Hogyan válasszunk fenyőfát és hogyan maradjon szép? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogyan válasszunk fenyőfát és hogyan maradjon szép?
Hol lehet kapni olcsóbban normand fenyőt?
szerintetek 24.én lesznek még árusok?nem akarom megszíni viszont baromi drága még.
Az ünnepig tárolásról már írtam . Az udvar sarkában tartom, mert ott van hely. Levegőn van:), hull rá a hó, nem is tudom, mi lesz, mikor behozzuk. Ha vízbe teszem, belefagy, -12 fok van. Na akkor vakarhatnánk a fejünket, hogyan szedjük ki belőle. Ami a napot illeti, mióta megvettem, még csak mutatóban sem láttunk napot. Sem én, sem a fenyő.:)
Volt egy évünk, amikor két fánk volt. Vettünk egyet, aztán láttunk egy szebbet... Mivel senkinek nem kellett az első fenyő, feldíszítettük az udvaron. Egy nagy vederbe köveket tettünk, hogy ne dőljön el, abba állítottuk. Nem tettünk bele vizet! Na, ez a fa még március végén is gyönyörű volt az udvaron. Végül azért szedtük le, mert jött a húsvét, és már vicces volt. De akkor is fájt a szívem miatta.
Sziasztok,
nálunk a nagyszülők intézik a karácsonyfát, ezért hálás is vagyok! Ez az ő ajándékuk. Próbáltam egyszer gyökereset, de a földlabdával együtt már nagyon nehéz volt - és aztán vissza is kellett vinni. Talán ha házhoz hoznák - nekem az a megoldás tetszene leginkább. Egyik ismerősömnél mindig műfenyő van, illetve volt, mert tavaly nem volt kedve kicsomagolni. Nekem az illata miatt fontos, hogy igazi fenyő legyen. Tudom, hogy kivágják szegényt, de hát ezért ültették. Különben nem is "született" volna meg. Nati
Bocs, hozzászólnék, egy nem szakértőként. Vagyis eddig nem foglalkoztam a fenyőfavásárlással, a férjem dolga volt, de az idén úgy hozta a sors, hogy ez (is) az én feladatom lett.
Szóval én a nagy fát szeretem. Hogy befér, vagy nem, ahhoz az első évben kell collstock, amikor az első saját lakást díszítjük vele. Az utána következő huszonvalahányban az ember LÁTJA, hogy mekkora a fa, és befér-e.
A karácsonyfákat MINDIG régebben vágják ki, mint ahogy megvesszük. A többség (normann fenyő) hetekig érkezig Skandináviából. Azok a legszebbek.
Az életben nem láttam karácsonyfát, aminek a tönkje betalált volna a karácsonyfatartóba. A mienkbe, úgy értem. Ezért kell a kisbalta, meg a férfiember. De az idén (mély sóhaj), magam is be kell tudnom igazítani a tartóba. Na jó, a szomszéd majd segít.
Ha összecsomagolva kapom, soha nem bontom ki, mert hálás vagyok, hogy ÍGY be tudom vinni az ajtón. Másként össze-vissza törnének az ágai az ajtónyílásban.
A karácsonyfát mindig az udvar sarkában tartom 23-ig, mert hova tenném? Nem fagy meg, ugyanis ő fenyő. Bírja a fagyot az istenadta, mégha ki is vágták szegényt. Épp ezért nem tudom vízbe tenni, mert belefagyna, és 23-án este nagyon idegesek lennénk miatta, ha nem tudnánk kitörni a jégből.
Elnézést, nem akartam kötekedni.
Ha tökéletes fát szeretnél, leírok hozzá néhány tippet, amiket egy szakembertől hallottam.
Ugrás a teljes írásra: Hogyan válasszunk fenyőfát és hogyan maradjon szép?
További ajánlott fórumok:
- Hol aludjon az újszülött és milyen kiságyat válasszunk?
- Mit kell tenni a vágott virággal, hogy sokáig szép maradjon?
- Hogyan válasszunk aggregátort?
- Hogyan lehet a velúr cipőt megtisztítani, hogy szép maradjon?
- Hogyan oldjam meg, hogy az emeletes torta szép tartása megmaradjon a fogyasztásig?
- Hogy kell a gesztenyét sütni, hogy szépen lejöjjön a héjja, ne maradjon szőrös?