Meddig aludjon a gyerek egy szobában a szüleivel? (beszélgetős fórum)
Szia.
Az én kislányom 16 hónapos.Most készült el a szobája már csak a redőnyösre várok.Utána költöztetjük is bele.Attól tartok nem fog-e félni egyedül.Jó lenne aha arról is írna valaki bővebben,hogy volt-e probléma a szoktatásnál és,hogy küszöbölték ki.
sziasztok.
nekem még csak fél éves a Lánykám, de lassan nekünk is aktuális a téma... jó hogy megláttam azt a fórumot :)
én is úgy akartam, hogy rögtön külön legyen, de lebeszéltek róla. kiváncsi leszek mennyire megy majd könnyen a dolog.
és tényleg milyen jó, hogy van aki sok gyerekkel is együtt van egy szobában. azért annak biztos van egy jó hangulata :)
de én azért csak külön teszem majd, nem is sokára :) biztos hiányozni fog a csillogó szeme reggelenként :(
Szerintem esetleg próbáld meg azt, hogy te mész az ő szobájába aludni,vele és ha elaludt kijössz. Előbb -utóbb megszokja hogy ott van...
Ha meg felébred arra hogy nem vagy ott, úgyis hallod, max azt mondod kiszaladtál wc-re, akkor nem érzi úgy hogy szó nélkül otthagytad.
Nem tudom mi lenne optimális,egyel lejjebb írtam, nálunk nem így volt..
Sziasztok!
Nálunk mindkét gyerek születése óta külön szobában alszik. Természetesen nyitva a lehetőség, hogy bármikor jöhetnek (bár a kicsi még rácsosban alszik), és persze néha egy ágyban kötünk ki, de azét szerintem mindenkinek fontos, hogy legyen egy saját helye, ahol alszik :)
Mikor néha együtt alszunk, aokkal fáradtabbak vagyunk mindannyian.
Ha másért nem akkor azért mert külön költöztünk az ANYÓSTÓL! :-) Nem is kaptunk szinte SEMMI segítséget. Nem vigyázott rá hogy akár elmenyjünk 1 napot is! Ha mégis csak azért mert halaszthatatlan utazásunk volt... munkával kapcsolatos! nem nyaralás...
Nem igen volt hogy éjszaka magunk közé vettük. Így szokta meg. Az az ő kis birodalma.
Szerintem mihamarabb tedd külön szobába.Lehet nem lesz könnyü,de mindenkinek jobb lesz.:) Én a kicsi fiammal szendvedtem ez miatt. Külön szobába voltak , de amikor a kiságyrol lebontottuk a rácsokat beindult a mászkálás. Mindig vissza vittük és addig nem jöttönk el amig el nem aludt. Volt hogy egy éjjel töbször is :) Szerintem vagy egy hónapig tartott,de mi gyöztünk :)
Sok sikert és kitartást !!
Igen! 2,5 és 1,5 évesek.
Bocsi! A kicsi már kidőlt...:) A nagyobb még pakol ezerrel.:)
Jó éjt mindenkinek! Én már nem bírom tovább...
Megtettem! Most ott kuncognak:)
Pihenés...igen, itt ülök a gép előtt, a férjem pedig végre át tudja nézni az újságot.
Nem lesztek egy kicsit sokan egy szobában??
Valaki írta az intim szférát egy hozzászólásban. Nekem sok gyerekem van, de nekem/nekünk is kell az intimitás a párommal. Mi szeretjük pl. este, vagy reggel az ágyban megtárgyalni a nap eseményeit, gondjainkat . Már most hogy a kicsilány 10 hós ez nem igazán lehetséges, mert felébred a beszélgetésünkre. Nekem elég furcsa lett volna egyszerre négy gyereknek fekvőhelyet biztosítani a szobánkban. :-))
További ajánlott fórumok:
- Abnormális ha egyedülállóként egy szobában alszom gyerekeimmel?
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- A fölöttünk lakó szomszéd éjjel-nappal dübög, futtatja a a szobában a kutyáját, és a gyereke is tigrisbukfenceket hány a fejünk fölött.
- Mennyire befolyásolja egy gyerek fejlődését, ha egy szobában éli mindennapjait?
- Hogyan győzzem meg a 6 éves, nagyon félős kislányom, hogy külön szobában aludjon?
- Hiperaktív, autisztikus gyerekek szüleivel beszélnék a 3. kerületben