Hogyan varázsolhatnám vissza a meleghítőm által rózsaszínná vált ruháim eredeti színeit? (tudásbázis)
Sziasztok!
Kipróbáltam a mosásmentőt és a fehérekhez bevált, viszont volt pár színes is amit csak tönkretett teljesen. De azoknak meg már már így is úgy is mind1 volt :-(
A siker nagyban függ a fehér ruha anyagától. Én a babaruhákkal jártam így anno. Egy kis piros szegélydíszítés mindent tönkretett :-(
A 100% pamutból nem tudtam kiszedni. Pedig én is klóroztam, fehérítőztem, meg minden. Utána még sokszor mostam, de soha nem lett az igazi.
Azóta inkább kézzel mosok, vagy fél adagot, de vigyázok.
sziasztok!
én Clorox-szal szoktam javítani az összemosott ruhákat. Persze higítani kell, és egyenként "öblögetni" a cloroxos vízben,amíg vissza nem kapja az eredeti színt...
dm vagy teszkóban is láttam már: fehérnemű-fehérítő! egy melltartó van rajta.
vagy 700 ft. sztem egyből 2 dobozzal vegyél, attól függ mennyi a cucc.
ez télleg hófehéret csinál, de jó töményre csináld meg sokáig ld: egy éjt min. álljon benne, majd másnap ha kell, ismétlés, nekem jobban bevált mint a mosásmentő, de lehet egy ilyen eg yolyan
Sehogy:)
Volt egyszer egy fehér vászonblúzom, apró fekete pöttyökkel.
Összemostam valamivel, rózsaszín lett. Gondoltam, ennek már úgy is mindegy, beleraktam valami fehérítőbe, asszem, domestosba.
Hát a rózsaszín maradt, viszont fekete pöttyök bordók lettek. Olyan meggyszínűek:)))
Igyekeztem pozitívan hozzáállni: most van halvány rózsaszín blúzom, apró bordó pöttyökkel:D
Jó éjszakát nektek!
Én megyek csicsikálni. Holnap meg megveszem azt a csodaszert, hátha nem csinál semmit.
egyik színfogó sem használ!!
ha a festékanyag kioldódik a mosóvízbe, gondoljátok, hogy megkeresik a színfogó kendőt, hogy rátapadhasson???
Köszi a válaszokat. Azt a mosásmentőt megnézem.
Nem tudom miért fogta be, pedig 2 színfogót is tettem a gépbe. Igaz csak az olcsóbb DM-est.
Jav:
Meleghítő = melegítő
rózsaszínná = rózsaszínné
Ennek a megoldása engem is érdekelne.
(én halvány lilás-kékes színben vagyok érdekelt)
További ajánlott fórumok:
- Járt már úgy valaki, hogy tesztet csinált és nagyon halványan épp hogy látszódott, de rózsaszín lett a teszt csík?
- Kis rózsaszín (pár mm-es) hernyók (vagy lárvák? ) jelentek meg a lakásomban. Szerintetek mi lehet?
- Mensi elött van olyan, aki már napokkal elötte görcsöl és van rózsaszines stb. folyás?
- Képesek egyáltalán a pasik annyira szerelmesnek lenni egy nőbe, mint fordítva? Ők is tudnak olyan idiótán rózsaszínül szerelmesnek lenni?
- Tudnátok ajánlani valamit, amivel szép fehérré varázsolhatnám a mosdómat és eltüntethetném a nem kívánt foltokat, elszíneződéseket?
- Kérlek segitsetek! Halvány rózsaszín lett minden a gépben mosás közben.Van valamilyen tuti módszer, hogy eredeti szinük legyen a ruháknak?