Hogyan lehet eltűntetni a penészt a szilikonról zuhanykabinoknál? (beszélgetés)
Sziasztok!
Persze a legegyszerűbb, ha nem hanyagolod el, de ha már megtörtént akkor a következő módon eltüntetheted.Előre szólok, legalább 1-2 nap kell neki, attól függően hányszor kened be.Én ezt most játszom el másodszor, tehát van vele tapasztalatom.
Első lépés: alaposan vizkőtelenitsd le a penészes fugarészt.Jól öblitsd le, majd töröld mindenhol százra a területet mindenhol. nN follyon a viz a csempéről, üvegről se a kezelendő szilikonos részre.
Második lépés: Ha már száraz a terület, folyass TÖMÉNY Domestost, és ne hasonlót! a penészes részekre, hogy tocsogjon rajta. VIZET vagy VIZES SZIVACSOT NE HASZNÁLJ, mert higitja a szert.ezt hagyd rajta órákig, időnkét ha lefoly a penészfoltokról, rossz száraz fogkefével terelgesd vissza a Domesztoszt a kezelendő helyre.Ezt minél többször ismételd a nap folyamán.Rakhatsz rá friss Domit is még. Kb estére, ha többször visszakened és viz nem éri, gyönyörű új fehér szilikonod lesz. Másnap, ha még nem tökéletes, folytathatod: szárazra törlés, tömény sűrű Domestos rá, többször visszakenni, ha "lemászik". Ha rászárad, tegyél rá új adagot.Tökéletes lesz! Kicsi kitartás az kell hozzá.
Szia!
Tetőterű a fürdőszoba, és hagyományos a berendezés, ami alatt fa padlót, tapétás falakat és állandóan nyitott tetőablakot értek. Csak a zuhanykabin az olyan felület a fürdőnkben, amin lehet párakicsapódás. / és sajna van is./ Állandóan nyitva van az ajtaja, ha nem használjuk, de így is megjelent a penész a szilikon alatt.
Sziasztok!
Én is kipróbáltam már mindent, és nem segített. A szilikon ALATT van a penész, ott nem tudom kisikálni, pedig amúgy kétnaponta mosom a kabint a vízkő miatt. Csak pengével jön ki, de ujratömítés után kb. egy hónap, és megjelenik megint. Sajnos olyan "nagyon jó tervezésű" a kabin, hogy ha nem folyik ki a szilikon kicsit a peremen túlra, dől a víz belőle mindenhonnan. Én már feladtam. Vaskádat kértem karácsonyra. :(((((
sziasztok!
Ágika30 mi az a knauf?
a rendszeres heti 1* takarítás melett van olyan rész ahol van fekete penész folt a szilikonban.
Akkor jól van ha sikerült.Nekem nincs gondom
ezzel.Bár én mindig Cillittel szoktam sikálni
lehet azért????Na mindeggy.
Én is heti 1szer takarítom a kabint, mint már írtam lejjebb két éves a szilo rajta. Azt hiába kapargatom kefével, egyrészt nem jön le, másrészt csak a szilikont cseszed szét vele, ha meg beszivárog a kabin alá a víz,akkor b..od, mert átázik a fal és akkor lehet kibontani az egész kabint!
Amúgy tényleg csillog villog mindenhol,csak ezek a fekete pöttyök voltak irritálóak. De most már sikeresen kifehéredett ismét!
Na ezt jól megfogalmaztam bocsi.
Remélem azért értitek
Igen kimondottan azt,mert sajna az ilyen
hogy kell kétszer,mert rajta ragad és nehéz
lesikálni.Egyébként én is örülök ha heti
egyszer.Félre ne érts nem azért írtam ezt
mert fikázni akarok,csak segíteni próbálok
Legalább 2x?!? Mi örülünk ha a heti 1 nagytakarítást tudjuk tartani :)
Vagy akkor te csak kimondottan a szilot sikálod meg min. 2x egy héten?
Hát én nem tudom ti hogy vagytok vele
de én minden héten tiszttítom legalább
kétszer és nekem simán lejön.Ha rendszeresen
takarítjátok szerintem mindennel lejön
Nem árt a domestos :) Viszont a körömkefe a szilonak igen :D
Nálunk először szépen ment lefelé a különböző vegyszerek és körömkefe kompozícióktól a penész, majd később követte a sziló is :)Az újra szilózás tényleg rém egyszerű és nem drága.
Viszont tavasz óta használom az Ultra Savo-t! Igaz a szilikonon még nem próbáltam, de festet falon, tapétán, ablakon, fán meg minden máson igen és eltüntette mindenhonnan! Csak bepermeteztem és kész. Száradás után nyoma sincs a dolognak.
Fán vigyázzatok vele! :S Rajta van, hogy nem is lehet használni rajta csak én nem voltam figyelmes és bizony nem csak a penész, hanem a lakk is lejött :( Szerencsére párom ért az asztalos munkákhoz :D (és a penész is eltűnt, pedig bele volt ivódva a fába)
nem!
Nekem zuhanykabin van,akril tálcával én is domesztosszal szoktam fertőtleníteni. Viszont az a csúnya fekete foltok sehogy se akarnak eltűnni.
További ajánlott fórumok:
- Pattanás utáni hegeket hogyan lehetne eltüntetni?
- Vastag comb, vékony derék! Hogyan lehet eltüntetni a zsírocskákat, a belsőcombról? Minél hamarabb!:D
- Hogy lehet herpeszt minél gyorsabban eltüntetni?
- Mivel lehet eltüntetni a fürdőből a penészt?
- A penészt a panelból hogyan tudnám eltüntetni végleg? Okosok azt mondják majd eltűnik, ha külső szigetelés rajta lesz és addig?
- Penészt szívtunk a porszívóval és a cső nagyon büdös maradt, hogy tudom eltüntetni?