Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell házilag vegetát, vagy delikátot készíteni? fórum

Hogyan kell házilag vegetát, vagy delikátot készíteni? (tudásbázis)


2010. febr. 13. 13:35
Köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 12. 13:15

Szia!

Szeletelt zöldséget, amit szertsz megszáritod vagy sütőben vagy sima aszalásos módszerrel. Árnyékban, paipiron.éS 65-35% arányban bekevered sóval.Ebből a só a 65 % ék körülbelül ennyi a bolti ételizesitőkben a só. Azért egyszerűbb mert igy a megszokott módon használható.

A lusta delikát:) ha megveszed gyógynövény vagy bióboltban a száritott zöldséget azt darálod vagy töröd apróra és kevered, én tengeri sóval szoktam:)

2010. febr. 12. 13:05
én ősszel szoktam csinálni úgy, hogy húsdarálón ledarálok 2 nagy fej zellert, karalábét, hagymát zöldségzöldjét és pritaminpaprikát lesózom és 1 éjszakát állni hagyom. másnap kisüvegekbe töltöm és szalicilt szórok a tetejére. van olyan jó, mint a delikát és ugyanazt az ízt adja
2010. febr. 12. 12:53
A zöldségzöldjét, a zeller zöldjét, a lestyán zöldjét összekötöm csomóba és felakasztom a konyhában megszáradni. A lestyán olyan, mintha a zeller és a zöldségzöldje lenne együtt, különlegesen finom aromát ad a levesnek. (Különösen Erdélyben kedvelt ízesítő, néha nálunk is lehet a piacon főleg idős nénikéktől vásárolni. A kertben félárnyékos helyen akár méternyi magasra is megnő.)Utána össze lehet törni apróra. A sárgarépát, zöldséget, vöröshagymát, fokhagymát inkább frissen teszem hozzá, így semmi adalékanyag...
2010. febr. 12. 12:45
Hogyan kell házilag vegetát, vagy delikátot készíteni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook