Hogyan lehet egy értetlen embert "leszerelni"? (beszélgetés)
na, tök jól leírtad.
Csak annyi, hogynemcsak az ügynökök.. mondjuk egy szobafestő mázoló, egy asztalos, egy magántanár, egy gyógymasszőr, egy műkörmös, egy fodrász, egy könmyvelő... Sorolhatnék rengeteg hasonló foglalkozást amit egyénileg is lehet végezni, nem csak főnökkel. És akár nem is maga adja tovább a számát, hanem az ügyfelek adják egymásnak, ajánlásként.
A katantakat meg sajnos, tényleg nem lehet mindig elkerülni. Konkrétan elég ha emberek közé megyünk. Van hogy valaki csak rosszkor van rossz helyen. Akkor hibás minek ment ki a lakásból ? (ez nem neked, csak a felvetésre, hogy ki hibás)
.. szóval jól összefoglaltad, köszi.
Hát aki pl kisvállalkozást visz, vagy emberekkel dolgozik, stb... hát úton útfélen megadja a számát... luxus lenne pl saját vállakozásban 2 telefont üzemeltetni...
az a baj, az egésszel amit mndasz, hogy nem mndeki válthat számot. Persze egyszerű.. De sokan nem tehetik meg. Mert akkor munkát is válthatnának egyből...
de hidd el, hogy a telefonszámnak semmi köze a zaklatáshoz. ezzel az erővel te is hibás vagy, miért adtad meg a férjednek a telefonszámodat? :) ugye, milyen ostoba számonkérés lenne? természetes, hogy a férjed ismerte a számodat, tudta a lakcímeteket. szerintem kevés emberre jellemző, hogy vadidegeneknek osztogatja folyamatosan a telefonszámát, persze az ügynökök lehetnek ilyenek, de nekik a munkájuk miatt kell. attól még nem lenne normális, hogy valaki elkezdi zaklatni őket, és nem ők a hibásak, hogy minek adják meg a számukat
általánosságban azért elmondható, az ember olyasvalakinek adja meg a számát, akivel bármilyen kapcsolata van. lehet az egy sima, egyszeri randi is, ahol minimum megadod a számodat, hogy ha valaki mégsem ér rá a randi időpontjában, akkor értesíteni tudja a másikat. alapvető udvariasság és minimális elvárás. attól még egy ilyen emberből is lehet zaklató :) a hülyéket, őrülteket nem tudod elkerülni, ha az utadba akadnak, mert nincs a homlokukra írva, hogy elsőre láthasd, és még az is kifordulhat magából, aki sok évig normálisan viselkedett
Nem kavartad fel, nem is haragudtam érte, hogy leirtad a véleményed, csak elhamarkodottnak ítéltem.
Nem irigyellek téged / titeket sem. Szerencsére nálunk nem fajult a dolog személye zaklatásig, igaz, azt sem tudja hol lakom, hisz azóta el is költöztünk másik településre, és a címemet tényleg csak a család, és a legközelebbi barátok tudják.
A telefonszámmal nem vagyok ilyen szerencsés, hiszen a privát telefonom volt a céges telefonom.
Azzal egyet értek, hogy tényleg vannak olyan emberek, akik a közösségi oldalakon is Kiirják a számukat, és szó szerint mindenkinek megadják. Nem tartozom ezek közé.
gratulálok, ez bizony elmés megállapítás volt, hogy az a hibás, akit zaklatnak :) aki telefonon zaklatja a másikat, az csak unalmában és/vagy agyi deformitásában teszi, ha a férjednek elég volt egy számcsere, nem is érdekelted igazán, csak piszkálni akart
nehogymár egy telefonszám akkora nagy durranás legyen, ha valaki zaklatni akar, az telefonszám és telefon nélkül is megteszi. egy normális embernek megmondod, hogy nem akarsz tőle semmit, ne keressen, és békén hagy. a zakkant meg nem, a beteg és veszélyes meg telefon nélkül is a nyakadra járhat
Igen ez szép és jó. Titkositva van minden telefonszámom, akár vonalas, akár mobil. De!
