Hogyan lehet leszoktatni valakit a nyerőautomatákról? (tudásbázis)
Egy másik fórumra már írtam de ide is bemásolom a mi történetünket:
Az én drága párom gépezett. Sokáig nem is tudtam róla, aztán jöttek a fogadkozások. De nem volt elég ereje, a kollegájával párban jártak, így még nagyobb volt a kísértés. Hosszú ideig ment ez, nekem sem volt elég erőm két kisgyerek mellett határozottnak lennem. Egy nap azonban olyan harag fogott el, hogy mikor hazajött válaszút elé állítottam, abbahagyja vagy elválunk. Ha abbahagyja segítek neki, elmegyek vele orvoshoz is ha kell. Látta, hogy komolyan gondolom és látta a kicsi lánya szemében a haragot aki csak azt látta, hogy anya sokat szomorú és sír bár igyekeztem elrejteni de egy kisgyerek nagyon jó megfigyelő. Aznap az apja puszit akart adni neki és ő elfordult. Én elmentem dolgozni ő egész nap sírt és aztán felhívta az anyukáját elmondott neki mindent. Sírt végig és tudta, hogy vagy véget vet az egésznek vagy elveszít minket. Azóta soha nem ment a közelébe sem a gépeknek, megveti akkori önmagát. Egyedül minden segítség nélkül szokott le immár több, mint 10 éve. Hatalmas ereje volt tisztelem is érte így szokott le most ezévben a cigarettáról is minden segítség nélkül. Tényleg neki kellett eldöntenie, addig hiába is akar segíteni rajta bárki amíg ő nem akarja
Vannak teruletileg illetekes ideggondozok, ott allami egeszsegbiztositassal ellatnak. Nem vagyok biztos benne, de talan haziorvosi beutalo kell.
Es van maganrendeles is, az fizetos.
Sziasztok!
Én is hozzá szólnák a témához,úgy gondolom az ilyen embereket csak a nélkülözés tudja le szoktatni a játék gépezésről. Ismerek néhány ilyen gépezőt,a szép szó hiába,őrült egy szenvedély ez,rabul ejti őket,egészen az utolsó forintjukig játszanak,azután jön a bánat,ritkább esetben még lelkiismeret furdalás is,és tényleg,valaki mindig meg sajnálja őket,és ki huzza a bajból. Nem érdemlik meg!
sziasztok.
szerintem egy baromság az h mellé állni és fogni a kezét szegénykének és együtt végig csinálni, nehogy magányában ezt tegye.
bocs, aki ezt írta.
de én évek óta ezt teszem.mellette állok.
és nem segít semmi.ezért pedig h megváltozzon nem szülök neki.
felesleges a veszekedés és a mellette állás is.
magának kell legyőznie ezt.csak nem akarja.
ennyi.mert mindig van a ki helyette a fizetni valókat fizeti és mindig áll mellette vki.
ezért nem változik.ha magára maradna és a bátyja sem segítene akkor rájönne, h nincs miből élnie, mert mindent eljátszott!
Lehet kapni olyan programozható pár gombos billentyűtetet is pár ezer forintért, a rendeset meg el kell rakni, nehogy eszébe jusson csalni... Vagy le lehet tiltani a billentyűzetet hogy csak az egérrel játszhasson.
Vagy eldugod a programot (mondjuk csak CD-n van ahonnan csak te töltheted be neki, és akkor nem tudja újraindítani, ha veszít...
Sziasztok!
Sajnos sehogy nem megy ha már rákapott az ízére! A játékkal magával még nem is lenne baj, csak avval, hogy mindent képes feláldozni miatta és beleszórni egy egész vagyont is! (Olyan mint a drog, ha egyszer belekóstolt, vége!)
A játékgépezés ugyanúgy szenvedélybetegség, mint a dohányzás, alkoholizmus, kábítószerek. Ráadásul nagyon költséges is, és könnyen maffiózók markába kerülhet az ember, családostól. Én láttam már családot emiatt mindent elveszíteni.
Első a saját elhetározás, anélkül nem megy. Létezik a leszokáshoz gyógyszeres segítség és pszichoterápia (utóbbi drága), leghatékonyabb a kettő együtt.
Egyszer volt, holnem volt, volt egyszer egy embör. Ez az embör egyszer több, mint egyhavi fizuját megnyerte egy gépen, azonnal beleszeretett a gépbe. Tervezgette a közös jövőjüket, milyen boldogok is lesznek ők együtt. Alig aludt egész éjjel a nagy izgalomtól, amit a nagy találkozás váltott ki belőle. Másnap munka után rohant a kedveséhez, alig várta, hogy újra láthassa. A randinak az lett a vége, hogy amit előző nap nyert, azt egy-az egybe vissza is dobta a gépbe. Akkor a mi hősünk rájött, hogy a gépek ugyanolyanok, mint a nők. "Az asszony ingatag, ugy hajlik, mint a nád". Ennek az okosnak éppen nem nevezhető embörnek azért mégiscsak volt annyi esze, hogy legalább a saját kárán tanuljon. Azóta sem a gépekben, sem a nőkben nem bízik.
Itt a vége, fuss el véle.:)
Kocsmában dolgozom,látom hogy mindenféle ember gépezik.Szegényebb tehetősebb doktorált vagy épp analfabéta.Nem ezek alapján lehet kategorizálni.Azt hallottam anno,hogy valami lelki probléma lakozik mögötte alapesetben.Ezt kell kiküszöbölni,szerintem nem az állandó veszekedés oldja meg sőt inkább együtt kell egy párnak ezt megoldania.
Biztosan nehéz és gondolom anyagilag ez nagyon sok pénz,de az illetőnek kicsit erősebb jellemmel kell birnia és bizni önmagában.Szeretném ha sikerülne és kivánom hogy igy legyen.
Rendes, hétköznapi ember lett. Eljárt focizni a barátaival, s remek férje lett az addig érte aggódó feleségének, aki 20 éves házassági évfordulójukon megajándékozta a 3. gyerekükkel.
S még máig is élnek...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet leszoktatni párunkat az ivásról?
- Hogyan lehet leszoktatni egy egyébként nagyon jámbor jóravaló macskát arról, hogy elkapja a rigókat?
- Hogyan lehetne 8 hónapos spániel kölyökkutyát leszoktatni, hogy ne kaparja a bejárati ajtót?
- Hogyan lehet leszoktatni a cicát arról, hogy megrágja a vezetékeket?
- Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy kapunyitáskor kiszökjön a lábunk mellett?
- Hogyan lehetne leszoktatni a barátomat a durcáskodásról?