Hogyan kezdjem el 2 éves kisfiamnál a német nyelv tanítását? (beszélgetés)
Ha Te jól beszélsz németül , akkor beszélj hozzá,
Ha nem beszéled a nyelvet akkor hagyd majd Németo-ban hamarabb meg fogja tanulni ,mint ti... )))
Sziasztok!
Szerintem inkább a magyarban próbálj minél tovább jutni, az legyen minél stabilabb. A németet úgyis megtanulja kint, de a magyarban el fog maradni ha kikerül az anyanyelvi környezetből.
Szia!
Nézess vele mémet nyelvű rajzfilmeket!
Nekem bejött.
Nem tudom igazán. Vegyes anyanyelvű házasságokban ez általában úgy működik, hogy mindkét szülő a saját anyanyelvén kommunikál a gyerekhez.
Szerintem nem biztos, hogy egyáltalán szükséges most vele tanulni. A gyerekek borzasztó könnyen alkalmazkodnak egy idegen nyelvű közegben. Sokszor ezerszer jobban beszélik az adott nyelvet, mint a szülők.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Férjemmel elhatároztuk hogy idén nyáron kiköltözünk Németországba.Szerintetek hogyan kezdjem el a 2 éves kisfiamat a német nyelv ismertetéséhez,tanításához?Vagy ráér majd kint megtanulni a németet?
Szívesen várok minden segítséget,tippet,ötletet!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Német levél a legjobb hétvégémről a tanárnak címezve, hogy kezdjem el?