Tudod vannak olyan munkakörök, munkák, ahol bizony sok helyen meg kell adni a számot. Terhességem előtt ilyen volt. Páromnak mai napig ilyen, szó szerint csak az nem tudja a számát, aki nem akarja. Van, amikor hétvégén, este, nyaralás alatt Stb keresik munkaügyben, ráadásul elég gyakran. Nálam is előfordult ilyen. Ezt elfogadtuk, megtanultunk vele együtt élni.
Annyira viszont nem állunk fergetegesen anyagilag, hogy külön tartsak/tartsunk "munkás", és "baráti" telefont.
Lehet nálad ennyire egyszerű volt, hogy szinte senkinek nem adtad meg a számod, nekem eddig nem. Akitől az "új" számomat nagy valószínűség szerint megszerezte, ahhoz az illetőhöz is munkakapcsolat fűzött.
Minden esetre ez talán most megoldódni látszik, ha az új helyemen kapok céges telefont, és lesz módom lecserélni a privát számom, amit "őrizhetek féltett kincsként", s csak ott és annak kell megadni, akinek teszem azt szeretném.
Amúgy Köszönöm a véleményt, hozzászólást. Kiabálás nélkül is értettem volna.
Köszönöm, ezt nem merném bevállalni, mert még azt hinné, érdeklődöm iránta.
Szerencsére ma csendben volt, tegnap is csak egyszer keresett.
Fogjatok össze a pároddal és esténként közösen, egymás előtt, megbeszélve az időpontot és a szöveget, felváltva írjatok neki sms-t, vagy hívjátok fel, de csak csörgésig.
Látni fogja, hogy te vagy, felveszi, ha akarja, ha nem, akkor meg idegesíti, és abbahagyja, miután elege lesz neki is. talán.
Úgy látszik nem olvastad figyelmesen.
Annyi a probléma, hogy baromira unom, hogy x időközönként felbukkan, hívogat, csörget, smseket küldözget.
Igen. Teljes mellszélességgel vállalom, hogy csak csok volt köztünk és flört kb 6 éve.
Viszont eddig semmilyen próbálkozás Nem járt sikerrel, hogy ne csak ideig - óráig felejtse el A létezésem, hanem végleg. Párom tud róla, de eddig nem akartam "ráuszítani", mert a végén még ő szívná meg, mert megüti. (na meg bennem volt, hogy megy ez nekem egyedül is, de be kell látnom, kevés vagyok).
A bnőjének meg az lett beadva, hogy én zaklatom, meg én tettem tönkre neki a kapcsolatait az évek alatt. (onnan tudom, hogy a csaj írt nekem, hogy ezt nem fogom tudni tönkretenni, ne is próbáljam, foglalkozzam a pasimmal. Mire válaszoltam volna, tiltott...) innentől kezdve ha én boritok, azzal ő nem bukik, mert "megint csak tönkre akarom tenni a kapcsolatát", pedig Isten lássa lelkem, éljenek a legnagyobb boldogságban, és egyetértésben, csak engem felejtsenek el. Egy életre!!!
Ha te teljes mellszélességgel vállalod, hogy nem volt köztetek semmi és ezt a semmit a párodnak is elmondtad, akkor nem értem a problémádat.
Ráadásul úgy, hogy ennek az "éretlen embernek" is kapcsolata van, vagyis ha te borítanád a kakaót, akkor ő is veszíthetne.
Sajnos sikerült.
Ha előre tudom, még a bemutatkozás előtt sarkon fordulok.
További ajánlott fórumok:
- Ismersz a környezetedben SÓHER embert? Hogy lehet őket elviselni? Megváltoznak valaha?
- Hogy lehet tapintatosan leépíteni egy ilyen embert?
- Hogy lehet jövedelem nélkül hagyni egy nyugdíj előtt álló idős embert?
- Mit lehet csinálni, hogy lehetne feldobni egy kissé depis embert, aki utálja az életét?
- Hogyan lehet egy depressziós embert optimistává "alakítani"?
- Az orvosok kicsit értetlenül nézik a leleteimet! Mit lehet tenni?