Hogyan szoktassam le a 26 hónapos lányomat az írigységről? (tudásbázis)
nem hinném hogy minden gyerek irigy, az én fiam pont ellenkezője, mindenből megkinál mindent odaad, de nem mondanám hogy az én érdemem mert igazából nem tanítottam neki. Illetve lehet hogy ezt látta tőlünk is de kimondottan nem mutattam neki hogy így kell.
de az biztos hogy makacsok...
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Bár én is úgy voltam vele, hogy majd ha megy óvodába (jövő májusban szoktatom be) valahogy majd okosabb lesz.
Még egyszer köszönöm a segítségeteket.
Ja, még valami:
minden gyerek énközpontú, saját maga számára ő jelenti a világmindenséget, körülötte forog minden. Életkori sajátosságaiknál fogva képtelenek beleélni magukat mások helyébe, tehát a "mit gondolnak rólad", a "szomorú lesz anya", a "butának fognak tartani" kezdetű okosságok sem érnek semmit.
Ne aggódj, nemsokára kinövi! :o)
Csaktlakozom az előttem szólóhoz...
Mindegy gyerek irigy , csak a mérték nem egyforma...
Majd bölcsibe/oviba megszokja, hogy nem minden az övé....
Nem szükséges, sehogyan nem tudod. Ez életkori sajátosságuk: ilyenkor még a játékaikat a saját részüknek tekintik, ha elveszik egy tárgyát, ami kedves számára, azt úgy élik meg, mint ha ki akarna valaki szakítani belőlük egy darabot.
Úgy hogy ha megfeszülsz sem tudsz tenni ellene. (sajnos, mert felnőtt-szemmel tényleg csúnya szokás, ám ők még gyerekek)
Lehet persze szép szóval, büntivel, fenyegetésekkel, de az esetek döntő többségében akkor szoknak le róla, ha az agyuk megérik arra, hogy vissza fogják kapni a tárgyaikat, nem veszik el tőlük örökre.
Óvodapedagógus vagyok, 21 hónapos a kisfiam.
További ajánlott fórumok:
- Hat éves lányomat hogyan szoktassam le a pelenkáról?
- Hogyan szoktassam le a 3 éves lányomat arról, hogy tekergeti a haját?
- Hogyan szoktassam le kislányomat a cicin elalvásról?
- Hogyan szoktassam le a 11hós lányomat arról, hogy csak ringatva alszik el kézben?
- Hogyan szoktassam le 9 hónapos lányomat, hogy ne csípjen, karmoljon?
- Hogyan szoktassam le a masfeleves lanyomat az ejszakai evesrol?