Csípőprotézis műtét utáni lábadozás hogyan zajlik? (tudásbázis)
Na jó ne úgy képzeld el, hogy nyomja mint állat :)) Kézigázzal ment és csak picit a feelenig miatt :DD
Elvileg a dokija szerint nincs szüksége gyógytornászra de a körzeti doki csak hívott neki egyet. Amúgy apám tök jól van. Alig fekszik egész nap járatja magát, tehát meg van neki a gyógytorna.
Traktorra??? Húúú...
Mi újság a fájdalommal? Gyógytornára van szüksége?
Köszönöm, hogy leírtad. Nagyon jól hangzik, hogy ilyen gyorsan (persze mihez képest) felépültél.
A többi hozzászólásokban írták, hogy jártak gyógytornára, vagy hozzájuk járt a gyógytornász. Neked is volt rá szükséged?
Kiderült, hogy ilyen fiatalon miért kellett protézist beültetni Neked?
Az első protézisemet 25, a másodikat 28 évesen kaptam. Értelemszerűen cement nélküli, mert nagy valószínűséggel még cserélni kell, és ezt könnyebb.
Nálam nagyon gyorsan ment a felépülés, bár nem tartottam be teljesen az orvosi utasításokat. Ezt persze nem ajánlom! De nekem szerencsére nem lett így se bajom. Én kb. 2 hétig mankóztam rendesen, utána még 2-3 hétig egy mankó, meg persze igyekeztem nem ránehezedni. A második műtétem február végén volt, és április elején már minden segédeszköz nélkül gyakorlatilag körbesétáltam a Margit szigetet.
Szinte már eszembe se jut, hogy protéziseim vannal. Ha nem lennének a hegek, meg nem emlékeznék a műtétekre, sokszor el se hinném, hogy bent vannak! :)
A férjemet 2006 októberében műtötték csípőprotézissel, a barátnőmet idén januárban. Mindketten azt mondták, ha tudják "hogy csak ennyi" akkor régen belevágnak, ugyanaz az orvos műtötte őket.
Két nap fekvés, utánna járókerettel séta, naponta annyi amennyi jól esik, hat hétig, majd a bot fél évig.
A műtét után másnap a gyógytornász "enyhe vigyorral szadizott" (ők mondták).
Itthon a gyógytornász naponta jött megtornáztatni, hat hétig. Három hónapig minden nap hasba kellett adni vérhígító injekciót.
Félév után el lehetett hagyni minden segédeszközt.
Tudom, hogy vannak orvosok akik nem javasolnak ennyi, és ilyen segédeszközöket.
anyukámnak tavaly volt előbb az egyik majd a másik oldalán is. a technikai részleteket (cementes-e) nem tudom, mindenesetre azért elég hosszú ideig tartott amíg felépült.
a műtét után a varratszedésig volt a kórházban (kb 10 nap), utána rehabilitációra ment (másik kórház), ahol minden nap többször gyógytornáztatták és hasonlók. ott talán 5 hetet volt mindkét oldali műtét után.
mikor onnan kijött, azért csak úgy nagyon óvatosan tudott járni, főleg a műtött oldalán, de folyamatosan többet és jobban tudott menni.
mondjuk ő azóta is minden nap tornázik vagy egy órát, azokat a gyakorlatokat végzi amiket a gyógytornász tanított neki.
szóval hosszú a felépülési folyamat, de gondolom megéri, mert állítólag nagyon fáj előtte az elkopott csont.
Az én ismerősöm 26 éves fiatalember, engem érdekelne a Te tapasztalatod.
Mikor műtöttek Téged és hogy vagy azóta?
Sziasztok!
Egy kedves ismerősömet pár nap múlva műtik a debrecieni ortopéd klinikán.
Arra lennék kíváncsi, hogyan zajlik a lábadozás a műtét után. Mennyi idő múlva lehet felkelni, járkálni, hazamenni.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan zajlik egy gyomorszűkítő műtét? Mennyi időre kell befeküdni, mennyi a lábadozás, stb.?
- Vízsérv műtét után mennyi a lábadozási idő?
- Bp.-en tudtok ajánlani kórházat csípőprotézis műtéthez?
- Alig várom hogy túl legyek a műtéten, lábadozáson és meg...
- Holnap ivartalanítják a lány cicám....Most ivarzik, de megcsinálják a műtétet. nagyon aggódom érte...Mennyi ideig tart majd a lábadozása?
- Visszérműtét! Akinek már volt leírná, hogy zajlik, mennyi a lábadozás stb?