Hogyan győzzem meg a 6 éves, nagyon félős kislányom, hogy külön szobában aludjon? (tudásbázis kérdés)
Egyszer csak nagy lány lesz és akkor Ő mondja hogy ez az Én szobám itt akarok egyedül aludni. 8 évig igényelte a fiam hogy Vele aludjak. Egy előadáson voltam, pszihológus tartotta azt tanácsolta hogy simán csak csukjam rá az ajtót:( mikor megkérdeztem, hogy a lelkivilágára hogy hat majd ez azt válaszolta hogy nincsen Nekik:( Hát majdnem elküldtem a pitlibe:)
Vallom és tapasztalatból mondom: mindennek eljön a maga ideje!
Türelem:)
A kicsi lányom 8 éves. Velünk alszik. Fél. Beszélgettünk sokat erről, próbál a szobájába aludni , ami néha sikerül. Minden tanácsotokat végigjártuk már. Igaz a nagyfiam (17) is velünk aludt 8 éves koráig. Akkor maga döntött. Igaz utána is sokszor volt, hogy az én helyemen aludt el, utána átvittem. Természetesen tudta, hogy igy lesz. Máig szeret a mi helyünkre bujni, ha apa dolgozik éjjel, odabujik a helyére és ott alszik.
Igy a kicsi lányom is hamarosan dönteni fog, nem aggódok.
Azért kiváncsi vagyok a tanácsokra.
az,én fiam januárba lesz8éves,és olykor igényli ,hogy vele aludjak.
én,mindig bekapcsolom,neki a tv-t és ellalszik.
Szerintem elsősorban azt kellene megtudnod, hogy mitől fél. Ok nélkül egyik kisgyerek sem fél! Én pl a vizilovaktól féltem és Belfegortól (titokban meglestem azt a filmet ami nem nekem való volt) De olyan nagyon féltem, hogy még a lábujjamat sem mertem kidugni a takaró alól!(és ez jó pár évig így volt!!)
Szóval, beszélgess el a kislányoddal!
Szerintem fontos,hogy meglegyen a bizalma!Ha valamit megígérsz neki(pl.kicsit kinyitod az ajtót,vagy nyitvahagyod az éjjeli lámpát) az legyen is úgy.
Egyébként egy 6 éves gyerek már elég sok mindent megért,próbáld neki az ő szintjén elmagyarázni.Valamilyen kompromisszumot nem ajánlottál fel neki?Ha félős,akkor tényleg sokat segít a kis lámpa,én is olyan voltam,még a szekrény alá is benéztem...Ha iskolába megy,akkor esetleg lehetne azzal érvelni,hogy ő most már egy nagylány,és ehhez hozzátartozik a külön a alvás is.Vagy esetleg nem érdeklődtél még a barátainál-óvatosan-hogy ők külön szobában alszanak-e már,mert ha igen,esetleg egy zsúr,vagy ovis öltözés során közösen bátoríthatnátok is.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Meddig aludjon a gyerek egy szobában a szüleivel?
- Hogyan tudom átszoktatni a szobába a kislányom és hogy tudom elérni, hogy egyedül aludjon el?
- Hogyan tudom elérni, hogy két éves kislányom többet aludjon?
- 20 hónapos kislányom éjjel felsír, mintha félne valamitől. Külön szobában nem marad meg, velünk alszik reggelig. Mi lehet a baj?