Visszérműtét! Akinek már volt leírná, hogy zajlik, mennyi a lábadozás stb? (beszélgetés)
Nem volt semmi baj, minden oké jobb ha altatnak mert akkor tudsz mozogni egyből.Ha érzéstelenítést kapsz az nem jó mert meg kell várni míg elmúlik a hatás és az jó 2óra addig félig ülve kell lenni nehogy visszafelé menjen az érzéstelenítés...ha picik is a gyerekek nem lesz gond mozoghatsz rendesen, csak néha fel kell polcolni...ne izgulj semmi az egész
Egyedül a fáslizásra figyelj oda azt rendesen kell csinálni és elég sokáig hogy ne jöjjön vissza hamar...pusza
Feleségemet már műtötték viszérre, és azon kívül, hogy kicsit kellemetlen volt neki, főleg a az altatás miatti fájfájás azt mondta és én is azt láttam rajta nem veszélyes.
Az orvossal egyeztetett egy időpontot, majd miután reggel befeküdt azon melegében meg is műtötték. Három helyen., a comtőnél a térhajlatnál és a bokánál vágtak egy kb 1cm-es nyílást és ott távolították el az oda nem illő dolgot. Másnap reggel pedig miután felkeltették őt szó szerint kiebrudalták a kórteremből mondván kell a friss húsnak a hely.
Utána pár héten keresztül fáslizni kellett neki a műtött lábát és persze némileg pihentetni. De ez nem jelentette azt, hogy nem mozoghatott sőt....
Még arra figyeljél oda, hogy bármilyen kellemetlen is, -mivel a műtét napján nem kelhetsz fel- valamit tudjál produkálni a kacsába. Mert ellenekező esetben a csúnya nővérek katéterezéssel fenyegetnek.
A helyzet az hogy van két pici fiam 1és 3 évesek és sok segítségem nincs mellettük a férjem folyamatos műszakban dolgozik ezért eddig húztam halasztottam de most már nagyon sokat fájnak az ereim és tudom nem kerülgethetem sokáig a forró kását :-)
Az altatás hogy működik az ébredés milyen volt:-)?
nekem csak injekciózás volt. 3x kellett menni.
sógoromnk most volt műtét. reggel vizsgálatok, másnap műtét. kb 2-3 órát tartott. bekötözték aztán pihi, másnap mehetett haza. feküdni kell meg járkálni is. lábadozás kb 4 hét. gumifáslival kell bekötni.
varratszedés műtét után kv. 4 nap,
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek visszérműtétje! Ha igen, akkor mennyi idő amig meggyógyul? És fáj-e utána és érzékeny-e a frontokra!?
- Volt már valakinek gerincműtéte köztetek? Meddig tart a lábadozás? Mire kell felkészülni?
- Ha van valakinek tuti befutó linzertészta, illetve aprósütemény receptje, leírná nekem?
- Maxi Cosi Mura 3 v. 4 akinek van, leírná a véleményét róla?
- Ha valakinek agy véna trombozisa van, kockázattal járhat-e egy visszérmütét?
- Rádiófrekvenciás visszérműtét, ill lézeres visszérműtét között szeretnék választani. Van valakinek valamelyik műtétről tapasztalata?