Hogyan zajlik le egy epehólyag műtét? (tudásbázis)
Remélem nem csak nekünk vannak ilyen emlékeink.Talán más is mesél majd róla.
Figyelünk,s ha ír valaki mi is írunk:)
Bizony! A szülés is egy másik téma:) Nekem mind a 3 gyerekem nagyon jó védő angyalokat kapott! A harmadiknál mindketten veszélyben voltunk, igaz ez csak műtét közben derült ki!
Szóval tényleg nem kell félni az epeműtéttől:) Vagy talán csak nekünk vannak ilyen " szép" emlékeink róla?
Na jól meg jártad akkor te is.Végül is ha valaki ezeket a sorokat elolvassa,láthatja,hogy nem kell annyira félni egy epekő műtéttől.A szülés,az már más téma.Vannak emlékeim és abban rosszak is.
Ha csak azt nézem,hogy első gyerekkel majdnem mindketten a másvilágon landoltunk...hát...még most is kiver a víz ha rá gondolok.
Hmmm, azok a csodaszép emlékek:)))
Így utólag én is olyan jókat nevetek! akkor viszont annyira féltem! Volt 3 császárom előtte. Rettegtem az újabb műtéttől, a fájdalomtól.
JAnuár közepén, műtét után kb 6 héttel, tükörjégen bicikliztem. A gyógyszertár előtt le akartam kanyarodni. Hátra néztem, vagyis csak akartam, mert abban a pillanatban kicsúszott a bringa első kereke és meg super man-t játszva az út közepéig csúsztam! 3 utcával lejjebb jövő nő, amikor odaért, még mindig sápadt volt a rémülettől. Remegő hangon kérdezte, hogy" JÓl vagy Zsuzsikám????"Hetekig ez volt a téma:))
Akkor benned sem maradtak rossz emlékek a műtétről.
Szoba társammal utána még jó ideig tartottuk a kapcsolatot.Sokszor emlegettük azokat a napokat.
Meg,azt mikor este az egyik frissen műtött beteg,nem ért el a toalettig...:D Szegény nem tehetett róla,és rögtön szóltam is a nővérkének.
De mi annyira röhögtünk,hogy nekem átázott a sebem,és ujra kellett kötni,(mármint ott ahol a zsák bemenete volt)
Ne is mondd!:DD
Olyan ciki volt!
Már az első nap észrevettem, hogy elég sűrűn nézeget a beteghordó srác. Mivel elég szép nagydarab vagyok,persze elgondolkodik az ember lánya a dolgokon. Dinka barátnőm befekvés előtt mondta, hogy figyeljem a beteghordókat, ha túl vékony jönne, akkor jusson eszembe, hogy a gyufahúzásnál ő vesztett:) És kitört belőlem a röhögés, amikor ezt a srácot megláttam...:DDD Meg is kérdeztem tőle gyorsan-frissen, hogy csak nem vesztett???? Szegénykém azt sem tudta, hogy zavarában mit is mondjon, nem értette a kérdést. elmagyaráztam neki, jót röhögtünk:) Ő is hozott vissza állítólag, én nem voltam észnél még akkor. Szerelmetesen át kellett karolnom a nyakát, szobatársak mesélték utána.
Én még aznap.Még műtét előtt is, a szoba társammal.Olyanok voltunk mint a rossz gyerekek.
Állítólag,mikor toltak vissza a szobába,énekeltem valamit:DDD Nem emlékszem rá,de nagyon vicces lehetett:D
Igaz:))
Szóval az epeműtét nem olyan nagy szám, annak aki már átélte:))
Érdekes volt a bent töltött néhány nap:) Délután műtöttek, másnap este ott vihogtam az ágyon ülve:)
főleg a falukban "tudnak mindent" és "igen jól értesültek"
nekem a szüleim laknak falun, most már 16 hós a Kislányom, tologatom amikor náluk voltam, és megállítanak, kérdezik, hogy az enyém? meg mikor voltam terhes, stb... nem is láttak pocakosan, aztán meg már látták a gyereket... mindenbe beleütik az orrukat - jellemző
Féltem nagyon nehogy gond legyen.Végül,is azt mondták ha nagyon muszály,terhesség alatt is műtenek.De szerencsére nem volt rá szükség.
Ez 97-ben volt.Szerencsére azóta nagyobb gondom nincs.Örülök,hogy sikeres műtéted volt,és remélem azóta panasz mentes vagy te is.
Nekem a terhességem előtt egy db sem volt, előtte voltam uh-n, hogy pozitívat teszteltem, félidőben már rengeteg volt, a végére szülés után, már azt mondták rengeteg van. A műtétkor kb. ötven darabot, és homokat számláltak meg, és már polip is volt a hólyagomon, nem lehetett volna halogatni, egy pár nap és ráment volna a hasnyálmirigyemre.
Sajnos terhesség alatt gyakran kijön ez a probléma, azóta már legalább tíz nővel találkoztam, akiket szintén terhesség után műtöttek meg egy éven belül.
Igen, nekem is előtte már megvoltak a vizsgálatok (részben a várandósság miatt), amik nem voltak, azokat akkor csinálták meg, mikor megbeszéltük melyik nap kell befeküdni a műtétre.
A gáz valóban felfúj, de mivel nekem még akkor nagy volt a szülés miatt a pocakom, annyira esztétikailag nem tűnt fel, és mivel alul is még szét voltam berhelődve, így azzal nem foglalkoztam.
Itthon két hétig szúrni kellett a hasfalba a szurit, és kötözni kb. egy hétig a sebet, mert picit még váladékozott, óvatosan mosdottam. Három hétre volt egy kontroll, majd öt hónap múlva (akkor volt uh is), de minden rendben volt - kivéve az én emésztési problémámat. De tényleg hónapról hónapra az is javult.
További ajánlott fórumok:
- Csípőprotézis műtét utáni lábadozás hogyan zajlik?
- Hogyan zajlik a bölcsességfog műtéti eltávolítása?
- Hogyan zajlik egy gyomorszűkítő műtét? Mennyi időre kell befeküdni, mennyi a lábadozás, stb.?
- Krónikus epehólyag gyulladás indokolja a műtétet?
- Hogyan zajlik egy mióma műtét?
- Epehólyag műtétem volt fél éve. Ehetek most már mindent?