Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell levesbe csipetkét készíteni? fórum

Hogyan kell levesbe csipetkét készíteni? (tudásbázis)


2013. júl. 26. 11:04
Én külön főzöm ki a csipetkét, és úgy tálalom a leves mellé. Így kevésbé romolhat meg gyorsan a leves, mint akkor, ha bele van főzve a tészta.
2013. júl. 25. 20:48

:D :)

Köszönöm szépen a segítségeket!

12. Szilvamama (válaszként erre: 10. - B8bf0f8c3a)
2013. júl. 25. 20:44
Aha, az nálunk nem a csipetke :) Az reszelt tészta, vagy csipkedett. A köv. hozzászólás leírja rendesen. Mondjuk én mind a gulyás, bab vagy borsólevesbe ezt a kanállal szaggatott változatot teszem. Ugye ízlések, szokások stb. :)
2013. júl. 25. 20:29
A csipetkéhez csak tojás,só,és liszt kell.Ezt gyúrod össze keményre,és ebből "csipkedsz" két ujjal borsónál kisebb darabokat,picit gömbölyíted is,és ha kész akkor főzöd bele a levesbe!Kavard meg nehogy összeragadjon!Én ugyan csipetkét ritkán csinálok,viszont reszelt tésztát sokszor!Főleg ha panírozásnál marad tojás!A tészta készítése ugyan ez,de egy nagylyukú reszelőn reszeled le,közben kicsit lisztezed hogy ne ragadjanak össze.Frissen is belefőzheted a levesbe,de ha marad tálcán szétteríted és ha megszáradt zacskóba rakod.Ha kell akkor belefőződ a levesbe!
10. b8bf0f8c3a (válaszként erre: 8. - Szilvamama)
2013. júl. 25. 20:28

Na most már teljesen összezavartál :D

Borsólevesem van,csak kevés lett bele a tészta :)

De majd bablevest is szeretnék főzni,abba is jó lenne :)

Bár a bableves sem egészen tiszta nekem,még sosem főztem olyat :)

Nokedlit sem csináltam még,de jó lenne mert a tojásos tésztát nagyon szeretem,akkor az is biztos finom :D Csak ahhoz még kell egy nokedliszaggató :)

Szóval én most azt a pici csipetkét szeretném,amik kis lapos bogyók,és a levesbe megy :)

2013. júl. 25. 20:23
Van olyan levesbetét is, amikor gyúrsz egy friss tésztát, és mondjuk azt lereszeled, vagy egyéb levesbetétet csinálsz belőle tésztagéppel. Ezt szokták szárítani is. Egyébként milyen levest főzöl? Mert attól is függ, hogy mit tegyél bele.
8. Szilvamama (válaszként erre: 7. - B8bf0f8c3a)
2013. júl. 25. 20:20
Várjál csak, te most másról beszélsz :) A csipetkét abból a tálból szaggatod kanállal a levesbe, amiben megkeverted! Ez tul. képpen egy kicsi mennyiségű nokedlitészta...
7. b8bf0f8c3a (válaszként erre: 6. - Szilvamama)
2013. júl. 25. 20:10
Tehát a víz csak akkor kell,ha túl keményre sikerül?És ha kicsipkedtem,utána rögtön mehet a levesbe? :)
6. Szilvamama (válaszként erre: 2. - B8bf0f8c3a)
2013. júl. 25. 20:05
1 tojáshoz annyi liszt, amennyit felvesz, csipet só, oszt szaggatás! Ha híg, még liszt kell bele, ha kemény, mehet egy kis forróvíz :)
2013. júl. 25. 20:04
só, víz
4. b8bf0f8c3a (válaszként erre: 3. - 91d4989ab9)
2013. júl. 25. 20:04
Hááát...egy nagy fazékkal :) Olyan...6 literes talán.Fogalmam sincs :D
3. 91d4989ab9 (válaszként erre: 2. - B8bf0f8c3a)
2013. júl. 25. 20:02
só:D hány embernek főzöd?
2013. júl. 25. 20:01
Gondolom hogy kell bele liszt és tojás,de még mi?És miből mennyi? :)
2013. júl. 25. 20:01
Hogyan kell levesbe csipetkét készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook