Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan zajlik le egy epehólyag műtét? fórum

Hogyan zajlik le egy epehólyag műtét? (tudásbázis)

1 2
2012. jún. 6. 12:37
Az biztos, hogy itt leszek:)
36. gigi> (válaszként erre: 35. - C7a878c6b5)
2012. jún. 6. 09:59

Remélem nem csak nekünk vannak ilyen emlékeink.Talán más is mesél majd róla.

Figyelünk,s ha ír valaki mi is írunk:)

35. c7a878c6b5 (válaszként erre: 34. - Gigi>)
2012. jún. 6. 09:06

Bizony! A szülés is egy másik téma:) Nekem mind a 3 gyerekem nagyon jó védő angyalokat kapott! A harmadiknál mindketten veszélyben voltunk, igaz ez csak műtét közben derült ki!

Szóval tényleg nem kell félni az epeműtéttől:) Vagy talán csak nekünk vannak ilyen " szép" emlékeink róla?

34. gigi>
2012. jún. 6. 09:01

Na jól meg jártad akkor te is.Végül is ha valaki ezeket a sorokat elolvassa,láthatja,hogy nem kell annyira félni egy epekő műtéttől.A szülés,az már más téma.Vannak emlékeim és abban rosszak is.

Ha csak azt nézem,hogy első gyerekkel majdnem mindketten a másvilágon landoltunk...hát...még most is kiver a víz ha rá gondolok.

33. c7a878c6b5 (válaszként erre: 32. - Gigi>)
2012. jún. 6. 08:53

Hmmm, azok a csodaszép emlékek:)))

Így utólag én is olyan jókat nevetek! akkor viszont annyira féltem! Volt 3 császárom előtte. Rettegtem az újabb műtéttől, a fájdalomtól.

JAnuár közepén, műtét után kb 6 héttel, tükörjégen bicikliztem. A gyógyszertár előtt le akartam kanyarodni. Hátra néztem, vagyis csak akartam, mert abban a pillanatban kicsúszott a bringa első kereke és meg super man-t játszva az út közepéig csúsztam! 3 utcával lejjebb jövő nő, amikor odaért, még mindig sápadt volt a rémülettől. Remegő hangon kérdezte, hogy" JÓl vagy Zsuzsikám????"Hetekig ez volt a téma:))

32. gigi> (válaszként erre: 31. - C7a878c6b5)
2012. jún. 6. 08:35
Még műtét előtt hozta a nővérke, a ricinust,hogy vegyem be.Én meg,mondtam hogy köszönöm szépen nem kérem.Elkezdett röhögni és mondta, hogy ne viccelj ezt be kell venned.Mondtam,hogy köszi tényleg nem kérem..Szakadt a röhögéstől:D Olyan fiatal kis nővérke volt hogy tegező viszonyba kerültünk. :)
2012. jún. 5. 21:21
Olyanokat röhögök azóta is az emlékek emlegetésekor!!!! Volt egy néni. Szegénykémet késő délután műtötték, sürgősségivel. Majdnem 80 éves volt. Félre beszélt álmában. Ott nyögdécselt, hogy most mit csináljon, jajveszékelt állandóan. Én óvatosan megjegyeztem neki, hogy aludjon Pénzes néni.... Míg bent voltam röhögtünk! Sokszor mi is fogtuk a hasunkat:)
30. gigi> (válaszként erre: 29. - C7a878c6b5)
2012. jún. 5. 21:09

Akkor benned sem maradtak rossz emlékek a műtétről.

Szoba társammal utána még jó ideig tartottuk a kapcsolatot.Sokszor emlegettük azokat a napokat.

Meg,azt mikor este az egyik frissen műtött beteg,nem ért el a toalettig...:D Szegény nem tehetett róla,és rögtön szóltam is a nővérkének.

De mi annyira röhögtünk,hogy nekem átázott a sebem,és ujra kellett kötni,(mármint ott ahol a zsák bemenete volt)

2012. jún. 5. 20:57

Ne is mondd!:DD

Olyan ciki volt!

Már az első nap észrevettem, hogy elég sűrűn nézeget a beteghordó srác. Mivel elég szép nagydarab vagyok,persze elgondolkodik az ember lánya a dolgokon. Dinka barátnőm befekvés előtt mondta, hogy figyeljem a beteghordókat, ha túl vékony jönne, akkor jusson eszembe, hogy a gyufahúzásnál ő vesztett:) És kitört belőlem a röhögés, amikor ezt a srácot megláttam...:DDD Meg is kérdeztem tőle gyorsan-frissen, hogy csak nem vesztett???? Szegénykém azt sem tudta, hogy zavarában mit is mondjon, nem értette a kérdést. elmagyaráztam neki, jót röhögtünk:) Ő is hozott vissza állítólag, én nem voltam észnél még akkor. Szerelmetesen át kellett karolnom a nyakát, szobatársak mesélték utána.

