Hogyan tároljam a gyümölcsfa csemetét kiültetésig? (tudásbázis)
Azt nem javasolnám!!!Járj utána inkább tavasszal!Egyébként nekem teszkós és obis fáim vannak, gyönyörűen fakadtak is, a 2 éves almafa pedig terem!Igaz csak 2 db almát, nade akkor is......Átlagban 3 év alatt fordul termőre egy fa.Megmaradt az alma, a körte, a szilva, a barack.Ezeket ültettem.
A vödör vízbe áztatás is kiváló ötlet holnapig!
kész, egy lavorba engedtem vizet és egy nagy lepedőt beáztattam és beleraktam a lavorba a fát és a gyökere köré tekertem a vizes lepedőt
így be is van tekerve és a lavor alján is van egy kis víz
hú de jó, hogy mondod:) Azt még meg sem csináltuk.
Tényleg, és olyasmit lehet csináni, hogy most megveszem a csemetefát és egy nagy vödör homokban kiteleltetem és csak tavasszal ültetem ki?
csak mert az őszibarackot és a sárgabarackot inkább tavasszal ajánlják ültetni, viszont tavasszal nem kaptunk fát.
Kint a garázsban sosem fagy de mégis hideg van kint
okés akkor vizes rongyba bebugyolálom és akkor holnap meg kiültetem
kicsit elkéstünk már az eladó szerint de még ha a héten elültetjük akkor nem lesz baj.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
akkor hideg de mégis fagyvédett helyen tároljam holnapig és nem lesz semmi baja?
tekerjek rá nedves ruhát?
Sziasztok
Vettünk pár csemetefát és csak holnap délelőtt tudjuk elültetni de azt nem tudom, hogy addig hogyan tároljam. Tegyem vízbe a gyökerét?
Tud valaki segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Szomszéd háza előtti gyümölcsfa átlógva hozzánk, nálunk piszkol. Mit tehetek, hogy ez megszűnjön?
- Paprikát kiültetés után mivel lehet gyomirtózni?
- Egy gyümölcsfát kb mennyi idő alatt lehet leszüretelni?
- Tulipán- és jácint hagyma kiültetése. Mikor?
- Történelmi/ősmagyar gyümölcsfajták?
- Mi baja lehet a gyümölcsfáinknak?