Hogyan kell elkészíteni a spárgát köretnek? Meg kell pucolni? Főzni vagy sütni? (tudásbázis kérdés)
Én már párszor megjártam vele, de imádom (sikerült fás sprágát beszereznem).
Megpucolva, enyhén sós vízben megpárolom, ezért kell minél zsengébbet beszerezni.
Utána sonkába és sajtba tekerve megsütöm. Pici vajjal meg lehet kenni. Isteni finom. Sprága köntösben...valami ilyesmi a neve.:)
Én is így készítem elő, aztán:
felrakom sós-cukros-citromos-vajas vízbe főni pár percet. Arányokat ne kérdezz, kóstolom a levét :-)
A spárgát a főzés előtt elő kell készíteni. Ez azt jelenti, hogy megmossuk, a fás alját levágjuk és zöldséghámozóval, vagy speciális spárgahámozóval meghámozzuk. A módszer a fehér és zöld spárgánál eltérő. A zöld spárga esetében elegendő, ha az alját levágjuk, és az alsó harmadát meghámozzuk. Sőt, ha nagyon vékony és zsenge zöld spárgával dolgozunk, elég csak az alját levágni, hámozni nem kell. Akik bizonytalanok: fogjuk egyik kezünkbe a spárgát (a fejére vigyázzunk!), és a másik kezünkkel törjük le az alsó részét ott, ahol a spárga megadja magát. Ezzel lehet, hogy nagyobb részt letörünk a spárgából, viszont főzni sem kell, így tehetjük serpenyőbe, pár perc alatt megpárolódik, de mégis kellemesen ropogós marad.
A fehér spárga száraz, fás alját vágjuk le, és az egész spárgát (különösen vastagabb példányok esetében rögtön a rügy alatt indítva) hámozzuk meg. A hámozás a fej környékén lehet vékonyabb, lejjebb szükség szerint.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?