28. gigi> (válaszként erre: 27. - C7a878c6b5)
2012. jún. 5. 20:49

Én még aznap.Még műtét előtt is, a szoba társammal.Olyanok voltunk mint a rossz gyerekek.

Állítólag,mikor toltak vissza a szobába,énekeltem valamit:DDD Nem emlékszem rá,de nagyon vicces lehetett:D

2012. jún. 5. 20:45

Igaz:))

Szóval az epeműtét nem olyan nagy szám, annak aki már átélte:))

Érdekes volt a bent töltött néhány nap:) Délután műtöttek, másnap este ott vihogtam az ágyon ülve:)

26. gigi> (válaszként erre: 25. - C7a878c6b5)
2012. jún. 5. 20:39
Igen ilyen is van.De egész jó elkanyarodtunk az epe hólyag műtéttől.Most mi vittük a beszélgetés témáját másfelé:D
2012. jún. 5. 20:03
Vagy egyenesen saját maguk gyártanak:) Ezt szeretem a legjobban:)
24. gigi> (válaszként erre: 23. - C7a878c6b5)
2012. jún. 5. 18:54
Mert egy valaki mond valamit,a másik aki tovább mondja,már tesz hozzá valamit.És mire az utólsó emberhez kerül,már egy fals történet kerekedett ki belőle.
2012. jún. 5. 16:03
Hát igen! A falu már csak ilyen:) De én imádok itt élni! Zajlik az élet:) Városban megőrülnék. Micsoda unalom lenne egész nap! Nem lennének jó szaftos pletykák, na nem a rosszindulatúak, azokat nem szeretem.De mikor jön egyik-másik "anyuka" a legújabb hírekkel, most mindegy, hogy vélt, vagy valós..., részletkérdés. Olyan jót szoktunk barátnőmmel vihogni rajtuk. Itt ebből áll az élet legtöbb itthon ülőnek. Néha olyan eszement baromságokból is pletykát csinálnak, hogy sokszor felsóhajtok magamban, hogy "édes Istenem, miért????"
22. gigi>
2012. jún. 5. 13:20
Igen sajnos ilyenek.Sőt,ha az embert több napon át itthon látják,akkor is megkérdezik,hogy "talán beteg vagy,vagy miért vagy itthon? " Mert ugye nekik,olyan hogy szabi nem létezik.Másra számítanak.
21. c9f9b53798 (válaszként erre: 20. - Gigi>)
2012. jún. 5. 13:15

főleg a falukban "tudnak mindent" és "igen jól értesültek"

nekem a szüleim laknak falun, most már 16 hós a Kislányom, tologatom amikor náluk voltam, és megállítanak, kérdezik, hogy az enyém? meg mikor voltam terhes, stb... nem is láttak pocakosan, aztán meg már látták a gyereket... mindenbe beleütik az orrukat - jellemző

20. gigi> (válaszként erre: 19. - C7a878c6b5)
2012. jún. 5. 13:10
Istenem! Látod,az emberek száját nem lehet befogni semmivel.Találgatóznak,mintha bármi közük is lenne a másik életéhez.
2012. jún. 5. 12:57
Már csak azért is, mert akkor már 4 és fél éve sterilizáltattam magam:)))
2012. jún. 5. 12:56
Engem december elsején műtöttek. A következő héten hatalmas fagy, hó, jég. A csúszós úton igencsak kellemes volt:) De mentem, mert muszáj volt, mert akartam! Nem is látszódott rajtam, hogy mekkora műtétem volt. Elterjedt a pletyka, hogy abortuszon voltam:))) Jót nevettem rajta!
17. c9f9b53798 (válaszként erre: 12. - C7a878c6b5)
2012. jún. 5. 12:33
nekem csütörtökön volt a műtét, hétfőn már a gyereket én vittem négy hetes státuszra a dokihoz, igaz állítólag elég szarul néztem ki (szüléskor is sok vért vesztettem...) - de tényleg az emberi test, ha fiatal és egészséges, nagyon hamar tud regenerálódni!
16. gigi> (válaszként erre: 15. - Evicaka)
2012. jún. 5. 11:28
Szerintem igen.Nekem annak idején 3 hónapot mondtak,hogy vigyázzak az evéssel.Vigyáztam,be tartottam.Nem volt gond.
2012. jún. 5. 11:13
Nekem is második terhesség után alakult ki. Már begyulladt a hasnyálmirigyem is, így kaptam ilyen közeli időpontot a műtétre. Egyébként sem akartam már halogatni, másfél hónapja élek kekszen meg ropin :( Ha műtét után rendesen betartom a diétát, van rá esély, hogy minden visszatérhet a rendes kerékvágásba evés terén?
14. gigi> (válaszként erre: 13. - C9f9b53798)
2012. jún. 5. 11:11

Féltem nagyon nehogy gond legyen.Végül,is azt mondták ha nagyon muszály,terhesség alatt is műtenek.De szerencsére nem volt rá szükség.

Ez 97-ben volt.Szerencsére azóta nagyobb gondom nincs.Örülök,hogy sikeres műtéted volt,és remélem azóta panasz mentes vagy te is.

13. c9f9b53798 (válaszként erre: 11. - Gigi>)
2012. jún. 5. 10:04

Nekem a terhességem előtt egy db sem volt, előtte voltam uh-n, hogy pozitívat teszteltem, félidőben már rengeteg volt, a végére szülés után, már azt mondták rengeteg van. A műtétkor kb. ötven darabot, és homokat számláltak meg, és már polip is volt a hólyagomon, nem lehetett volna halogatni, egy pár nap és ráment volna a hasnyálmirigyemre.

Sajnos terhesség alatt gyakran kijön ez a probléma, azóta már legalább tíz nővel találkoztam, akiket szintén terhesség után műtöttek meg egy éven belül.

2012. jún. 5. 10:02
Én kedd reggel már biciklivel vittem a gyereket oviba:) Néztek is rám....
11. gigi>
2012. jún. 5. 09:59
Terhességem alatt derült ki hogy kövem van.Vigyáznom kellett magamra,ha nem akartam hogy gond legyen.Sikerült is.Fiam már 13 hónapos volt,mikor muszály volt műteni.Laporoszkópiával műtöttek.Csütörtök délelőtt került rám a sor.Kb:40percet töltöttem a műtőben,utána vittek osztályra.Nincs rossz emlékem a műtétről.Gyorsan ki tisztult a fejem,jól éreztem magam.Vasárnap délután már otthon takarítottam.Ne félj,nem nagy ügy.Nem lesz semmi gond.
10. Marott (válaszként erre: 3. - Dominós)
2012. jún. 5. 09:58
Hú akkor te egy kitartó emberke vagy, ha 8 éve készülsz rá. Én tavaly január 5-én éjszaka, 1-2 bűn után - karácsony, szilveszter, kaja... stb. lavórral a kezemben, -15 kg-al, miközben "szültem" a kövemmel eldöntöttem, hogy megválunk egymástól, szinte állandóan rosszul voltam, ez kb. 3-4. nagy görcs volt. Március 1-én műtöttek, igaz vágott műtéttel, mert előzőleg nekem volt egy nagy hasműtétem, laparoszkóp kizárva. Mára annyit, hogy mérföldekkel jobb az életem, megtanultam, hogy mit egyek, mit nem.... Mára nincs görcs, van +8 kg, újra tudok enni....és már csak egy heg emlékeztet rá..... Jó döntést hoztam akkor január 5-én éjszaka...:)A barátnőm laparoszkóppal lett operálva, mire hazajött a kórházból, majdnem olyan volt mint régen, ez rám nem volt annyira jellemző, a diétát kell nagyon betartani utána...
2012. jún. 5. 09:56
Nekem is szúrni kellett az alvadásgátlót:) Azelőtt a tű látványától is irtóztam, de a második terhességemnél megedződtem tű ügyben:)) ( inzulinos cukros voltam). Magamnak szúrtam a műtét után:) Nekem teljesen rendbe jött minden. Bár a káposztás tészta továbbra is a mumusom, de csak azért, mert nem tudok eleget enni belőle:)) Nem is sűrűn van...:(
2012. jún. 5. 09:51

Igen, nekem is előtte már megvoltak a vizsgálatok (részben a várandósság miatt), amik nem voltak, azokat akkor csinálták meg, mikor megbeszéltük melyik nap kell befeküdni a műtétre.

A gáz valóban felfúj, de mivel nekem még akkor nagy volt a szülés miatt a pocakom, annyira esztétikailag nem tűnt fel, és mivel alul is még szét voltam berhelődve, így azzal nem foglalkoztam.

Itthon két hétig szúrni kellett a hasfalba a szurit, és kötözni kb. egy hétig a sebet, mert picit még váladékozott, óvatosan mosdottam. Három hétre volt egy kontroll, majd öt hónap múlva (akkor volt uh is), de minden rendben volt - kivéve az én emésztési problémámat. De tényleg hónapról hónapra az is javult.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook