Hogyan lehet "szépen válni", hogy a gyerek ne nagyon sérüljön? (beszélgetés)
Ne kérj elnézést!azért vannaj a fórumok,hogy beleszóljon minenki.!!
Egyébként igazad lehet.Biztos sérülnek.Sőt!!!
Az majd csak akkor derül ki mennyire mikor elmegyünk.Mondjuk az megbeszéltük a férjemmel,hogy hozzá közel veszünk lakást,hogy bármikor jöhessenek az apjukhoz,meg a nagyszülőkhö.Nem fogunk ragaszkodni a vasárnapi apuka szerephez.De lehet hogy ez nem lesz elég:(
Azt a rohadt....Ez nem semmi.Őszintén nálunk is az abaj ,hogy nem kommunikáltunk.Csak mi 20 éve vagyunk együtt.Persze együtt lakunk társasház félébe anyósomékkal,sógorómékkal.El tudjátok képzelni??
Mindegy.20 év alatt let 2 !!! jól menő vállalkozása,Egy csomó viszonteladója az orszába..Pár autó..Meg mit tudom mi nem.Na.Persze mmondván hogy ő olyan sokat dolgozik..Mindig este 10 óra után jött haza.De én nem vagyok hülye láttam és hallottam hogy felmegy a tesójával az apjához.Mindennap ott söröztek éveken keresztül.Ha hazajött és mertem neki szólni,hgy van 2 gyereke meg felesége,vagy hogy kellene új függőny mert elszakadt iyg 15 év után,vagy kellene ez meg az vagy cserélje ki legyen szives 3 év után az égőt a folyósón 4-5 darab már nem égett évek óta.Már el is cattant a pofon...A 9 éves kiislányomnak kellett mindenhol hazudni hogy miért kék a szemem miért dagadt a számstb...Szegény ő vállalta az apja semétségét magára.Kezdtem baromira megunni.Persze beszélgetés a 20 év alatt annyi hogy hol a kaja.Közben már napok óta arra mentem haza hogy idejöttél a kopasz....izéddal,fogd be a szád.Besokalltam erre megtudtam szegény édesanyámnak rosszindulatú daganat van.Még ez is.Közbe a szomszédunk hadi lábon állt a barátnőjével.Elkezdtük egymást sms-be vigasztaln.Mit ne mondjak kicsit jól esett a szívemnek,hogy valaki beszélet velem ÉS NŐNEK NÉz.Kb.10 éve nem udvaroltak nekem.Pesrze 4 nap után kitudodott a dolog,Pedig csak sms-eztünk.Azóta én vagyok a világ legnagyobb k..ja.De persze ő rögtön válni.Ja és a drága férjem nagy keresztény ember ám.Misére jár minden vasárnap.csak azt nem tudja miaz a megbocsájtásDe persze nincs is miért.De legalább megtettem volna.,Azt mondja mindenkne hogy lefeküdtem a szomszéddal.De lagalább igy lenne akkor tudom mért szenvedek..Szerintem ez jó ürügy volt neki.mikor ő elment 1 hétre kiállításra azt se tudtuk melyik szállodába volt és haza se telefonál még a gyerekeknek se .egy szót se szóltunk neki mikor hazajött.Sőt ..örültünk neki.Már mindenki elhiszi neki hogy összeszürtem a levet a szomszédda.Ma meg kirúgott a vállalkozásból ahol10 éve dolgozo. Itt vagyok 40 éves 2 gyerekkel érettségi,és munka nélkül.A gyerekei s eérdeklik.Azt mondta majd ha nem tudom eltartani a gyerekeket visszajönnek hozzá.Persze a 2 gyerek ki van bukva tőle.pont nem hiányzik nekik a cirkusz.
Szóval az előzmények: az elmúlt éva folyamatos cirkuszokból állt. Februárban csak úgy (persze lapos és sz@r volt az egész előtte, de erre azért nem számítottam), bejelentette, hog elválik. Vagyis nem bejelentette, hanem amikor mi hazaértünk, ő felöltözött, és az ajtóból ennyit szólt vissza: elmentem, elválok. Paff
Este mikor hazaért annyit mondtam neki, átgondoltam, jobb lesz úgy mindkettőnknek. Ez volt egy csütörtöki napon. Ha nem kellett volna a szobákat festetni, akkor rögtön el is cuccoltam volna, de így maradtunk pár napig. Láttam rajta, hogy megbánta amit mondott, de nem szólt semmit. Elkezdett többet foglalkozni a gyerekkel, velem is kedvesebb lett. Beszéltünk róla, hogy melyik részről mik voltak a problémák, bár alapjában véve nálunk az a legnagyobb probléma, hogy nem tudunk kommunikálni egymással, nem tudom megmagyarázni miért. Vasárnap kértem, hogy beszéljünk, nem megoldhatatlanok a problémáink, kibékültünk. Minden szép és jó volt.
Kb. egy hónap után beállított hozzám egy fazon, és megkérdezte, tudok-e róla, hogy a férjemnek 2 éve viszonya van a feleségével. Még nagyobb paff. A nő a kollégája.
Pár napos vívódás után megint a szívem győzött az eszemmel szemben, maradtunk. Nyáron az anyjáék elutaztak nyaralni, üres maradt a házuk. Közölte velem, hogy nem foglalkozok vele eleget, és 5 napig az anyjáéknál aludt (?!). Megint én beszéltem a fejével. De már semmi se volt az igazi, belefáradtam. Aztán kb. egy hónapja jött az utolsó, amikor a kedves ex?szerető férje az ex iwiw oldaláról bejelölt a közösségi oldalon, majd visszavonta. És valami módon (nem az extől!!!???) a párom fülébe jutott, hogy az ex férje bejelölt. Mivel visszavonta, én észre sem vettem, mivel nem olvasom a rendszerüzeneteket. És ez alapján kiderítették, hogy én tartom a kapcsolatot a fazonnal, sőt. . .
Na ez betette a kaput nálam. 3 hétig még ott laktunk, de síri hangulat, különszobában alvás (és ő vonult ki). Abszolút nem értem a viselkedését. Olyan érzésem volt, azt akarta, hogy én mondjam ki a végét, most meg mégis szenved. És én sem vagyok biztos benne, hogy jól döntöttem, de ez így nem mehetett tovább. Visszagondolva nem értem, miért voltunk még együtt.
Sziasztok!
Tegnap a férjem közölte, hogy december 01-gyel kéri a kulcsait (az övé a lakás). Mondtam jó, de előbb elhozom a maradék cuccomat. Hat smst kaptam még tőle az este folyamán, hát nagyon csúnya dolgokat írt nekem. Mert a szemembe mondani nem meri. Nem regaáltam rá.
Ma reggel kaptam egy smst, hogy "Ha kérdezni vagy beszélni akarsz, hajlandó vagyok, de a mai az utolsó nap"
Szóval,hogy az előzmények után ő ad nekem esélyt?
Válaszom: ma elpakolok, beszélnünk a gyerekről kell.
Erre ő: "jó, értette, de ő adott nekem esélyt, és időt, én döntöttem."
Következő sms: "Ja, gyerektartást fizetni fogok míg élek, de nem számíts sok alkalomra. Utána úgyis minden a gyereké lesz" (29 éves).
rá fél órájára: Anna kérdezett tőlem dolgokat, meg kellene beszélnünk, mit mondjak neki.
Mivel ma hozom el amaradék cuccomat, írtam neki, hogy úgyis odamegyek.
Fél óra múlva: előbb gyere oda! Kérlek!
Sírás a köbön, hogy ő hogy ki van, nagyon szar volt, de nem hagytam magam.
Azt mondja, azt mondta neki Anna: mikor költözünk haza, hiányzol apa!
Nekem legnagyobb megdöbbenésemre kedden azt mondta, mikor megkéredezt miért sír apa: mondtam, hogy apa és anya kicsit összevesztek, ezért alszunk most a mamánál. És anya nem tudja, visszamenjünk-e. Erre a Manó: Szerintem maradjunk a mamánál, jó anya? paff
Mindjárt megyek pakolni, tegnap azt mondta, úgy csinálja, hogy ne legyen otthon, ehhez képest most az ágyban döglik, és sajnálja magát.
Sziasztok!
Én is ilyen cipőben járok, holnap hozom el a maradék cuccomat. A kislány 4 éves, nem tudom hogyan lesz.Most úgy tűnik nálunk sem lesz szép válás. Sőt...
De én is csak túl akarok lenni rajta, mert ez iszonyú.
Hát gratulálok!!!!
Akkor te most rendben vagy!Örülök!szerintem ennyi rossz után megérdemelted!
az a baj,hogy pasi majd mindig akad,de sajnos asszem nekem majd több kell annál.De olyat aki elfogad engem is meg a 2 gyerkemet is...Hát :)! azzal valami bibi van:)
Én is ettől félek.a fix gyerektartástól.Bár ő most azt mondja ,gondoskodik majd a gyrerkeiről.De meddig???
és ha meggondolja magát?a másik az ügyvédem mondott egy nagy számot gyerektartásnak.erre ő azt mondta ha ezt itli meg a biróság akkor elfelejthetm hogy ő valaha is segiteni fogja a gyerekeit.És tőle ki is tellik.Még a beiskoláztatásnál se segit azt mondta.
Látod velem is volt a gond. A gyerek ne sérüljön és minél előbb legyek rajt túl. Most meg már tudom mit, hogy kellett volna. De ha azt mondja lehet, hogy megegyeztek akkor ha olyan pillanata van ragadd meg az alkalmat. Én előre összeírtam mindent ami az övé, ami az enyém, de nem sokat ért. Hátha nálad bejön, de a megfelelő pillanatban írasd vele alá és akkor már nincs visszaút. Ezt majd a bíróságon leadod és onnantól már minden oké.
Ja és a gyerektartás én beleegyeztem egy fix összegbe amit azóta nem emelt meg, mert ez van a papírban. Hagyd, hogy a bíróság állapítsa meg ha nem olyan összeget ajánl.
Hát igen,neked se lehet könnyű az életed.De te legalább talán a "nehezén"túl vagy.
Mondták többen is hogy irassak le vele mindent,de ő nem hajlandó rá.Szerintem csúnya válás lesz.Csak szegény gyerekek.De talán ők is feldolgozzák valahogy.Az meg hogy beszéljem meg vele..teljesen lehetetlen nem hajlandó beszélni velem semmiről.
Nagyon köszönöm!!!4
Jól esett ,hogy ezt irtad.Pedig nem is ismerjük egymást.Hát igen már 3 hónapja igy élünk.Egyik nap azt mondja a gyerekeknek megondolom mi lesz,másnap kiabál,hogy beadja a válópert.Most csak azért nem adja be mert nem tud kifizetni,Ugynis 20 éve élünk együtt lett neki 2 jól menő cége,amibe én is dolgoztam 10 évig.ráment mindenem.Nagy családi házunk lett szépen felújítva,,,stb,,,Autók..
Most meg meg kell magyarrézzam a gyererkenek,hohy el kell emnnünk az 50nm-be.De ez is nem is baj,Ott is van élet,Sőt.Csak hát 40 évesen érettségi nélkül esélyem sincs munkát találni.Apuka meg a jól menő cégbe 300nm-en.
de legalább ne terrorizálna.
Gyorsan, és csendben.
:-)
Ahhoz 2 ember kell:-)) egyébként sehogy...
De ez persze 1 vélemény és az enyém.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni, ha az ember nagyon fél a gyerekvállalástól?
- Aggódom. Két nagyon kicsi gyerekünk van és csak gázzal tudunk fűteni, mi lesz ha elfogy a gáz? Ti mit tennétek?
- Nagyon nagycsalád, de 4 gyerekkel
- Van meglévő gyerekkori emléktárgyad, amire nagyon vigyázol?
- Hogy váljunk el úgy, hogy a közös gyerekünk a lehető legkevésbé sérüljön?
- Hogyan váljunk el úgy, hogy az ovis gyerek a lehető legkevésbé sérüljön?