Hogyan szoktassam le a fiamat a cumisüvegről? (beszélgetés)
Egyetértek.
Aki akar kövezzen meg a véleményemért: a cumisüveget (a kimondottan rászoruló, anyatejhiányos csecsemőket leszámítva) a lusta anyáknak találták ki.
Hálát adok az égnek,hogy egyik fiam sem igényelte a játszócumit. Látok az utcákon 4-5 éves gyerekeket is,cumival a szájukban,és elborzaszt. Még jobb,hogy az ujjukat sem szopják,így nekünk csak a cumisüveggel kell harcot vívni,és csak a picinél. Remélem,hamarosan leteszi,bár a hozzászólásoktól megnyugodtam,hogy nem kell annyira sietnem.
(A múltkor a dokinál a pici fiam meglátta egy 2 éves kislány szájában a cumit. 20 percig nem vette le róla a szemét,nem értette,miért tömték a szájába. Nekik is volt,kb 2 napig,aztán a műanyagot csócsálták egy darabig.)
Már késő bánat. :)
Kénytelen vagy kivárni, amíg magától elhagyja. Ha annyira utálod, kicsit később próbálkozz a nagyfiús dumával. :)
Miért kell leszoktatni ha igényli? Nem 6 éves!
Ne stresszelj a fogmosás miatt! Nem lesz semmi baja!
Az én gyerekem már ovis volt,akkor is abból itta az esti kakaót a mesehallgatás közben.Nyugodt,kiegyensúlyozott gyerek,jó fogakkal.
Pici még,ez megnyugtatja!
Semmit. Az én unokám is igényli a reggeli-esti cumisüveget. Nameg a közelséget. Az ölben ülést. Szerintem ez a lényeg.
Pedig a nap más szakában simán eszik egyedül.
Szintén másfél éves.
Leszoktatnak bennünket a cumisüvegről, majd szívószálon isszuk a koktélt...No meg ott az orális szex is ugye.
Szerintem adj neki egy pohrat - sosem volt saját kölköm, tehát dunsztom sincs - aztán kiderül. A 18. szülinapi zsúrján talán nem gumicumiból tolja majd a pezsgőt...
Én semmit.
Egyenlőre meghagynám neki a cumisüveget.
Én is pont azon gondolkodtam, mért akkora baj az, ha cüvegezik másfél évesen.
Viszont lehet, hogy nem leszek népszerű, de nekem úgy tűnik, nem is a cüveggel van a baj, hanem hogy mindezt az öledben ülve teszi, és neked kell fognod azt a nyavalyás cüveget!
Ja, hogy kényelmetlen, mert nehéz a kispasi!
Csak egy tipp! Inkább most cipeld annyit, amennyit csak tudod! Oviban dolgoztam, nem ritka, hogy már a 6éveseknél is 'ciki', ha anyuci babusgatja őket! :(
Szerintem 1,5 évesen még nyugodtan ihat cumisüvegből, az én babáim is abból isszák a tejitalt reggel-este. Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy leszoktassam őket erről, olyan kicsik még.
Ihatnak még eleget pohárból, senki nem ment cumisüveggel az első randijára. :)
Sehogy, majd elhagyja.
Valószínűleg semmit nem tehetsz; rá se kellett volna szoktatnod.
Két fiút neveltem fel úgy, hogy cumisüvegünk csak azért volt (1 db!), hogy ha mentünk valahová, legyen mibe a teát tenni. Pici koruktól pohárból, kanálból kapták a folyadékot. Ezt a leendő anyukáknak mondom.
A hideg kiráz a látványtól: 4-6 éves kicsik csócsálják a cumisüveget!
A cumiról úgy szoktattam a 2 éves fiamat, hogy azt mondtam neki: te már nagyfiú vagy, semmi szükséged rá. Itt a szemetes; légyszíves dobjad ki. Olyan aranyosan, büszkén megtette. :) Ennyi volt.
Igazság szerint én is arra gondolok,hogy rituálé és lustaság egyben,meg ilyenkor legalább kézben van...
Sajnos egyre kevésbbé fér el a kezemben (12 kiló),nekem ez nagyon kényelmetlen. Szívesen ülnék az ágya mellett,míg megissza a kakaót,de még megfogni sem hajlandó a cumisüveget sem,ez a "mamarabszolga" dolga. Próbáltam már,hogy vacsi után megitattam vele a kakaót (ha megeszik egy felnőtt adag kaját,még azután is lecsúszik 2dl),aztán fogmosás,lefekvés (vacsi elött fürdettem,hogy megtörjem a megszokást),ücsörögtem kicsit mellette,aztán kimászott az ágyból,fel az ölembe,és közölte,hogy: "Ammmm!",vagyis jöhet a cumisüveg. Ha egyszerűen nem adtam neki cumisüveget reggel,akkor nem volt hajlandó másból meginni,de azért lenyomott 2 szelet bundáskenyeret,majd jelezte,hogy befejezte az evést,bement,felmászott a fotelra és ugyanezt közölte. Ebéd után szintén ez a műsor: megebédel,és kéri a kakaót. Ha nem kap,nem is alszik és csak sírás van. Mellesleg nagyon szeretném,ha legalább 3 éves koráig napi fél liter tápszert meginna (kakaó is abból van). Már próbáltam,hogy csak kiraktam az asztalra csőrrel a kakaót,hogy iszogassa tea helyett,de nem nyúl hozzá. Szóval,nem egyszerű a gyerekem!
Szerintem nem igazán tudsz mit tenni, majd amikor valami észérvvel tudsz előállni, megmagyarázni neki, talán elhagyja.
Vagy drasztikusan fogod és eltünteted a cumisüveget.
Az is megoldás, ha az esti kakaóját előbb kapja meg, és utána jön a fogmosás, bár gondolom ez is altatja, esti rituálé neki. :)
Sziasztok!
1,5 éves kisfiam nem hajlandó másból kakaót/tápszert inni,csak cumisüvegből. A nagynál ezzel nem volt gondunk,hamar letette,de a kicsi rendesen megsértődik,ha bögréből,csőrrel,szívószállal,vagy bármivel próbálkozom. Naponta háromszor kap kakaót vagy tápszert,és igazából az aggaszt,hogy az estibe bele is alszik,így elmarad a fogmosás utána.
Nincs játszócumija (egyiknek sem volt),egész nap iszik pohárból,csőrös üvegből vizet,gyümölcslevet,bármit,de a kakaó csak cumisüvegből.
Mit tehetnék,hogy leszokjon róla?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le 2 éves fiamat a szopizásról?
- Hogyan szoktassam le a 16 hónapos kisfiamat a tápszerröl?
- Hogyan szoktassam vissza kisfiamat a saját ágyába?
- Cicin elalvó kisfiamat hogyan szoktassam normális elalvásra?
- Hogyan szoktassam le a cumisüvegről a kétévest?
- Hogyan szoktassam rá 16 hónapos fiamat a darabos ételekre, rágásra?