Hogyan küzdjem le az édesség utáni vágyam? (tudásbázis)
Én meg az ésszerű kalóriacsökkenzést.
Ezzel fogytam 85-ről 55 kilóra, és 1 éve tartom.
Öe hány kiló vagy?
En alapvetoen a bojtolest javaslom, ilyenkor a szervezet atall zsir alapu uzemmodra, az energiafelhasznalas megmarad, sot no. Maskeppen fogalmazva: a metabolizmus nem serul.
Igy nincs esely jojo effektusra.
A baj a kaloriacsokkentesen alapulo taplalkozassal van, evmbben az esetben a szervezet metabolizmusa serul, az energiafelhasznalas idovel hozzaigazodik a bevitt taplalekhoz. A metabolizmus serul es jojo effektus alakul ki, ha az ember visszater egy normal kaloriabevitelhez.
Az extrem alacsony kaloriabevitel (500) nem tudom, hogy mukodik pontosan, de feltetelezem, a bojthoz allhat kozelebb.
En szemely szerint a bojtot javaslom, az egyertelmubb.
En ugy olvastam, kiserletekkel igazoltak, hogy az edesseg (vagy altalaban kulonfele etel utani vagy) egyszeruen bojttel vagy 500 kaloria / nap alatti taplalkozassal konnyen lekuzdheto. A sima kaloriacsokkentes (pl. 1200 kaloria / nap) nem segit.
Az ehseget okozo hormon szintje bojtoles alatt csokken (a szervezet atall a szervezetben elraktarozott zsir elegetesere, ezert nem ehezik), mig a "normal" kaloriacsokkentesnel a ghrelin (ehseget okozo hormon szintje) felmegy, vagyis nagy ehsegerzet alakul ki.
(Forras: dr. Jason Fung blogja)
Pontosan.
Az aszkézis a fogyókúra feladásához vezet
Tapasztaltam.
Szerintem erővel és önfegyelemmel valamiről lemondani, az szerzeteseknek való.
Amit szeretek, és hizlal, azt vagy lehet csökkenteni, vagy le lehet mozogni.
Ha nem szereted akkor nem. De olyanról lemondani, amit szeretsz, az az.
Ráadásul feleslegesen.
Van neki az a jókora, ha emlékszel pár éve, amikor a mozgáskorlátozottak helyére állt be vele...
Elfér benne a szaggal együtt.
Csokit nem kötelező enni.
Jók a proteinszeletek, de kevésbé kaphatóak falusi boltban, és kicsit drágák is
Ezt mből gondolod?
A proteinszelet nagyon jó megoldásként csoki helyett.
Olyan dolgokkal amik édesek pl gyümölcs, édesítők.
Én pl ma xarok az életmód váltásra és bezabáltam egy rahedli edesseget 😁
Ne gondold hogy istenítenék bárkit is. (megsúgom a faces norbi csoportból 2 hét után kitiltottak, mert én nem vagyok "fan")
Viszont az szimpla tény, ha édesítővel készült és ch-csökkentett termékeket fogyasztunk, akkor fogyunk. És ez leginkább ennél a majomnál kapható. 😉😘
Egyik véglet az önsanyargatás, a másik meg a naponta való édességevés.
A két véglet között meg elég nagy a távolság...