Milyen a természetes szülés, hogyan zajlik? (tudásbázis)
Szulesvideot ne nezz! Ott a szuleszeten nem latod magad, nem latsz folyo vert, varrasokat nem erzel, mert helyileg erzestelenitenek gatsebvarras alatt.
En 2 fiut szultem az elso 4,5 a masik 4,6 kilo volt. Az elsonel sajnos oxitocint is kaptam. Ezt banom. Sokkal rosszabb az oxitocinos fajdalom mint a termeszetes. Az elso ezert kicsit nehezebb volt. De barmi is volt elhataroztam hogy eros leszek es bator. A johir, hogy elmulik az a fajdalom is. Az oxitocin egybefuggove teszi a fajdalmat. Nincs pihenes kozte. De lehet ez igy volt a tulhordasomnal indokolt.
Masodik teljesen termeszetes volt. Joval konnyebb a pihenoidok miatt a fajasok kozott. Mikor pedig nyomni kell akkor pedig a hatekonysagra koncentraltam nem a fajdalomra. Tudtam minnel erosebben nyomom annal hamarabb tul leszunk ezen mind2en, nem lephet fel oxigenhiany vagy barmi. Nem is emlekeztem, hogy faj-e vagy sem, barmi kerdezne nem tudom. Nem figyeltem.
Nemreg olvastam egy cikket, hogy aki nem fel a szulestol rovidebb a vajudasi ideje es kevesebb a komplikacioja. Erdekes elmeny, minnel teljesebben eli meg az ember, annal tobbet alakit a szemelyisegen is.
Jo egeszseges, sok batorsagot!
Ne nezz szulesi videokat.Minden szules mas,aki az elso elott all.Ne hallgason meg semmi ilyen ijedztgetos tortenetet.
Nagyon sok mindenen mulik ,hogy alakul egy szules.
Mindenki maskeppen eli meg es a fajdalomhoz valo hizzallasunk is mas.Inkabb csak a jo dolgokra koncentralj,es bevonzod a konnyu szulest.
En konkretan magamnal se voltam a kimerultsegtol..
Hiaba volt mar a kezembe a lanyom es lattam h gyonyoru..
Szamomra egyenlő volt a horroral az a szülésem..
Ugyh a csoda nekem masnap jott el..akkora tertem eszhez
Ha termeszetes szules alatt az Eda nelkulit erted akkor szamomra olyan volt h a vegen inkabb egy kest szurtam volna magamba..soha eletbe megegyszer
Sajnos akkor nem volt Eda ahol szultem
A 2.at csak azert vallaltam mert lett Eda-ra lehetoseg,egyebkent nem szultem volna megegyszer..
Mondom ezt ugy,h igen magas a fajdalomkuszobom
Vegul hál istennek csaszaros lett a 2.
Szamomra ez sokkal szebb elmeny..
Ne nézz ezzel kapcsolatos videót!
Minden szülés más. Én mindkettőt megszenvedtem; s az eredmény két ép, egészséges fiú.
A tagulas-feszules fajdalomkent hat rad, de ez szukseges ahhoz, hogy a baba ki tudjon bujni.
Neki is "nagy munka" am onnan kicsuszni.
Igazából mindenki másképp éli meg. Más a fájdalomküszöbe mindenkinek, így ha olyat olvasol ami elijeszt vagy olyat, hogy nagyon könnyű volt, ez mind relatív. A kezdés olyan, mint egy elég erős menstruációs görcsölés. De ha neked ilyen sem volt, akkor ez megint relatív. Szóval én azt mondom, hogy hatalmas élmény és a végeredmény úgyis megszépíti.
Biztos, hogy ügyes leszel! :) Jó egészséget kívánok nektek! :)
Attol fugg, mennyi idosen nezte.
Ahogy olvastam, bizonyos idoszakban szinte egyforma latszatra kulsoleg; ha visszahuzodik, kislany, ha nem, akkor...
Több cikket is találsz szüléssel kapcsolatban.
Hogy milyen érzés? Fájdalmas, de ki lehet/ki kell bírni. Majd mondani fogják, hogy mikor mit csinálj.
Eleg fura erzes, mikorra az emberbol kibujik.
Bennem kb. az fogalmazodott meg, hogy hogy fert ki????
Utana egy kicsit necces volt, de elmult a kellemetlenseg erzese.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Császár kontra természetes szülés
- BPD 100 fölött! Természetes szülés vagy császár?
- Császár vs. természetes szülés?
- Milyen természetes módszerek vannak a szülés megindulásának elősegítésére?
- Császár utáni természetes szülés