Hogyan lehetne a férjemre hatni? (beszélgetés)
Pont ezaz.
Es koszi.
Szerintem is kemeny ido jon. Lehet gyereket vallalni, de ahhoz kene egy kis esz is. Jelen helyzetben csak ugy beleszulni a vilagba egy ilyen semmirevalo kannak...kritikan aluli. Oruljon a forumindito ha majd kinyogi a rezsit valahogy, aztan utana etetheti a ket gyereket.
Ok, durvan kozlom, de ez egyebkent szomoru. Szegeny kolykok.
Van egy sajátos stílusod,ahogy közlöd a mondanivalódat.De ebben most egyetértek.
Nagyon kemény idő jön.
Sztem se.
Es most a budos nagy semmi elejen jarunk megcsak. 23 evesen megha nem valami penzes a csoka, akkor nem sok beleapritanivalo van manapsag
Köszönöm , így gondoltam én is. Csak a FI. indítótól vártam volna a választ.
Sokszor vannak megérzéseim, ami aztán kiderül igaznak bizonyult.
Itt FI. Nem úgy kezdte, hogy egész nap dolgozik, ellátja a háztartást, neveli, fejleszti a gyereket, intézi az építkezéssel kapcsolatos ügyeket, netán a kertet műveli, állatokat etet. Hanem egyből a férjét húzza le.
Munkából megy haza, azt írta, nem a kocsmából. Lehet olyan a munkája, hogy tényleg nagyon fáradt. Depressziós is lehet akár, hogy fiatalon lassan 4 emberre, hitelre kell keresnie.
Ki tudja, akart-e gyereket, vagy véletlen jött az első, aztán már minden mindegy alapon ott a második is?
Nő vagyok én is, de annyi élősködő nőt ismerek, akik azt hiszik szülnek és essen akkor mindenki hasra előttük.
Aztán meg sírnak, amikor máshol keresi a pasi a megértést, ha itt ilyen indulattal beszél róla, akkor a pasival, hogy közölheti a nem tetszését?
"Nem halad mindent telibe szarik.Es meg o van megsertodve meg állítása szerint nem hagyom élni."
Apuka valószínűleg csak papíron vagy gyeden, mert az ő jövedelme magasabb Mivel a gyed mellett lehet teljes munkaidőben is dolgozni, így anyagilag jobban járnak.
Valóságban anyuka van otthon, neki papíron nincs jövedelme (akkor csak a havi egészségbiztosítási járulékot kell maga után fizetnie.) Vagy lehet, hogy táppénzen van veszélyeztetett terhesként a második babával.
Okosnak nem kell a tanács,a többinek meg minek?Ezt szokták mondani.
Akció-reakció-konklúzió.Valahogy minden esetben ez a sorrend.
A szociális konfliktusok java része a félig vagy meg nem értett szituációkból,az azt gondolom hogy úgy értetted-ből,a mellébeszélésekből és a vegzálásból fakad.Ide jutni egy úton lehet,amikor egy jól működő kapcsolatból elillan a "MI",és csak a két "ÉN" marad benne.Külön kassza,enyém,te dolgod,te sem adtál,én miért adjak...
Amúgy miért szoktátok felemlegetni a régi sérelmeket?
Mert negatív referencia?
Vagy mert nincs megoldva?
Mindig 2 ember története a mérvadó.
Az is lehet a férfi hülyére dolgozza magát és otthon egy nyafogó, ténylegesen, vagy mondvacsináltan fáradt nő várja, aki talán semmit nem csinál a gyerekre, a várandósságra hivatkozva.
Kíváncsivá tett engem, mi az az "apa gyed" amiről írt a FI. A férje van GYED-en, mellette dolgozik? De akkor a FI. mit csinál? Lehet FI. nem is kapna, mert nem is dolgozott még életében? Persze bedobta a koncot, aztán lehet találgatni.
Van lányom és fiam, úgy neveltem őket, hogy családban, kapcsolatban nem használunk ki senkit, DE ne is hagyják, hogy kihasználják őket.
A kommunikáció csodákra képes.
Hány órát dolgozik naponta a párod és mennyiért?
Gondolod,ha megözvegyülsz mert halálra kulizta magát a jámbor,attól neked jobb lesz?
Értem amit mondasz. Én arra utalok, hogy megéltunk egy vilagjarvanyt, most háború van, válság... Sokan sz.rnak bele már és elkezdik az életet. Ha mindenki atra várna, hogy jobb legyen, lehet 5-10 évig megcsappanna a családok száma.
Egyébként meg nem mindenki egyetemre való. Vagy nem vágyik oda.
FI eltűnt egyelőre, én várnék még a keresztre feszitesevel.
Arra hajlok én is amit Alinka írt,,beütött a párodnak a valóság amire legfeljebb elméletben lehetett felkészült.
Fiatalon csiszolódtok még egymáshoz,,nem egyszerű:)
Beszéljetek,,de ha lehet ne úgy hogy ezt is mantrázod neki,,
Fenyegetőzni olyannal, amit nem lépsz meg butaság. Sosem fog komolyan venni.
A kérésnek, észérveknek több hasznát vennéd, ha értelmes a férjed.
Nem lehet, hogy tényleg fáradt?
Te is dolgozol, vagy otthon vagy az első gyerekkel?
Én ezzel nem értek egyet. Régen is volt, aki fiatalon szült és most is.
A mai világban sajnos nincs nagyon mire várni és építkezni. Lehet várni 10evet a babával, de nem garancia, hogy előrébb lesznek.