Hogyan lehet valaki gyógyszertári aszisztens?Milyen iskola kell hozzá? (tudásbázis kérdés)
Szia,
Én is most tervezem, hogy elkezdem ezt a szakot. Van egy két kérdés bennem, Mint például az Oktáv mennyire jó iskola, mert igazából és csak szombaton tudok oktatásra menni, hétköznap dolgozom. É ebből is adódika másik kérdésem, hogy a gyógyszertárakban meg lehet oldani valahogy a gyakorlatot napi 3 órákban végezzem a munkám mellett, avgy ilyen időrenddel ne is próbáljak belevágni?
Nagyon köszönöm a segítségeteket! :)
Én szeptembertől a Bp-i Raoul Wallenbergbe jártam nappalira,ami hogyha első szakmaként végzed és még nem vagy 23éves akkor ingyenes. Hogyha második szakma ugyan de az elsőért fizettél akkor is ingyenes. Nekem mivel második szakma volt,így 65ezer volt egy félév. Most átmentem félévkor estire az OKTÁV-ba itt feltétel volt, hogy legyen gyógyszertár ahol gyakorlaton lehetek heti X órát. Találtam, fizetés ugyan nincs, de nagyon jó hely a gyakorlatra. Így estin 75ezer egy félév. 2 éves a suli és utána 1év az expediálási szakasszisztens képzés, amivel majd gyógyszert ki is lehet adni. Azt is szeretném majd elvégezni mindenképp, csak ara majd még gyűjtögetni kell.
Hogyha beirat Téged az a munkaügyi úgy, hogy kell gyógyszertárat keresned, ne égjen a fejed, kérdezősködjél, biztos találsz egy gyógyszertárat ahol befogadnak. Szerintem jó kis szakma. Első félévben míg csak suli volt uncsi volt, de most, hogy már gyakorlat is van, így most már nagyon tetszik.
Értem, köszi az infót! Én nem vagyok elég bátor ehhez.:( Tudod kihez fordulj a kéréssel? A patikában ha bemegyek asszisztensekkel találkozom akik vásárlónak néznek és hiába mondok ilyet nem "az ő asztaluk" keressem a főnököt. Aki persze épp nincs bent, szomoru tapasztalataim vannak a gyakszi helykeresésről még tavalyról :(
Ennyi elég, hogy eltántorítson a célomtól.
Szándéknyilatkoztatnak hívják, én éppen ez ügyben indulok el holnap itthonról. (más szakhoz) Ugyanebben a cipőben járok, nekem is a Munkaügyhöz kell.
Ez nem egy munkaszerződés, nem kötelezi a "munkáltatót" semmire, én megpróbálok majd ezzel érvelni. Ez csupán egy szándékot feltételez, hogy ha lenne hely a tanfolyam elvégzése időpontjában, nem lenne akadálya annak, hogy alkalmazzanak...
Remélem én is megkapom, mert enélkül engem sem támogatnak.
Képzés Gyógyszertári asszisztens
OKJ száma 52 720 01 00 10 52 03
Szakképzés szintje: Érettségire épülő szakképesítés
Jelentkezés feltétele: Érettségi bizonyítvány és egészségügyi alkalmasság
A képzés formája:
Esti tagozat
Időtartama: 13 hónap
Ütemezése: 3 hetente
Péntek és szombat 8.00-19.10
Oktatás helyszínei: Pannon Kincstár Gimnázium és Szakképző Iskola 1085 Bp. Horánszky u. 18-22. (Kálvin tér mellett) vagy
Pannon Kincstár Gimnázium és Szakképző Iskola 1056 Váci u. 47.
Gyakorlati oktatás: A hallgató által választott intézményben való gyakorlat lehetséges!
Tandíj: 3×65 ezer Ft vagy részletfizetés esetén 13x15 ezer Ft.
Vizsgadíj: 65 ezer Ft
Jelentkezés: A letölthető jelentkezési lapot kitöltve visszaküldeni 2010. február 13-ig címünkre:
Pannon Kincstár Gimnázium, 1085 Budapest, Horánszky u. 20.
vagy a tabi.orsolya@pkg.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.
Beiratkozás: 2010. február 13-án, szombat, reggel 10 óra, az iskola 1085 Bp., Horánszky u. 20. sz. alatti földszinti Dísztermében
Első tanítási nap: A beiratkozás napján, 2010. február 13-án 13.50-kor kezdődik az oktatás.
De a fizetés is a negyede ám! Ne keverjük össze a diplomás gyógyszerészt a gyógyszertári asszisztenssel ami csak középfokú szakképzettség!!
Attól hogy neked nem jelent gondot cirka fél milla kifizetése, még nem feltétlen olcsó!
400 ezer egész jó ár az orvosi egyetemhez képest.
1 millió Ft/félév..
felnőttképzésben az még olcsónak számít
egyébként ezek az okj-s sulik csak 23 éves korig és nappalis tagozaton ingyenesek, minden más esetben fizetős
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Frontin 0. 25-ös gyógyszert vettem be, aztán észrevettem, hogy lejárt. Lehet tőle bajom?
- Édesanyám PET-CT eredményét ma kapta meg, de a gyógyszeren kivül nem lehet értelmezni rajta semmit, aspiratioja valami ilyesmi?
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- Hogyan lehet a vér húgysavszintjét nem gyógyszeresen csökkenteni?
- Koronavírus tünetei ellen melyik gyógyszerek lehetnek hatásosak?