Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan legyenek barátaim felnőttként? fórum

Hogyan legyenek barátaim felnőttként? (beszélgetés)

1 2
31. 55Judit (válaszként erre: 30. - Érdekes73)
dec. 24. 15:25

Ilyen is lehet, sok félék vagyunk.

Olyan is van hogy valaki megtisztelve érzi magát ha bizalmasan megosztanak vele valamit. De olyan is akad, hogy visszaélnek a bizalommal.

30. Érdekes73 (válaszként erre: 26. - 55Judit)
dec. 24. 15:03
Fura dolog ez. Szerintem mindenkivel előfordult már hogy egy ismerőse ( nem barát )elmesélt neki személyes dolgokat . Ezután az ismerős inkább kerülte esetleg nem is köszönt mert megbánta vagy szégyellte miket mondott el.
29. f6bc3125a2 (válaszként erre: 26. - 55Judit)
dec. 24. 09:18
Nekem nincs szükségem rá, hogy mindenről beszéljek, mindenbe beavassak valakit. Van, ami magánügy. De... Ha megtenném, azzal sem adnék fegyvert a kezükbe, mert szerintem nincs olyan ügyem, amit szégyellni kell, amivel keresztbe tehetnének. Vagy tudnám úgy tálalni, hogy ne vessen rossz fényt rám. :D De kíváncsi vagyok, hogy te miért gondolod másképp.
28. f6bc3125a2 (válaszként erre: 26. - 55Judit)
dec. 24. 08:29
Nem hiszek ebben. Ha mondjuk elmondom valakinek, hogy beteg vagyok, rossz volt a gyerekkorom, mit kezd az információval? Ha elárulom, hogy megromlott a párkapcsolatom, vagy szeretőt tartok, esetleg elástam valakit a kertben, azt felhasználhatja ellenem, de ezek nem tartoznak senkire, úgyhogy megtartom magamnak.
dec. 24. 07:43

Hogyan legyenek barátaid felnőttként?

Ürülj neki ha lesz 1.

Egymás megismerése nagyon hosszú folyamat. Majd valamikor, nagyon soká szerencsével a barátság is kialakulhat.

26. 55Judit (válaszként erre: 25. - F6bc3125a2)
dec. 24. 07:40
Bizalmasnak lenni valakihez annyit jelent, mint fegyvert adni a kezébe önmagunk ellen.
25. f6bc3125a2 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 24. 06:29
Bizalmatlanság... Én is alapból bizalmatlan vagyok, de ez nem kell, hogy akadály legyen. Van olyan titkod, amit fel tudnak használni ellened, zűrös ügyeid? :D Vagy miért muszáj megbízni az emberekben ahhoz, hogy beszélgess velük, jól érezd magad a társaságukban? Mit veszíthetsz, ha a problémáidról beszélsz? Árthatnak neked? Megbánthatnak, ennyit tehetnek szerintem. Mitől tartasz?
24. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 23. 21:08
Mindig nyílnak itt is barát kereső fórumok egy próbát megér . Hány éves vagy ?
dec. 23. 17:47
Sehogy. Mai világ már nem erről szól. Itt a Hoxán is probáltam beszélgetni, ahogy a mondás is tartja minden csoda három napig tart.
22. Szilvi183 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 23. 15:17
Hasonló módon nőttem fel én is, többnyire idősebb emberek voltak körülöttem és még a mai napig nehézséget okoz a barátkozás. Másokban megbízni, illetve megnyílni előttük. Egyébként pont ebből kifolyólag én is nyitott vagyok az új barátságokra. Ha van kedved beszélgetni, írj rám :)
21. globus (válaszként erre: 18. - Channa*)
dec. 22. 17:28
Utolsót én borítottam a lelki szemetes miatt. Többet nem írnék róla, ha ilyen van, inkább a semmi.
dec. 22. 16:54

Próbáld meg tinderen....

Nem mindenki társat keres, anno én ott találtam meg egyik barinőm, vidékről költözött fel, ő is barátokat keresett... sosem tudhatod 😉

dec. 22. 14:54
Sehogy :D
dec. 22. 13:44

Nem tudom, hogy kell csinálni. Van abban valami, amit Timi ír.

Nekem vannak barátaim, de valóban mind olyan, akiket már gyerekkorom óta ismerek, azaz inkább úgy mondanám, hogy 20 éves korom előtt ismertem mindet.

