Hogyan lehet kivenni a tintát nagyon finom műbőrből? (tudásbázis)
Köszönöm szépen a kedves és hasznos tanácsokat,de már nincs meg az a táska,ami tintás lett.Sajnos nem sikerült megmenteni annó. :(
Azért köszönöm.
Szép napot nektek!
a műbor kényes, aki ezt kérdezte, biztos komolyan kérné a segítséget - az ecet, hypo ilyenre nem való,pontosan a maró hatásuk miatt, az egész anyagot tönkretenni.
Javaslat: sampon (lehetőleg illatmentes,esetleg kamillás a legjobb) vagy folyékony mosószer picit öntsél a foltra, ha megszáradt és kijött,szokásos módon tisztítsad ki, ha nem jött ki, a samponos vagy folyékony mosószeres vízben áztasd a holmit néhány órán vagy egy éjszakán át, majd öblítsd át mosószer-mentes vízben (hidegben) és mosd ki úgy,ahogy szoktad. Esetleg a Vanishel próbálkozhatsz, ha nem nagyon színes az anyag,vagy nem látható helyen van a folt - a tintát biztos,hogy kiveszi, de ilyen anyagon még nem próbáltam, de ezt a szert mindenképpen langyos vízbe tedd,abba a foltos holmit, a foltra közvetlenül ezt ne használd, mert akkor előfordulhat, hogy nemcsak a foltot veszik ki a mosószer! Remélem,segítettem és még nem későn,de csak most olvastam az írásodat. Majd írd meg,sikerült-e, ha nem,még egy könyvben utánanézek,de ne haragudj,most már nincs kedvem olvasgatni,mert eléggé fáradt,álmos vagyok már.
Szia, Éva (methy)
Ecetes ollóval!!!
Ez volt a vicc része.
A tinta ami valószinűleg golyóstollból való a műbőrből nem szedhető ki. Talán egy kis szappannal meg szivaccsal meg lehet halványitani de végleg eltüntetni nem lehet.
körbe kell vágni :DD
Anyukám a régi jó háziasszony tanácsolta :)
Sehol egy hozzáértő háziasszony?
Nagyon jó lenne,ha valaki tudná a választ.Manócskáim összefirkálták az új táskámat,és a vaj színen nem mutat az a sok toll firka.
SOS
További ajánlott fórumok:
- Beleszorult egyik poharam a másikba. Hogy tudom kivenni?
- Buszon utazva miért kell kivenni a gyermeket a babakocsiból?
- 6éves lányomnak nagyon mozog az alsó 2foga. Próbáljuk kivenni vagy várjunk mig kiesik magától?
- Mikor érdemes kivenni a kiságyból a kiszedhető 2 lécet, hogy a gyerek önállóan tudjon ki-bemászni?
- Milyen lehetőségem van 80 ezer ft-os fizetés mellett? Garzon lakást szeretnék kivenni, de nagyon drágák.
- Fehér műbőrből a golyóstoll-firkát mivel tudnám eltüntetni?