ki kapcsol ?
ha valaki segitene azt meg koszonom!
hello!
ez segitett, igy mar pofon egyszeru volt!
koszi
Ird be a netes keresődbe hogy "BIOS jeszó"
vagy "jelszó beállítása bios" feldob egy csomó oldalt, bele tudsz nézni, főleg fórumos beszélgetéseket találsz, ahol leírják a buktatókat is, jobban, mint ahogy én leírnám :)
A BIOS egy olyan program, ami leellenőrzi a gépedet, megnézi a hardvereket és ha minden oké, akkor elindítja az oprendszert, a te esetedben az xp-t.
Ha bekapcsolod a géped, egy billentyűkombinációval tudsz belépni a menüjébe, nálam F2-t ír ki, más BIOS-nál más lehet.
Valószínüleg találsz a menüjében olyat, hogy Security, vagyis Biztonság - itt lehet beállítani a jelszavakat. Az én esetemben van Rendszergazdai jelszó, felhasználói jelszó, merevlemez jelszó, bootolási jelszó.
A bootolás jelenti az oprendszer betöltődését.
Röviden ennyi az elmélet, remélem érthető voltam :)
Na lassabban :-)
Kezdjük ott, hogy kezdő vagyok és önképző, tehát nem tanultam informatikát. Ebből is következik, hogy el nem tudom képzelni mi az a BIOS ;-)
Akkor véletlenül tettem jelszót a múltkor? Már nem tudom hogy csináltam...
Biztos bele akarsz piszkálni a BIOS-ba???
Le tudom írni, hogyan kell, de ha nem vagy jártas a dologba és rosszul mentesz el valamit, akkor többet be nem kapcsolod a géped :(
Bár akkor el tudom azt is mondani, hogy hogyan "üsd ki" a BIOS-t :)
Hát még mielőtt bejelentkezne a windows: azt a BIOS-ban kell beállítani.
A fióknál pedig, igen, létre kell hoznod egy saját fiókot (a felhasználó neveddel), és utána beállíthatod a biztonsági jelszót.
További ajánlott fórumok:
- Minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy konzisztencia hiba, chkdsk-ról magyaráz valamit. Haldoklik a vinyóm? Mi a teendő?
- Tud valaki segíteni abban, hogy hol kell beállítani a kép méretet? Húzgálni kell a képet, mert "nem fér" bele a monitorba. . .
- Ha felhívlak de ki van kapcsolva, vagy le van merülve a telefonod, akkor értesülsz róla a telefon bekapcsolásakor, hogy kerestelek ugye?
- Hogyan/hol kell beállítani a sz.gépen, hogy ne a startmenü kikapcsolás menüjével hanem a gép bekapcsoló gombjával tudjam kikapcs. a gépet?
- Hol lehet beállítani, hogy jelszót kérjen a gép, ha otthagyom, majd újra használom, hogy más csak úgy ne férjen hozzá?
- Letöltöttem a skype-ot. A belépéskor nem kéri a jelszót! Hogy lehet beállítani, hogy kérjen?