Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan oldjam meg, hogy az emeletes torta szép tartása megmaradjon a fogyasztásig? fórum

Hogyan oldjam meg, hogy az emeletes torta szép tartása megmaradjon a fogyasztásig? (tudásbázis)


17. Zoé5 (válaszként erre: 16. - Sultkrumpli_)
2017. júl. 14. 00:21
Köszönöm!Megfogadom a tanácsot!
16. sultkrumpli_ (válaszként erre: 15. - Zoé5)
2017. júl. 13. 14:46
Szia! Emeletes tortát még nem csináltam, de fondanttal már burkoltam. Én kartondobozban tettem be a hűtőbe, miután a fondant rákerült, így nem "izzadt", nem vizesedett. Hajnalban tettem be és délután 4-ig ott volt, nem lett semmi baja! Nem sima papírdoboz, hanem vastag karton!
15. Zoé5 (válaszként erre: 14. - Spann)
2017. júl. 13. 11:43
Igen, ez is egy megoldás... Minden csak hely kérdése de mivel ez fondanttal bevont torta mennyire viseli vajon a hűtőt(?) Vagy inkább tegyem le a pincébe? Ott meg párás... Na ezen agyalok még...hm...
14. spann (válaszként erre: 13. - Zoé5)
2017. júl. 13. 11:33
Jó lehet úgy is, ha külön-külön megdíszíted a tortákat, hűtőben jól kihűtöd, és a nagy napon csak egymásra kell őket rakni.
13. Zoé5
2017. júl. 13. 11:28

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos választ!

Remélem sikerülni fog a meglepi torta és elégedett leszek a végeredménnyel. Merevítőrudakat és lapot is fogok tenni bele biztos ami biztos.Köszönöm szépen!Szép napot!

2017. júl. 13. 11:11

Hivatalosan az emeletes tortákba műanyag merevítőrudat tesznek és a 2 torta közé merevítőlapot.


Ha ez otthon nem kivitelezhető, akkor esélyes a "kilapulás". Az mindenképpen fontos, hogy a töményebb torta legyen alul, ha különböző ízekből állítod össze. Pl alulra egy csokitorta, rá meg egy tejszínes.

2017. júl. 13. 04:39
En akkora pálcikát szurtam 2-t,hogy átérje mind a 3 lapot.
2017. júl. 12. 23:27
Én is csináltam már, szintén nem tettem merevítő lapot, a már említett hulala tejszínnel vontam be (fekete erdei torta volt). Nem csúszkált, kibírta a másnapot, teljesen tökéletes tartása volt.
2017. júl. 12. 22:53
Én háromszor sütöttem emeletes tortát: egyszer, utoljára, meg soha többé. Csúszkált, mint a fene, végül megúsztam annyival, hogy csak ferde lett. :)
2017. júl. 12. 21:44
Köszönöm a válaszokat!Az nem lehetett semmi spann...:-) Olyan vicces utólag de akkor gondolom szétvetett a méreg.Az is a baj, hogy nem vajkrémes torta lesz hanem mascaponés málnás tejszínes.A teteje meg répa.Így szeretném.Hulala helyett jobban szeretik az állati tejszínt de tudom,hogy ez nem bírja sokáig...
2017. júl. 12. 21:06
A habra van ötletem, ha "Hulala" tejszínből versz habot (bárhol lehet venni osi, tesko stb.) kisebb nagyobb kiszerelésben)akkor a hab még 2 nap múlva is a sütin tökéletes és kemény marad.
6. spann (válaszként erre: 2. - Zoé5)
2017. júl. 12. 19:17

Én háromemeletes tortát csináltam egyszer. A legalsó egytojásos kakaós lepény nevű tészta volt, fölötte egy nagyobb és egy kisebb piskóta, megkenve lisztes vajkrémmel.

A tartással nem volt semmi gond, ámde a gyertya!

60 tortagyertya egy pillanat alatt leolvasztotta a csodálatos vajas díszítést, amit alkottam rá. Nem gondoltam volna, hogy az a pici vacak gyertya ilyen meleg!

2017. júl. 12. 19:08

Én sosem szoktam merevítőt tenni bele.

Jó kemény krém és bevonat.

4. Zoé5 (válaszként erre: 3. - SF)
2017. júl. 12. 18:53
Köszi:-) Én is csak videón láttam eddig....
3. SF
2017. júl. 12. 18:14
Csak főzőműsorokból tudom, hogy az alsó torta tetején levágják a merevítőt, arra teszik a felső torta nagyságának megfelelő merev lapot, vagy pedig eleve ezen van a felső torta. Ezután díszítik. De hátha jön egy cukrász, aki gyakorlatból tudja.
2017. júl. 12. 18:04
Most csinálok először emeleteset és félek nehogy a két szint a végén 2 az 1ben legyen.... :-( Veszek belső tortamerevítőt azt kell beszúrni az alsó tortába? Vagy olyan hosszúra kell hagyni, hogy mindkettőt bele lehessen szúrni? Tud valaki segíteni???
2017. júl. 12. 18:02
Emeletes tortát csinálok! Hogy oldjam meg, hogy szép tartása maradjon a tortának fogyasztásig?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook