Hogyan oldjam meg, hogy az emeletes torta szép tartása megmaradjon a fogyasztásig? (tudásbázis)
Köszönöm!Megfogadom a tanácsot!
Szia! Emeletes tortát még nem csináltam, de fondanttal már burkoltam. Én kartondobozban tettem be a hűtőbe, miután a fondant rákerült, így nem "izzadt", nem vizesedett. Hajnalban tettem be és délután 4-ig ott volt, nem lett semmi baja! Nem sima papírdoboz, hanem vastag karton!
Igen, ez is egy megoldás... Minden csak hely kérdése de mivel ez fondanttal bevont torta mennyire viseli vajon a hűtőt(?) Vagy inkább tegyem le a pincébe? Ott meg párás... Na ezen agyalok még...hm...
Jó lehet úgy is, ha külön-külön megdíszíted a tortákat, hűtőben jól kihűtöd, és a nagy napon csak egymásra kell őket rakni.
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos választ!
Remélem sikerülni fog a meglepi torta és elégedett leszek a végeredménnyel. Merevítőrudakat és lapot is fogok tenni bele biztos ami biztos.Köszönöm szépen!Szép napot!
Hivatalosan az emeletes tortákba műanyag merevítőrudat tesznek és a 2 torta közé merevítőlapot.
Ha ez otthon nem kivitelezhető, akkor esélyes a "kilapulás". Az mindenképpen fontos, hogy a töményebb torta legyen alul, ha különböző ízekből állítod össze. Pl alulra egy csokitorta, rá meg egy tejszínes.
En akkora pálcikát szurtam 2-t,hogy átérje mind a 3 lapot.
Én is csináltam már, szintén nem tettem merevítő lapot, a már említett hulala tejszínnel vontam be (fekete erdei torta volt). Nem csúszkált, kibírta a másnapot, teljesen tökéletes tartása volt.
Én háromszor sütöttem emeletes tortát: egyszer, utoljára, meg soha többé. Csúszkált, mint a fene, végül megúsztam annyival, hogy csak ferde lett. :)
Köszönöm a válaszokat!Az nem lehetett semmi spann...:-) Olyan vicces utólag de akkor gondolom szétvetett a méreg.Az is a baj, hogy nem vajkrémes torta lesz hanem mascaponés málnás tejszínes.A teteje meg répa.Így szeretném.Hulala helyett jobban szeretik az állati tejszínt de tudom,hogy ez nem bírja sokáig...
A habra van ötletem, ha "Hulala" tejszínből versz habot (bárhol lehet venni osi, tesko stb.) kisebb nagyobb kiszerelésben)akkor a hab még 2 nap múlva is a sütin tökéletes és kemény marad.
Én háromemeletes tortát csináltam egyszer. A legalsó egytojásos kakaós lepény nevű tészta volt, fölötte egy nagyobb és egy kisebb piskóta, megkenve lisztes vajkrémmel.
A tartással nem volt semmi gond, ámde a gyertya!
60 tortagyertya egy pillanat alatt leolvasztotta a csodálatos vajas díszítést, amit alkottam rá. Nem gondoltam volna, hogy az a pici vacak gyertya ilyen meleg!
Én sosem szoktam merevítőt tenni bele.
Jó kemény krém és bevonat.
Köszi:-) Én is csak videón láttam eddig....
Csak főzőműsorokból tudom, hogy az alsó torta tetején levágják a merevítőt, arra teszik a felső torta nagyságának megfelelő merev lapot, vagy pedig eleve ezen van a felső torta. Ezután díszítik. De hátha jön egy cukrász, aki gyakorlatból tudja.
Most csinálok először emeleteset és félek nehogy a két szint a végén 2 az 1ben legyen.... :-( Veszek belső tortamerevítőt azt kell beszúrni az alsó tortába? Vagy olyan hosszúra kell hagyni, hogy mindkettőt bele lehessen szúrni? Tud valaki segíteni???
Emeletes tortát csinálok! Hogy oldjam meg, hogy szép tartása maradjon a tortának fogyasztásig?
További ajánlott fórumok: