Hogyan lehetne hatni rá? (beszélgetés)
Szia!
Próbáltad már, hogy nem büntetéssel próbálsz elérni nála valamit, hanem dicsérettel, jutalmazással?
Nem tudom, hogy ez segíthet-e, ha tényleg nem tud örülni semminek. Ha viszont ez tényleg ennyire igaz, akkor lehet, el kellene vinnetek gyermek-pszichológushoz, hogy kiderüljön, mi az oka, és mit lehetne tenni. Nem tudom, mi történt az anyukájával, nincs már az életében, vagy korábban se volt - de ez is nagy törés lehetett neki!!
Szerintem nagyon jó, hogy így odafigyelsz rá, találd meg az okokat, és akkor biztosan könnyebb lesz Neked is, és főleg neki!!
(Én egyébként arra tippelek, hogy azért nem lehet rá hatni büntetéssel, stb., mert Anyukája is elment, attól függetlenül, hogy ő mit akart vagy mit tett, és ezt még nem dolgozta fel, vagy csak épp azt szűrte le belőle, hogy teljesen mindegy, mit csinál, nem az lesz, amit szeretne - ez persze csak TIPP, mivel nem ismerem a helyzeteteket!!)
Ha örülni se tud nagyon, akkor el kell ám gondolkodni dolgokon...nehogy valami baj legyen.
Én csak örülnék ha a fiam nem enne pizzatésztát, és más gabonát sem. Én paleos vagyok, és tudom mennyi gondot okozhat a gabona. Többek közt felelőssé teszik bizonyos típusú autizmusért is. Nem azt mondom, hogy ez a gond, de nagyon enyhe formája is lehet ez az "érzelemnélküliség".
tudom durván hangzik, de én bizony kipróbálnék egy paleo étrendet a gyereknél. veszteni semmit nem veszítesz, és gyerekeknél már egy hét után drasztikus változások figyelhetők meg pozitív irányba! és hiszek abban is, hogy a gyerekek ösztönösen kerülik azt ami árt nekik....(tudom, hogy nem a pizza a központi probléma)
Azt írod a párod kislánya. Az anyukája hol van?
Nem lehet , hogy itt kell keresni a probléma okát.
A kissebik fiam 5 éves lesz és dettó ugyan ez. Ha valamit nem akar, akkor fejre is állhatok akkor sem.
Komolyabb dolgoknál addig beszélek neki amíg nem hat, de ilyen mint hogy nem eszi meg a kenyér haját, nem csinálok már ügyet belőle ő ilyen.
Igazából ha nevén nevezzük a dolgot, akkor ő nem enged a zsarolásnak és igaza van.
Én úgy érzem, hogy minden gyerek más és más, a két fiam ég és föld csak az érték rendjüket tudom felállítani, de minta gyereket nem tudok és nem is akarok belőlük nevelni. Saját egyéniségük van és ezt nem szabad megváltoztati a kedvünkre formálni.
Azt kell mondjam, hogy a kislány nagyon okos.
Teljesen tisztában vele mit mondtok, minek mi lesz a következménye. És azt el is fogadja. Mérlegel és választ. Fejlettebbb mint a kortársai az tuti.
A hisztit hiányolod? Meg a sírást? mert akkor azt éreznéd, hogy elérted a célod? Ne tedd.
Örülj, hogy ennyire okos a kiscsaj. És ezt valóban jó értelemben mondom. Próbálj úgy ránézni, mintha 10 éves lenne, és úgy kommunikálj vele. Ne úgy mint egy óvissal teszed, és tenné más is.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne spórolni?
- Hogyan lehetne kb.15-20 kg-ot lefogyni pár hónap alatt?
- Hogyan lehetne kicsit önállóbbá tenni egy egyke fiút?
- Hogyan lehetne bebeszélni magamnak, hogy örüljek az életnek, mikor csak azt várom, mikor telik már le?
- Hogyan lehetne a férjemre hatni?
- Hogyan lehetne hatni rá, és visszahozni a régi énjéhez?