Hogyan lehet rávenni az apát, hogy fizesse a gyerektartást? (tudásbázis kérdés)
A keresete 20%-a. Amúgy szerintem ha elismerte- akár utólag, h az övé, akkor is jár visszamenőleg. De a bíróságon biztos tutira jobban tudnak mindent, ott úgyis elmondják a lehetőségeidet. Én a helyedben kérném visszamenőleg ameddig csak lehet, egy baby nem egyszemélyes, 2 ember kellett ahozz is, hogy egyáltalán létezzen , és sajnos sok olyan gyökér van aki azt gondolja ha nem fizet a nővel szúr ki, pedig sokszor a gyerekkel, arról nem is beszélve, hogy ezzel nagy ívben szarik a gyerekre, az én szememben apailag 0, mert szerintem ha egy apa igazán apa, akkor is gondol és gondoskodik gyermekéről, ha az anyjával valami okból kifolyólag nem alkothattak egy családot.
Bocsi h ilyen hosszúra sikeredett, csak ez a véleményem.
Gyermektartás megállapításai iránti per megindítása. Bíróságra bemégy ügyfélfogadási napon; vidd az összes dokumentumot, mely a gyermek megszületését, személyazosságát igazolja.
Illetékmentes! 6 hónapra visszamenôleg lehet követelni!
További ajánlott fórumok:
- Férfi partnerem nem hajlandó velem házasság előtt ágyba bújni. Mivel lehetne mégis rávenni?
- Most 15-én lesz 3 hónapja, hogy nem fizet gyerektartást a volt férjem. Fel lehet jelentenem és ha igen akkor hol? Bíróság vagy gyámügy?
- Mikor lehet letiltatni a gyerektartást az apukától?
- Hogyan lehet behajtani az elmaradt gyerektartást?
- Mit lehet tenni, ha külföldön élő/dolgozó volt férj, nem fizeti a megitélt gyerektartást?
- Tudja valaki, hogy a gyerektartás-igényléshez fontos személyesen megjelenni, vagy külföldről lehet-e levélben kérni?