Később is alakultak/alakulnak nagyon jó viszonyok, pl. kollégákkal, de ők sosem fognak a legjobb barátaim közé tartozni. Mondom ezt úgy, hogy van olyan férfi kollégám jelenleg is több (három), akikkel az elmúlt 20 évben dolgoztam/dolgozom egy/több helyen. Elvileg mindent tudunk egymásról, bármit elmondhatunk egymásnak, de velük, pl. az otthonunkban csak ritkán jövünk össze, pedig a társaink is ismerik őket (látták már őket, akár találkoztak is rövid időre), de addig, hogy együtt házibulizzunk nem hiszem, hogy eljutunk bármikor.

Egy barátságnál az a lényeg, hogy az első időben, tudjatok együtt szórakozni, legyenek közös pontok (érdeklődés), hogy tudjatok beszélgetni, aztán majd az idő elteltével, jöhetnek a problémák közös átbeszélése is, esetleg, közös megoldások.

Sokan azt hiszik, hogy a barát=lelki szemetes ládával. De ez nem így van! Nem szabad másokat terhelni azonnal ezekkel. Ha a barátság elmélyül, akkor tuti, hogy eljön majd ennek is az ideje.

Az én barátaimmal, még annak idején, együtt játszottunk, együtt jártunk edzésre, szakkörre, majd szórakozni (discó, buli, stb.), aztán jöttek a párkapcsolatok, de mindig ott voltunk egymásnak, akár egy jó buli erejéig, vagy bármilyen probléma, történés esetén is (házasság, gyerek születés, halál, munkanélküliség, stb.)

Tehát, minden bele, majd alakulnak a dolgok! Nyiss az emberek felé.

17. f6bc3125a2 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 10:17
Először is hidd el magadról, hogy jó barátja lehetnél valakinek, jól járnának veled. Tudatosítsd magadban a jó tulajdonságaidat, hogy jó legyen a kisugárzásod. Ne félj az emberektől.
dec. 22. 09:31

"Ez utóbbi nem azért érdekes..."

Kicsit félrecsúszott ez mondat, javítom:

Ez utóbbi nem azért érdekes, mert valaki mondta, hanem azért, mert a "barátkozásunk" során még annyi fáradságot se vett magának, hogy megismerjen, és rávegye magát arra, hogy amit "szeretetéhség"-nek lát bennem, azt valami pozitívabbra változtassa magában, ha rám gondol.

15. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 09:25

Ehhez szerencse is kell.

Én - felnőttként - több rossz tapasztalatot szereztem a barátkozásaim során, mint jót.

(Hallottam is párszor olyanokat, hogy "túl jószívű vagyok", azért. Mármint a hátam mögött mondott ilyet egy potenciális majdnem-barát. Egy másik pedig még ennél is cifrábbat, miszerint "szeretetéhes" volnék... Ez utóbbi nem azért érdekes, ment valaki mondta, hanem azért, mert a "barátkozásunk során még annyi fáradságot se vett magának, hogy megismerjen, és rávegye magát arra, hogy amit "szeretetéhség"-nek lát bennem, az az ő irigységének, no meg az én naivitásomnak a "tükre".)

Sok szerencsét kívánok ahhoz, hogy találj magadnak barátokat!

14. f6bc3125a2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 09:10
Nem úgy kell barátkozni, hogy rögtön megbízol az illetőben, és kiteregeted a magánéleted, hanem vidámnak, közvetlennek kell lenni. Habár nekem úgy lett valaki a legjobb barátnőm. :D Hi5-on (régen) kezdődött, de ismertük egymást látásból. Írtam egy commentet a fotója alá, pedig nem szokásom hízelegni. :D De tényleg tetszett. Művészi fotó volt. Erre küldött egy üzenetet, hogy beülhetnénk egy teára valamikor. Gyorsan egymásra hangolódtunk. Én se veled, se nélküled "kapcsolatban" voltam valakivel. Ő pedig szerelmes volt valakibe, aki ugyanazt a játékot játszotta vele. Kiderült, hogy a két valaki legjobb barátok. :D Jól kibeszéltük őket. Ő bízott meg bennem először. Sokáig tartott a barátságunk. A távolság miatt lett vége. Mindketten elköltöztünk a szülővárosunkból.
13. okoskodó (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 09:05
Nem tudom ki vagy és hány éves, el vagy keseredve ez látható, viszont megtetted az első lépést, igaz ezúttal még anonim, de ez is egyfajta kommunikáció. Vendéglátásban dolgozol. Légy vidám, mosolyogj! Akarj többet adni, válaszul Te is többet kapsz majd. Nem könnyű legyűrni a bezártságot, de a barátságot nem kell erőltetni, az vagy van, vagy nincs, ha viszont beszélgetni szeretnél, az is egy formája, ha ide kiírod a bánatodat. Nagyon sokan lesznek majd, akik gúnyolódni fognak, akik észt osztanak, ne törődj velük. Amíg anonim vagy Te döntöd el mit fogadsz be, ha pedig már felvállalod magadat, tedd úgy, hogy szelektálj. Válaszd meg saját magad, kinek érdemes válaszolni, a többi kialakul.
12. timycat (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 09:04

Engem is így neveltek. Hatalmas teher. Önismeret és önbizalom az első, aztán tudsz továbblépni, nyitni kifelé. Én mindig csodáltam a közvetlen embereket, akik pillanatok alatt bárkivel le tudnak állni tök természetesen beszélgetni. Férjem ilyen, én tőle lestem el egy csomó fogást. De az enyém betanult, az övé természetes és ez kiütközik, pl van akit évek óta, családjára is kiterjedően ismerek és negyedannyira sem nyílt meg nekem, mint férjemnek 2 rövid találkozó után. Számomra hihetetlen.

Szóval nem egyszerű feladat az biztos. Ahogy felnőttként barátkozni sem. Tapasztalatom szerint felnőttként már nem is lesznek olyan mély barátságok, mint a gyerekkoriak. Egyszerűen hiányzik a közös "eredet". Ezért kár ideákat kergetni. Értsd jól, de felnőttként "érdekbarátságok" születnek, pl mert egy helyen dolgozunk, egy helyre járnak a gyerekek, egy helyen lakunk stb., de ha ez a közös pont megszűnik, elkopik a barátság is.

Ebben még férjem sem kivétel, a gyerekkori, katonakori- vagy egyetemi barátságai sokkal erősebbek mint a felnőttkoriak.

11. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 08:58

Felismertem saját magamat az írásodban, ezért együtt érzek veled.

Az elsődleges probléma az, hogy a gyerekkorunkban megéltek miatt szerintem nem tudtunk megfelelően szocializálódni. Vannak ismerőseink akikkel néha lehet beszélgetni többnyire a semmiről, és kb. ennyi.

Na, inkább csak magamról írok, nehogy megbántsalak valamivel.

Én is jó embernek gondolom magam. Tele vagyok jó indulattal, segítőszándékkal, soha nem ártanék, stb.

Kívülállóként könnyű azt a tanácsot adni hogy menjünk hasonló érdeklődésikörű emberek közé (mert más problémájára csikkzsebből egyszerű előkapni egy megoldást), de nem biztos még az se hogy a tágabb környezetünkben is találnánk ilyet. Meglehet, nehezen is kapcsolódunk másokhoz a korai szocializációs problémánk miatt.

Én is csak azt tudom egyébként mondani, ha érzel késztetést arra hogy hozzád hasonló érdeklődésikörű emberek társaságába menj, akkor próba-szerencse. Máshogy nem lehet kapcsolódni.

Az én esetemben ez nem valósítható meg sajnos.

10. Amaunet (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 08:54

Ismerkedni, beszélgetni másokkal. Érdeklődni irántuk.

Ben feltétlen kell rögtön bizalmat adni mindenkinek. Ez egy folyamat.

9. Zitu2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 08:18
Járj el pl. táncolni vagy kosarat fonni vagy bárhova ahol hasonló érdeklődésű emberek vannak. Előbb-utóbb szimpatikus leszel valakinek .
dec. 22. 08:14
Úgy, hogy mostmár felnőtt vagy, és tudatosan tudsz cselekedni. Ha felismered, hogy mi okoz nehézséget, az fél siker. Amúgy a barátkozás sem azt jelenti, hogy azonnal megbízol mindenkiben válogatás nélkül.
dec. 22. 08:04
Bizalmatlanságot akartam írni.
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Amaunet)
dec. 22. 08:04
És hogyan győztem le a bizalmatlansági ha ezt tanultam gyerekként :(
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Amaunet)
dec. 22. 08:03
Kedves Amaunet! Vendéglátásban dolgozom sok rendezvényt bonyolítunk le nincs időm semmire :( hétvégén van de azzal töltöm amit hétközben nem tudok befejezni. Kb munka és otthon az életem.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Ágio8405)
dec. 22. 07:59
Kedves Ágio! Nem tudom hogyan kezdjek neki :(
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 07:51

Magadban kell ezt a bizalmatlanságot legyőzni, nyitni az emberek felé.

Milyen rendezvényekre, közösségi helyekre jársz?

2. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 22. 07:48
Ez nehéz kérdés így. Erre szerintem nincs recept vagy praktika, csak úgy kialakul.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook