Hogyan szoktassam le az éjszakai evésről? (beszélgetős fórum)
az én lánykám 10hós volt amikor leszokott az éjjeli evésről. szerintem 1 éves korig normális, ha felkel éjjel. ezért sem siettettem, pedig mondták, hogy mit hogyan csináljak... van olyan ismerősöm aki a kezdetektől próbálta rávenni a gyerekét az éjszakai alvásra, eredmény képpen 4 éves a gyerek és még mindig felkel. szóval szerintem egy darabig hagyni kell, hátha kialakul magától. ha nem, akkor jöhetnek a trükkök.
Azért szerintem 3 hónaposan még tök normális hogy felkel enni egy baba, főleg ha anyatejes.
szia,nekem is azt javasolták,hogy korán 3 hónapos korban kezdjem leszoktatni az éjjeli evésről persze nem ment egyik napról a másikra,de 1 biztos minél később kezdi valaki a megszokott dolgot változtatni annál nehezebb ezt könyvben is olvastam.(suttogó)amikor jön a foguk ugyan lehet éjjeli ébredés de akkor is csak teát kap.1-2 hét alatt megszokta,de 1-2 év távlatból nehéz lehet...
Ugye milyen jó éjjel kelni, hogy tápot készíts?
Én a kezdetektől csinálom. Mikor pici volt nem akart szopizni, így állandóan fejtem (éjjel is) és üvegből etettem. Mikor nagyobb lett, akkor jött a tápszer. Ez kényelmesebb, de 2 év után már fárasztó az éjjeli kelés. Most hígítom a tápszert, hátha megunja végre.
NA NE! Nálam is ez van újabb szokásként. Még az időpontok is stimmelnek. Csak még nincs két éves!
ok, én is meggondoltam, és adtam. fogadd el, hogy nem mindenkinek az a jó, amit te annak gondolsz.
egyet ertek veled,mertek..de azert egy kisbabanak adni...en azert meggondolnam a dolgot
ok, akkor nem egészségesek. nem baj, azért nálunk mindenki imádja, mégsincs soha semmi bajunk tőle. tudod, mérték....
Igen,..gondolom,milyen egeseges a majnak..en inkabb a normalis etelre szavazok,gyumolcsre es zoldsegre,csirke meg pulyka husra,a zsiros dolgok nem egeseges,na...de mindenki azt eszik amit szeret
Vacsorát adj neki bőségesen,és én utána már csak reggel adnék neki tápszert/tejet vagy amit kíván.Ez egy rossz szokás már nála.Lesz pár kemény éjjeletek,de meg fogja szokni.Nem lett volna szabad hagyni eddig elfajulni,mert így már nehezebb dolgod lesz.
Mi kapartuk a szalonnát a kenyérre, mellé fôtt krumpli. Begyûrt még 3 dl tejbegrízt, aludt reggelig, mint a tej. És mindig vékony volt!
Az üres kenyér nálunk is megy.
Nálunk is ez van!!!
Csak a májkrémes és a zsíroskenyeret eszi meg.
Ja igen, és ha megébred csak víz. :)
A kisebbik fiam 1 évesen mást meg sem evett, ami szilárd kaja, csak a szalonnát, kolbászt, és üres kenyeret. Minden mástól meg akart fulladni :D
Mondjuk most is ez a kedvenc kajája, csak mostmár hagymát is eszik hozzá, minden mennyiségben. 12 éves, és makkegészséges.
Próbáld meg azt, mi is így csináljuk és bevált, hogy a 2 dl tápszer előtt kb. egy órával kap valami tartalmasabb ennivalót. Ez azért is tök jó, mert így együtt vacsizik a család. :)
Pl. egy szelet kenyér, ebédmaradék ... stb.
Szerintem a megszokás mellett, az éhség is közrejátszhat az ébredésében.
Nekem már az 1 éves fiam(most 2,5 éves múlt)csak a szalonnával lakott jól!Sőt most is!
Az ad energiát,és nem a müzli,és a szójás felvágottak.....
A szalonna egészséges, és semmi baja nem lesz tőle a gyereknek, ha kenyérrel eszi.
Köszönöm! Szépen kipróbálok mindent, valamelyik csak beválik :)
Legyél türelmes, az enyém is ezt csinálta, 2 és fél éves elmúlt, amikor leszokott róla.
azert en 2 eves babanak ,nem adnek szalonat,azert megis,nagyon zsiros etel es nem egeseges......hmm
Két évesnek nem adnék tápot. Vannak fogai már, egyen, rágjon meg rendes ételt.
akkor próbáld meg éjszakára a teát, meg esetleg közvetlenül lefekvés előtt még egy adag pót vacsorát, esetleg sima tápszer helyett valamilyen tápszer pépet, tejpépet... Meg próbálj meg beszélni a gyerekorvossal, hátha tud mondani valamit.
Ez már nem igazi evés nála, hanem rossz szokás. Mondjuk ilyen idősen mind a három gyerekem már rendes tejet ivott, de ez mellékes. Csinálj neki mindig hígabb és hígabb tápokat, és hagyd az ágya mellett. Ennyi idősen már simán kiszolgálja magát a gyerek. Aztán ha rájön, hogy nem fini, mert híg, szépen le is fog róla szokni.
Napközben elég keveset szokott enni, vacsorára viszont elég nagy adagokat eszik. Néha szalonnát, ami elég tömény, zsíros étel, mégis kéri a tápot. Sőt már nem is babatápot kap, hanem junior gyerekitalt.
Az én lányom olyan 10 hós körül szokott le az éjjeli evésről, most 16 hós. Vacsorára 240 ml tápszert kap, és előtte kap szendvicset, vagy a maradék ebédjét ha nem eszi meg. Éjszaka csak vizet kap. 10 hós korában mondjuk nem szendvicset kapott, hanem gabona pépet, vagy főzeléket, de a lényeg ugyan az. Szerintem egy két éves gyerkőcnél is be lehet ezzel próbálkozni. Előbb a szilárd kaja, utána a tápszer. HA éjszaka még így is nagyon sír, akkor próbálj meg neki teát adni, mondjuk mézzel, az még egészséges is, és édesíti,tehát laktat.
Rosszul fogalmaztam. Szokott vacsorázni is 7 óra körül, csak lefekvéskor még megiszik 2 dl tápot is.
Nekem 8 hónaposan szokott le,de az is megszokás volt,vacsira etesd meg,majd lefekvéskor add oda a tápit ha kell neki,ha éjjel felébred akkor teát adj,fog sírni ez tuti pár nap,aztán ha felkel már csak vizet adj neki, 1,2 hét után már a tea helyett is csak vizet,aztán még 2 hét és semmit,nekem ez vált be,ha megszokásból kel csak fel akkor le lehet szoktatni:)
egy 2 eves gyereket nem lehet lefektetni csak 2 dl.tejjel,normails hogy megehezik ejjel,a tej az csak folyadek
További ajánlott fórumok: