Hogyan zajlik a szülés előtti beöntés? (tudásbázis)
Ja amúgy eddig is tudtsm,hogy egy ....i haziorvodom van aki 20 ev alatt nem kellt ki a székéből és 70 eves
De most felírt valami erős hashajtót amit 5 éve nem is gyártanak mar...ilyen hogy lehet a mai számítógepes vilagbaaa
Jééé, szia Berni...csak nem???
Tényleg nem kell félned, bár én anno Cegléden kúpot kaptam, ami szerintem sokkal kevésbé kényelmetlen...
Lesz egy csomó kellemetlen és megalázó dolog, amit ki kell majd bírnod... :S
Nem minden kórházban adnak beöntést. (borotválni sem mindenhol borotválnak.
A vajúdás természetes velejárója a bélrendszer ürülése is. A beöntés gyorsíthatja a folyamatot, intenzívebbé válik a vajúdás.
Beöntéssel és nélküle is előfordulhat, hogy a szülőágyra kakil a nő, a szülésznők erre fel vannak készülve, hozzá vannak szokva.
Az első szülésemnél kaptam beöntést, én akkor nem voltam képes kontrollálni a székletemet, összekentem a mellékhelyiséget. Sokkal kellemetlenebb volt a számomra, mint amikor a harmadik szülésemnél az ágyra csináltam ( ekkor előzőleg nem kaptam beöntést).
Én őszintén szólva nem éreztem, hogy sikerült-e vagy sem odacsinálni a szülőágyra, de könnyen lehet, és akkor pont nem érdekelt, mert nagyobb gondom is.
Egyébként én is Fehérváron szültem tavaly előtt összel, és már akkor is kúp volt. Én személy szerint a beöntést jobban díjaztam volna, mert akkor egyszerre kijön minden és kész, és nem kell 5 percenként fájások közepette a wc-re mászkálni...
Fehérváron szültem és kúpot adtak, amivel negyed órát várni kellett aztán irány a wc. Az egész terhességet végigkinlódtam a szorulással, úgyhogy ez kifejezetten jól esett! Utána lehetett zuhanyozni. Egyébként azt mondták nem gáz ha szülés közben kijön egy kis "béltartalom", előfordul néha, minden orvos és szülésznő látott már ilyet és tudják hogy erről nem az anya tehet. De általában a beöntés is és a kúp is elég hatásosan kipucolja az embert.
A borotválásról csak annyit hogy nekem nagyon kellemetlen volt, a második szülésnél megpróbálom valahogy megcsinálni magamnak itthon.
Én is egy "dézsányi" vizet kaptam, ráadásul nem elég meleget, így teljesen éreztem ahogy átjárja a bélrendszerem a langyos (inkább picit hideg) víz...:-S Nem fájt, de utána én fél órát ültem a wc-n.... Érdekes amúgy, mert beöntés előtt 2x is voltam wc-n nagydolog miatt, ezután kaptam a beöntést, végül mégis volt "baleset" szülés közben, ami számomra iszonyú kellemetlen volt és a szüléseim egyetlen rossz élménye!!!!
Kúpról még sohasem hallottam...
Én is megborotválkoztam otthon, hogy ne ott kelljen :)
Nekem nem adtak beöntést, mivel már úgy kivoltam tágulva, hogy csak felfeküdtem az ágyra és hipp-hopp fél óra alatt megszültem :)
Én az elsőnél kaptam, ott az előkészítőben és ott volt mellette a WC és a tusoló.
A másodiknál nem kaptam, de szóltam, hogy szeretnék. Nyugodtabb lettem volna, hogy "tiszta" vagyok.Pláne mikor jött az a bizonyos székelési inger.
Teljesen egyetértek veletek, szülésnél ez a legkevesebb.
Így van! Az a legkevesebb amit szüléskor átélsz. nekem pl. nagyon jól jött,na meg gondolom sok olyan kismamának akinek székrekedése van... ;)
Egyébként egyáltalán nem vészes! Sőt nagyon hasznos!
Akkor kap,ha még van rá idő:)
A beöntés nem kellemes valamilyen folyadékot engednek az emberbe végbelén keresztűl közben nagyokat kell sóhajtani,hogy felszívja.
Várni kell addig amig csak birod tartani és utána nyomás a wc:)
További ajánlott fórumok:
- Súlyos rendellenesség miatt, hogy zajlik a debreceni Klinikán a szülesztés menete?
- Mozgássérült kismamák..pl csipőficam..ilyen esetben hogyan zajlik egy szülés?
- Szülés elötti alak visszaállítása együtt
- Milyen a természetes szülés, hogyan zajlik?
- Végre fogytam 3 hét alatt 6 kilót, annyira örülök és itt még nincs vége, leszek én még szülés előtti súlyban.
- Szülés előtti hátfájás mikor jelentkezhet?