Hogyan fejleszthető a csecsemők egyensúlyi rendszere? (tudásbázis)
A lányommal gyógytornászhoz jártam 3,5 hónapos korától, mert ferdenyaktartása volt. Ezért is ajánlotta a gyógytornász, ott is végeztek ilyen gyakorlatot. Akkor érdemes elkezdeni, ha már stabilan tartja a fejét, előtte semmiképpen ne csináljátok!
Inkább úgy írom, hogy nem percben mértem, hanem 10 görgetést csináltam (elég lassan kell) naponta 2x, hogy ne unja meg a pici. Nagyon élvezte!:))))
A Spartan labda duplafalú, így ha kilyukad is, nem enged le azonnal, és olyan jellegű, mint egy nagyon jó minőségű gumilabda, csak nagyobb. 45 cm-es kell egy picinek, kb 1 éves korig, de ekkorára mindenképpen szükség van, hogy kellőképpen "hosszú utat" megtegyen a torna során. Szerintem a strandlabda kisebb és nem elég kemény. Fontos, hogy ne süppedjen be a baba alatt, és biztonságban érezze magát rajta.
Ezt a labdatípust online aukciós oldalon vettem, a bolti ár harmadáért. Még most is lehet kapni, különböző színekben.
Mennyi idős korában hintáztattátok a labdán? Alkalmanként mennyi ideig ? Sima strandlabda is jó?
Köszönöm a választ!
BÖLCSŐ!
nem véletlen ősi találmány!
Az óriás labda nálunk is nagyon bejött. Izomletapadása volt a lányomnak, kifejezetten ajánlották. Azt hiszem Spartan labda a neve és egy picinek a 45 cm-s átmérőjű kell.
Hasra kell fektetni rajta a babát(nagyon élvezik) és előre, hátra húzni, görgetni óvatosan. Addig kell leengedni, amíg a kezével meg tudja érinteni a talajt. Így az ejtőernyős kézmozdulatot is gyakorolhatja, ez később a fogásban, illetve az érzékelésben nagy segítséget jelent.:)
Ringatással, különböző pózokban történő hordozással (karon hasonfekvésben, "röptetni", feldobni, ha már nem olyan kicsi).
A legtöbb olyan mondóka, amihez mozgás is kapcsolódik, fejleszti az egyensúlyérzékelést is.
Ha ennél speciálisabbra vágysz:), akkor bármilyen hintázó mozgást végző tárgy, vagyis különféle hinták, libikóka, lencsehinta különösen jó, Ayres tölcsér, stb.
az én gyerekem koraszülött volt, nekünk ezek váltak be: lepedőn görgetés, felfújható óriás labdára ráfektettük, és azon hintáztattuk előre hátra....
és a szobahinta is jó szolgálatot tett...persze nem az ültetős, ajtóra rakható, hanem a vázas fektethető....bébipihentető, vagy valami ilyesmi a neve...
Vannak a témában ötleteitek?
Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal