Hogyan tudom kiírtani a darázsfészket? Kecskedarazsak költöztek hozzánk:-( (tudásbázis)
Állítólag a fékolaj a leghatásosabb.
Kinyírja a dögöket.
Szia!
Nálunk a darazsak a kerítéstartó vascsőbe és a tetőtérbe a gipszkarton alá költöztek be, úgyhogy tudom, hogy milyen "szar" dolog ez a darázs-dolog...
A gyerekek miatt én is paráztam rendesen, de végül sikerült megoldanunk.
Van egy Actellic nevezetű permetező szer, ami szabad forgalmú (tehát bárki megveheti) és álltalában a kullancs elleni kerti védekezésre és a terménytárolók (nagyüzemi gabona stb...)permetezésére használható. Pár éve még lehetett kis mennyiségben beszerezni, sajnos viszont idén már csak literes kiszerelésben kapható és elég húzós az ára is. Viszont nagyon jó a kertben a kullancsok ellen és a házba esetlegesen beköltöző darazsak sem bírják. A darázsirtáshoz amúgy is alaposan felöltözve, szürkületben kell hozzálátni, akkor megnyugszanak, elülnek és lepermetezve reggelre talán mind el is pusztul. A vascsőbe háti permetezővel fújta bele a párom, majd miután készen volt, acetátos sziloplaszttal befedte a lyukat, így többé oda nem tudnak bemenni.
Hát nálunk ennyi a "sztori"... Remélem, tudtam segíteni.
Szia!
Ez jó! Akkor nem is kötelességük segíteni? A méheket mi is így oldottuk meg:-)
Hamurapi írta h télen könnyebb lenne a dolgom. Ha tényleg ennyiért "segítenek", inkább kivárom.
És ha be lehetne dugni a cső végeit?
:-)
Szia Hamurapi!
Hűha, elég ílyesztő amit írtál! Most már biztos hogy sk nem merem elintézni őket:-(
Lehet h kivárom a telet.
Köszönöm!
+
Szia!
A kertben van egy szőnyegporoló cső. A párom akarta használni. Egy párszor rácsapott a szőnyegre és hemzsegtek kifelé a darazsak. Azt sem tudom mekkora a fézsek, nem mertem belenézni :-( Ráadásul a párom irtózik a darazsaktól. Valami külső segítségre is gondoltam, de nem tudom hova fordulhatnék. A gyerek homokozója is a közelben van, őt féltam a legjobban.
Köszönom a segítségedet!:-)
Vigyázat azzal a spray-vel,mert egyrészt a dara-
zsak nagyon sokan vannak és nem pusztulnak el azonnal.A lefujás után akár percekig is repülnek és támadnak.A közben felszivódó rovarméreg a saját
mérgükkel keveredik és beláthatatlan következménye
lehet néhány szurásnak is.Ha nagyon zavaró,be kell
jelenteni az önkormányzatnak és ők tudnak szakszerü segitséget adni,vagy mondani.A mi nap a
TV-ben láttam,hogy védőruhás tüzoltók pusztitották
el az épület padlására költözött lódarazsakat.
Ha másképp nem-télen a darazsak zöme elpusztul,csak néhány telel át,hogy a bábokat ki
segitse tavasszal.Azok télen alig mozognak.
Ilyenkor nincs akkora veszély,de a fészket is el
kell pusztitani.
hamurapi
Szia.
Sajnos csak permetezéssel...
Nem tudom, hogy merre "költözködtek", de csak ez lehet a megoldás. A "helyileg" fújható flakonos rovarölő szerek is jók, de csak a röpködő rovarokra, akik még nem keltek ki, azok nem pusztulnak el.Ha szertnél többet tudni, akár priviben is kereshetsz.
További ajánlott fórumok:
- Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani?
- Akik messzire költöztek a szülővárosuktól
- Hogyan irtsuk ki a darázsfészkeket?
- Akik vidékről költöztek Budapestre...
- Hogyan szabaduljak meg 5 darázsfészektől a padláson?
- Hallottatok már olyanról, hogy az autóba beköltöztek a hangyák? Hogyan tudnám kiírtani őket onnan?