Hogyan kezdjek 37 évesen új életet? (beszélgetés)
II. kerületi vagyok. Végzettség hiányában takarítás és esetleg irodai munka jöhet szóba, de az angolom elég gyenge és a számítógépes tudásom is. Ilyen támogatott tanfolyamra akartam menni, de kicseszés, mert jövő őszig indulhat még, én meg azt hittem, már most nyáron letudom és jöhet egy jobb meló.
A Szárnyas fejvadászt nem értem...
Mit? Új életet? Saját lehetőségeket kell megkeresni... ;)
( nem rólam szól a témaindítás de írok pár dolgot. vettünk egy kertet, mert változtatni akartunk. nekiálltunk és elkezdtük a magunk ízlésére igazítani. ez az ismerkedés a társasággal kicsit korábbi, de az élő találkozás tavaly volt. nem sokkal a kert után. bizony ilyen pezsgős életem még mikor nem volt gyerek se volt. azt hiszem a rengeteg kellemetlenség ellenére is jó úton haladunk az új élet felé. 37 évesen főleg nem késő ).
Tavaly tavasszal kezdtem el kirándulni.
Mi kis " csapatunk " nem nagy távokat csinál, mert az nem megy. Nem az életkor miatt. ( ha eddig sose volt a kérdező, ne 10 en km nyivel kezdje. mert nagyon el lehet fáradni, és nem lesz kedve menni legközelebb )
Neten indult a szervezkedés, innen ismertük meg egymást. És bizony előfordult hogy 1 lehetséges melóhelyre így akadtunk...
4- 5 alkalommal találkoztunk, és van egy állandó kis létszám aki mindig ott volt. És persze újak is.
Tavaly egyik kirándulótárs ott találkozott egy nagyon régi ismerősével. Valamiért nem találkoztak. És mindkettőnek jó volt hogy részt vettek..
Szóval igenis kirándulni, kirándulni. Ha nem nagy táv a " célállomás ", gyalog. Útközben is mindig belebotolhatsz fontos személyekbe.
Én gyalog és busszal megyek szinte mindig ( autónk nincs ). És mindig találkozok valakivel.
De jo, hogy a mozgas mindenkinek eszebe jut!
Melyen egyetertek azokkal, akik a munkat emlitik elso helyen, de ugy kepzelem, hogy munkat nehezebb szerezni mint elkezdeni sportolgatni... Sajnos...
Maskulonben akkor mar egy jobbkedvu felvetelizo all a munkaado elott, mire behivjak.
Szoval harcra fel minden megvaltozi vagy uj eletet kezdeni akaronak!
Körzeti " régiós tv " megszüntek. De van internetes helyette, ami azért mégse ugyan az.
Nagyon szeretem azt a bizonyos régió rádiót. Királyinál néha hallani a hangjukat.
Adminisztrációnak sajna nem tudom mennyi köze van a könyvelői munkához..
Biztosan nem olcsó egy ilyen suli, de én arra felé kacsingatnék..
Én épp egy évvel voltam Nálad öregebb...én a volt páromat voltam képtelen sokáig elhagyni...van némi hasonlóság a függés miatt. Nagyon hosszú lenne leírni ,mi történt, de elkezdtem egy sulit, ahol tanítottak önismeretet is. Rájöttem, hogy senki más nem hibás az eddigiekért, csak én, mert hagytam kicsúszni a dolgokat a kezemből. Könnyebb volt másokat hibáztatni és ülni a nagy semmiben, mint lépni egyet.
Jószívvel ajánlom az önkéntességet, próbáld ki. Sok önkéntesből lesz tényleges munkaerő ( ha már a segítő szakmáról álmodsz-saját tapasztalat)
Sok szerencsét!
Jaj ne viccelj már! Egy 37 eves nő, ha nem hagyja el magát fiatal és vonzó! En 34 vagyok, sokat foglalkozom magammal, es ez nem csak pénzkérdés. 37 évesen is fiatal, szép és csinos leszek, mert az akarok lenni.
Tessék lefogyni, szépítkezni, ne szégyellj példaképet állítani magad elé, pl. Maddonnát, ha már róla volt szó. Jó, nála volt botox, op. , de vannak jónéhányan, akik azok nélkül is fittek, fiatalosak.
Kedves vagy ezzel a vírussal...(:. Az engem nem kap el. Jó, majd mondogatom, hogy szép vagyok és gazdag... letöltöm amit mondtál. Mondjuk az Agykontroll-könyvvel már foglalkoztam.
Többieknek: igen, én is tervezek valami tanulást, nagyon jó lenne, csak ez is jórészt pénzkérdés. Mindegy, majd feltérképezem. És persze a legfontosabb a munka lenne, most már megérett a helyzet rá.
ne mááááááááár!
Ezt te se mondhatod komolyan!!!! Először is, 37 évesen még korántsem vagy öreg, csak tapasztalt! A plusz kiló is kell, legalbb 4-5 kg, ha elkapnál egy hányás hasmenéses vírust.
Ha pedig elhiszed magadról, hogy szép vagy és gazdag, az úgy is lesz.
José Silva, vagy Titok ingyen letölthető! Érdemes volna elolvasni! ;)
Ezzel kellene neki, de úgy érzem erősen önbizalom hiányos. Ha idáig a családja tartotta el, akkor 1-2 hónapot adnék neki, a fejében tegyen gyorsan rendet, hogy ez nem volt jó így, nagyon nem jó így. Hiszen amíg kiszolgáltatott vagyok anyagilag nem vagyok igazán felnőtt, akárhány éves is vagyok. Tudatosuljon benne, hogy az élete a saját kezében van, elsősorban önmagunk vagyok felelősek az életünkért.
Ne feledje, hogy a keserűség, netalán irigység átjön, és bizony álláskeresésnél nem a legjobb 'beköszönés' Úgy gondolom egy megkeseredett embert senki nem alkalmaz szívesen, hogy netán lehúzza egy közösség hangulatát.
Lassan eljönnek az iskolákba beiratkozási idők. Vannak ingyenesek is, ha budapesti ajánlani is tudok.
Célokat kell kitűzni magunk elé, és mindenért muszáj harcolni és akkor amikor elértünk 1.1 célt megszületik a sikerélmény is. :)
"Külső? Sajna nagyon is pénzkérdés. 2 - 3 havonkénti fodrász / kozmetika, ruhatár csere."
Én ezt a saját tapasztalatom alapján cáfolom. Ritkán jártam nagyon fodrászhoz ezt értsd úgy, 1-2 sőt volt, hogy több évig sem látott fodrász. Én magamnak igazítottam mondjuk hosszú volt, de sosem ápolatlan. 6=7 hónapja rövidebbre és fazonra vágattam, azt 3 havonta igazíttatom.
Kozmetikushoz 16-18 éves korom között jártam. Nem most volt. Vannak nagyon jó házi praktikák. Ruhát sosem veszek 10000 ezrekért, van egy nagyon szuper turkálóm, illetve ez nem a klasszikus turkáló, mert a legtöbb még új ruha, csak töredékéért, viszont a kilósban is lehet kincseket találni. Egyedül cipőt, fehérneműt vásárolok újat. Nem azért mert nem engedhetném meg magamnak a fodrászt, kozmetikumokat időnként új ruha darabokat, valamiért úgy gondolom ha megoldhatom olcsóbban, nem vagyok hajlandó a pénzem kidobálni, mert a társadalom elvárná, hogy 2 kézzel szórjam.
Címből arra következtettem, talán a gyermek már " önellátó " és ez az új élethelyzetre kérsz tanácsot. Ilyenkor szinte kiesik az életünkből XY év. És szinte azt se tudjuk mi zajlik.. ( ezt akkor vettem észre, mikor a lányom elköltözött, mert így akarta )
Sport / mozgás elsőnek nagyon jó lenne, akár valami természetjáró csapat....
Nézz utána neten egyéb helyekről, valami túrázó csoportnak. Ha naponta nem volt jellemző a nagyobb séták, akkor simán fedezd fel a környezeted. Egyszerre sok lehet a hirtelen akár 4 km gyalogtúra.
További ha : Már nem jelent gondot az akár 4 - 5 km séta, akkor már bármilyen ilyen csapathoz csatlkozhatsz. ( mi rövid távjaink is közel ekkorák )
Külső? Sajna nagyon is pénzkérdés. 2 - 3 havonkénti fodrász / kozmetika, ruhatár csere...
Viszont sok dolog a fejünkbe dől el : jól érzem magam a bőrömben / szép és vonzó vagyok. Szerintem utóbbi nem jelenti azt Beképzelt, nagyképű lennél. ( a kettőt meg is fordíthatod, fodrásznál is szerezhetsz új ismerősöket. ( habár nekem úgy tűnik nem sok vendéggel találkozok, talán az " intimitás " miatt. sok dolgot el szoktak mondani, amit csak a fodrászomnak / kozmetikusomnak mesélnék, más ne hallja )
Vagy : Mi szakmád? abból a körböl keress barátokat. Szakmailag közös téma...
Vagy : Érdeklődési kör felé nyitni, ha eddig nem voltál nyitott. ( netezés egyfajta nyitottságot azért elvár )
Elsőre ez jutott eszembe.
Szerintem kezdj el rendszeresen valamit sportolni/mozogni. A hormonjaid segiteni fognak a kedveden, ami segiteni fog az onbecsuleseden es a felesleges gondolkodo idodet lekoti. Mar 'felesleges gondolkodo idonek' azt gondolom, amikor csak orolsz egy malomban, hogy hogy volt es hogy nincs.
Es lesz terved arra nezve, hogy fejlodsz testben. Biztos vagyok benne, nagyon nehez lenne elemezgetni az eleted, azt is csak a te szemszogedbl ismerhetnenk meg ami torzitana a realitast.
Esetleg szervezz onsegito csoportot, akikkel sorstars vagy.
Lehet, mar magat a problemadat se lenne konnyu behatarolni.
Szerintem tornazz inkabb. Fuss, gyalogolj.
Szia ! Szerinted mindenkinek van diplomája? Dehogy!
Semmilyen sulit nem végeztél el ? Eddig dolgoztál valahol? Melyik megyében laksz ?
Ez teljesen jó.
Tedd ezt. Engem itt elérsz és segítek, ha ilyen segítség kell.
Mondjuk 1.: munkát keresek, és akkor rendesen nekiállok
2.: igaz, hogy szeretnék előnyömre megváltozni, de nagyjából elfogadom magam.
Ez jó? Vagy kevés?
Írd le, hogy ma mit csinálsz azért, hogy megváltozzon a mostani helyzet!
2 mondat is elég.
További ajánlott fórumok:
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Hogyan kezdjen egy fiatal pár önálló életet úgy, hogy mindketten minimálbéresek?
- 30 évesen újra kezdeni az életet
- Ti hogyan kezdenétek új életet egyedül 2 gyerekkel?
- Hogyan kezdjek a családommal új, egészségesebb életet?
- 50 év felett, 32 évnyi közalkalmazotti jogviszony után hogyan kezdjek új életet? A vicc- más miatt szünt meg a meló.