Hogyan váljunk el úgy, hogy az ovis gyerek a lehető legkevésbé sérüljön? (beszélgetés)
Remélhetőleg mindketten vagytok annyira intelligensek, hogy kulturáltan meg tudjátok beszélni a közös dolgaitok lezárását.
A gyerek mindenképpen sérül, az tőletek függ, hogy mennyire. Ha mindkettőtöknek fontos a gyereketek, akkor megtesztek mindent annak érdekében, hogy a legkevésbé sérüljön, félretéve a saját sérelmeiteket, vagy vélt sérelmeiteket. Üljetek le közösen, ha eldöntöttétek már, hogy mit, hogy rendeztek, és beszéljétek meg a gyerekkel is a jövőt. Biztosítsátok róla, hogy mindkettőtöknek fontos marad Ő, és akkor találkozik a külön élő szülővel, amikor csak akar. Ha ellenségeskedtek, csatároztok, akkor semmi esély rá, hogy ne tegyétek tönkre a gyereket ezzel.
Azért írtam idézőjelbe.De amíg 50 éve még szégyellni kellett,addig manapság már teljesen elfogadott,hogy valakinek elváltak a szülei.
Senkinek sem kellemes egy válás,de azért a többség nem omlik össze...
Amúgy megvan még az a pasid, akivel évekig csaltad az uradat?
("Az uram 54 éves,én 43, a gyermekünk 5 éves. Későn ismertük meg egymást,de jó volt minden....8 év együttélés után beleszerettem egy fiatalabb elvált férfiba. Küzdöttem ellene,tiltakoztam az érzés ellen,de hiába....Majdnem másfél éve egyszerre 2 vasat tartok a tűzbe,nem megy tovább... Az uram már mindent tud....Nem tudok tovább hazudni!! A gyermekünk semmit nem érez.Még.")
Ha már fórum indul az ügyben, az sejtetni engedi, hogy a békés, barátságos válásra az esély igen kevés.
Megspékelve mindez az apukára illetett jelzőkkel, nullára csökkenti a súrlódásmentes válás lehetőségét.
Azért én meghallgatnám a másik felet is....
az a baj itt, hogy ha a pasi tényleg ilyen féltékeny meg lesi a nőt és kémkedik utána, akkor az nagyon nem az a tipusú férfi aki csak úgy csöndben hagyja hogy elváljanak tőle....
lehet hogy a forumindító helyében először valami párterápiára beszélném rá a pasit, talán ott megértené hogy miért nem helyes ennyire ellenőrizni a másikat és felfogná hogy a szerelem nem birtoklás, és ha elválunk az nem megsértése a másiknak, hanem egy megoldás végszükség esetén...
Így van, mindenképp megviseli. A mérték a hogyantól függ.
De egy rossz kapcsolatban együtt élő szülőpár mellett ugyanúgy sérülne, sőt talán még jobban is. Ha kulturáltan, a gyerek érdekeit szem előtt tartva sikerül elválni és a nevelésben együttműködni, akkor még mindkét szülőnek esélye van boldognak lenni, s ez a gyereknek is jó.
No és ha nem tudják helyrehozni és épp az együttélés az ostromállapot?
Meg kell próbálni, de azt gondolom, ha valaki már eljut az elhatározásig - és láthatóan a gyereket is figyelembe vette - akkor valószínűleg már mindent megpróbált.
Sehogy! Próbáljátok meg helyrehozni,megjavítani!
Egy gyereknek mindkettőre szüksége van,de ostromállapotra nincs!
kicsit még jobbá teheted ezt ha egy utolsó esélyt még adsz a pasinak miután felhozod hogy elválnál, hátha komolyan veszi és javitható még a dolog, meg szerintem így korrekt.
vagy ezen már túlvagytok?
szóval mondd el neki hogy legszívesebben elválnál, mert... okokat is sorold fel neki. majd azt hogy kér-e még egy utolsó esélyt arra hogy megpróbáljátok, ha igen akkor adj neki egy konkrét dátumot hogy meddig kap, 3-4 hónap talán elég ehhez. és utána ülj le vele megint megbeszélni mi a helyzet
Bakter, nekem is késő van. Tehát sérülne, nem sértődne. :-)
Amúgy szerintem az csak duma, hogy nem sérül a gyerek, ha kulturáltan válnak a szülők. Szerintem mindenképp sérül, de az rajtatok múlik hogy mennyire. De nem vagyok szakember, tehát ez csak a személyes véleményem.
bocsi.. figyelmetlen voltam, megvan a gyerek kora is.
Ő már akkor nem olyan kicsi, és tök értelesen el lehet magyarázni, hogy mi a helyzet. apuka-anyuka már nem szereti egymást, de téged igen, bla-bla.. már, ha ezt így apukával is meg lehet beszélni. Ha nem, akkor az szívás.
mindegy miért"
Igazad lehet
Ugynakkor nem mindegy, mert esetleg megbeszélhető, javítható még a házasság és akkor a kissráccal sincs gond
De legyen mindegy, ezt te érzed
Okosabbat nem tudok mondani, mint emberi hangon megbeszélni és elmondani ,hogy apa-anya külön fog élni, de te mindig találkozhatsz apáddal
Egy barátnőm iylen korú gyerekkel vált el, egy hangos szó nem esett
Igaz, "került férfi" a házba, aki jól összejött a gyerekkel, tehát gyorsan lett "apapótlék"
Az apjához meg akkor ment/vitték amikor akart.
hány éves?
Ha intelligensen tudtok beszélni, és nem lesz játszma a gyerek miatt, nem fogja megsínyleni.
ok. Mondjuk jelen helyzetben totál irreleváns, hogy alapból ilyen, vagy a kora miatt.
Totál kibírhatatlan lehet egy ilyennel élni.
További ajánlott fórumok:
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Édesszájúaknak milyen diétás édességet ajánlasz, ami a legkevésbé hízlal?
- Melyek azok a keresztnevek, amelyek legkevésbé tetszenek?
- Hogy váljunk el úgy, hogy a közös gyerekünk a lehető legkevésbé sérüljön?
- Hogyan lehet "szépen válni", hogy a gyerek ne nagyon sérüljön?