Hogyan süssem meg a szűzpecsenyét, hogy igazán finom legyen? (tudásbázis)
felszúrod a szűzpecsenyét
kívülről borsozod
aszalt szilvát negyedekbe vágsz, összekevered reszelt fokhagymával, kevés szójaszósszal vagy sóval és a szűzbe töltöd, jó dundira
baconbe tekered, először fél órát fólia alatt sütöd, majd análkül, forgatva, locsolgatva
Én és a férjem az átsültet kedveljük
nem szívesen eszem meg ha nincs átsülve
miért?
pont ez az, hogy az édes-savanyút annyira nem kedveljük
de ez a méz a külsdején biztos nagyon finommá teszi
igen, láttam, már írtam is
6 hónapos lesz 4 nap múlva
Nekünk bejött , szeretjük az édes-savanyút is . Ha gondolod pici mustárt vagy balzsamecetet tegyél bele ♥
Émmeg a baba -kajáidat gyűjtöm , mert az is kipróbált - ( kérdeztem is a naplódban , hogy mennyi idős a Babucid ? ) -
Aranyos vagy, köszi
szerintem ezt a mézeset kipróbálom
Nem lesz nagyon édes tőle, ugye?
imádok minden rozmaringos ételt
biztos ezzel is finom lesz
Igen , csak olyat írok , mert ezek jók :))
Nem kell sokáig sütni , mert kiszárad -- a szomszédom vadász és sokszor ad vaddisznóét , arra külön jó a szalonna és a pác , mert nincs " vad " íze.
Nyugodtan csináld , ezek beváltak :))
Eezeket Te mind kipróbáltad?
tudom, hogy van a neten recept de azokban annyira azért nem bírom
olyasmit keresnék ami már kipróbált
Szalonnában sült szűzpecsenye
Hozzávalók:
80 dkg sertésszűz
10 szelet bacon
2 evőkanál ketchup
oregánó
egész feketebors
A húsról szedd le a hártyás és zsíros részeket. A borsot törd durvára, majd keverd össze az oregánóval és a ketchuppal. Kend be a páccal a húst, és a szalonnaszeleteket szorosan tekerd köré. Tedd hűtőbe egy órára, majd előmelegített sütőben süsd pirosra.
Egyben :
Hozzávalók:
2 szűzpecsenye
1 csomag backon szalonna
olaj
mustár
méz
só
fehér bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmosom majd jó alaposan bedörzsölöm mustárral sóval fehér borssal mézzel.
Betesszem a hűtőbe érlelődni pár órára.
Egy jénai tál alját kibéllelem backon szalonnával majd ráhelyezzem a pecsenyéket betakarom a maradér b.szalonnával.Kevés olajat öntök rá letakarom alufóliával (vizzet nem önteni rá enged annyit hogy megpuhuljon)Közepesen meleg sütőbe teszem .
Mikor beleszúrok és minden akadály nélkül átszúrható leveszem a fóliát megpíritom.
Petrezselymes burgonyával és a kisűlt pecsenyelével tálalom.
Mézesen :)
Hozzávalók:
2 db (nagyobb) szűzpecsenye
só, bors
olaj a sütéshez
2 ek méz
2 ág friss rozmaring
Elkészítés:
A húst tisztítsuk meg a hártyáktól, zsírtól. Mossuk meg és töröljük szárazra papír kéztörlővel, sózzuk és borsozzuk be.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és süssük körbe erős tűzön a húsokat.
Tegyük a húsokat tepsire vagy sütőtálba, kenjük körbe szilikon ecset használatával a mézzel. Fektessünk a húsokra egy-egy ág rozmaringot.
A húst tegyük 180 fokos sütőbe, süssük kb. 20 percig.
sziasztok
tudna valaki segíteni?
ezt még sosem csináltam és nem szeretném elrontani
mivel fűszerezzem? meddig süssem?
egyáltalán hogyan? egybe? vagy szeletelve?
További ajánlott fórumok:
- Pörköltszakértők segítségét kérem, van-e valami titka, hogy igazán finom legyen?
- Hogy igazán emlékezetes legyen az első közös együttlét
- Milyen fehérítőt használsz, hogy igazán fehérek legyenek a ruhák? Környezetbarátabb megoldás érdekelne
- Egy 35X40 cm-es tepsihez hány tojásból süssem a piskótát hogy ne legyen nagyon vastag , csak olyan 3 cm körüli?
- Hogyan ünnepelnétek a 20. születésnapotokat, ha szeretnétek hogy igazán különleges és emlékezetes legyen?
- Mit lehet tenni, hogy hosszantartóan, igazán friss legyen a lehelet?