Hogyan lehetne 8 hónapos spániel kölyökkutyát leszoktatni, hogy ne kaparja a bejárati ajtót? (tudásbázis)
tegnap hoztunk el egy takaros háztól egy spánielt. Jól érzi magát, visszük mindenfelé sétálni, de nagyon félős és NEM MER PISILNI!
Adjatok 5leteket légyszi!köszi!
Sajnos ismerem a problémát, nálunk is "elfogyott" már a fél bejárati ajtó :)
Helyesebben csak az ajtó tok, és az is alul, mert kicsi a kutya. A párom most felfúrt rá egy szögvasat, majd tavasszal komolyabban megpreparálja. Valami hasonló megoldást tudnék javasolni, mondjuk alumínium lemezt, azt szegény kutyus kaparhatja...
Az én tapasztalatom szerint egy kutya nem megy állandóan ki vagy be....
Napirendet kéne kialakítani neki, foglalkozni vele.
Továbbra is azt mondom, hogy nem télen kellene kiszoktatni....
Most jelen pillanatban egy máltai selyem pincsim van, na ez is akaratos, azt csinál amit akar, hiába veszekszem fenyegetem nem érdekli. De rettentő szeretetéhes.
A spániel pedig nagyon nagyon akaratos, nem fogad szót, és veszélyes is volt. A barátnőmnek volt, még a gazdit is megharapta, nem is egyszer. Nagyon veszélyesek. A végén mér el kellett altatni, mert mikor ment valaki felé már harapott is.
hát, nekem is sikerült már pár nagyonis jólnevelt kutyát összehozni, ő is 12 éve foglalkozik velük :D
csak tud valamit..
azon szoktam vihogni, hogy mindenki a yorkira: de édes, kis pici, vegyünk a gyereknek... ahhhha...
pláne gyereknek való kutya :S
őszinte lehetek? én alapban (ha én venném) nem vennék spánielt, yorkit, semmilyen terriert, még véletlenül sem.
Anno a pasimat majdnem kivágtam, amikor megláttam a yorkit amit NEKEM vett (a boxermániám mellé pont illik) .... tudtam, hogy ez lesz :S
Sajna eddig nem, mivel sokat foglalkoztak vele, de sok volt a gond és azért adták el.
És most a változás nagyon rossz neki, de én lakásban nem akarom tartani. Sajnálom szegényt, de valahogy le kell szoktatni róla, hogy néhe egyedül is kell lennie.
:D:D
ismerem :) barátnőm is vagy 80x próbálta kirakni a kutyát :D
én abban reménykedem, hogy egy yorki csak kelleni fog valakinek :D
Nekem a 2 éves shar-pei-em csinálja... ezért kinnt van szegény ebben a hidegben is, pedig lehetne a jó meleg lakásban. Csak szegény társa is kinnt van vele, pedig ő nem kaparja:)
Nem lehet leszoktatni, mert hiányzunk neki és utánunk akar jönni. Pedig ha valahogy lehetne...
Nálunk az elajándékozás sem jött össze. Olyan jó híruk van már a spánieleknek, hogy senkinek nem kellett. :(
Ja! És ahogy öregszenek egy dilisebbek lesznek. Ez ha besötétedik elkezd ugatni és addig ugat amíg nem kap enni! Ha előbb etetjük akkor is újra rákezd sötétedéskor. Agybaj! :(
Szerintem tök normális, jelzi, hogy be vagy ki akar menni.
Ne télen akard kiszoktatni, pláne ilyen hidegben.
Sehogy! :( Sajnos... Tapasztalat!
Az én spanim már 8 éves de még mindig nem tudtam kiverni a fejéből. 2 ajtó bánja. :(
Végül elkerítettük az ajtót egy kiskapuval jobb híján.
További ajánlott fórumok:
- Számítógép függő lett a férjem, hogy lehetne leszoktatni róla?
- Harap a kutya játékból - hogy lehetne leszoktatni?
- Hogy lehetne leszoktatni egy hároméves gyereket az éjjeli pelenkáról?
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?
- Hogyan lehetne leszoktatni a barátomat a durcáskodásról?
- Hogyan lehet leszoktatni a kölyökkutyámat az erős harapásról és ugrálásról?