Nekem bejelentett munkaviszonyom volt, másfél hónap munkabérrel tartoznak. Hagytam fizetési határidőt, de nem értem el vele semmit. Mit lehet ilyen helyzetben csinálni? Munkaügyi bíróságon tegyek feljelentést?
Ha jól gondolom akkor nem volt munkaszerződés, ugye? Apukámnak potom 5 helyről tartoznak, a legrégebbiről 5 éve 200-400 ezer ft-nyi összeggel. Mindenhol a "jövő héten kapod a bért, most adok 20ezret" elv működött, amíg be nem adták a kulcsot a munkavállalók. A vállalkozó szedett össze másik csapatot, pár hónapig fizet, aztán megjátssza ugyanezt. Munkaszerződés nincs, feketén megy az egész. A pénzt ilyenkor bebukják sajnos, mert törvényileg sem tudják kikényszeríteni, sőt rosszabbul járnak, ha feljelentik, hiszen feketén dolgozni büntetendő. A kétajtós szekrényekről meg annyit, hogy a fővállalkozónak magának mindig több a bútor a baráti körben, mint a munkavállalónak, és nagyon vissza tud ütni a dolog (konkrétan apu egyik munkatársát úgy megverték az utcán sötétben, hogy kórházba került, pénz nem lett belőle, és sajnos senki nem tudja kik voltak...)
Szerzel egy naaagy fekete autót naaagy kopasz bácsikkal és megálltok a fővállalkozó otthona előtt úgy, h lehetőleg se autóval, se gyalog ne tudjon kijönni a házból, úgy, h beléjük ne ütközne. Közterületen való parkolás és ácsorgás nem bűncselekmény. Fizetni fog.
Néhány szekrény ajtó kiséretében beijeszted, nem biztos hogy te jól jársz , de az adós sem alszik nyugodtan..Aztán hátha mert ha ennyiben hagyjátok azt hiszik ezek hogy mindíg meglehet csinálni...Én ezt az alválalkozói baromságot szüntetném meg....